Monster Tulpar T7 v20.5.6 vs HP Omen 16 vs ASUS ROG STRIX G15 vs ASUS TUF Gaming A15


Hocam 4 GB olması ne gibi sorun yapar?
 
Hocam 4 GB olması ne gibi sorun yapar?
Günümüzde 1080p panel için yeterli bir rakam gibi aslında ama şöyle diyim çok sağlam grafikleri olan oyunlarda kalite ayarlarını yükseklerde tutarsan Drop yiyebilirsin yani ekran kare zamanında yer yer sıçramalara neden olur. Oyun optimizasyonu iyiyse sorun olmazda drop yersen oyun kasıyormuş gibi hissersin.
Ben yine 1080p panel için 4GB VRAM yeterli buluyorum yüksek olmasada orta ayarlarda grafik isteyen oyunlarda iş görecektir genel olarak.
ROG STRİX alırsan onun ekran kartı bendekinden çok daha iyi en az %40 gibi güç farkı var.
6 GB VRAM ile çok uzun süreler oyunlarda falan kaliteli şekilde oynar sorun yaşamazsın.
 
Benim tercihim HP'den yana. Uzun zamandır kullanıyorum, ben memnun kaldım.
Masaüstü için iyi de Laptop için amd ekran kartı almak pek mantıklı değil. Mobil tarafta NVİDİA tekel diyebiliriz.
İşlemci konusunda AMD eskisine göre çok geliştirmiş mobilde kendini ama hala ekran kartı konusunda aynısını diyemem, Bazı oyunlarda optimizasyon sıkıntıları var düz 3060 ile kıyaslarsan yer yer performans farkı %30 ları buluyor.
 
ROG STRİX her zaman bir adım öndedir. Kendimde yaklaşık 1 yıldır G15 kasa kullanıyorum sistem özellikleri ne olursa olsun laptopu eline alınca o elit hissiyatı veriyor panel kalitesi de bir o kadar güzel.
 
@İçimdeÖlenbiriVar NVIDIA olan modeli sanmışım. Evet kesinlikle önermiyorum AMD. Fanboy olduğumdan değil yanlış anlaşılmasın. Çevremde birçok arkadaşım oldu RX 5xx ve RX 6xxx serilerinde sıkıntı yaşayan. Wattman hatasından kurtulamadılar.
 

İşlemci ağırlıklı render veya iş yapılıyorsa anca işe yariyabiliyor bazen, onun dışında dediğiniz gibi yüksek TDP değerlerine çıkmıyorlar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…