Monster Tulpar T7 v25.1.1 laptop Valorant düşük FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

Kjarmen

Hectopat
Katılım
6 Kasım 2020
Mesajlar
43
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar herkese merhabalar öncelikle. Monster Tulpar T7 v25.1.1 modelinden aldım aşağıya linki bırakacağım. Ekranı 240 Hz fakat ben Valorant oynarken FPS çoğunlukla 200 ve altına düşüyor stabil şekilde 240 FPS alamıyorum. Sistemim Valorant için gayet güçlü ama bilgisayar kendini oyunda yormadığı için istediğim FPS değerini alamıyorum. YouTube'dan baktığım zaman aynı bilgisayar 300 FPS ve üstünde oynuyor acaba problem nedir?


PC özellikleri: RTX 3060 115+15W Max-P ekran kartı.
Intel i7 11800h işlemci.
2x8 RAM 3200 MHz.
 
MUX Switch açtınız mı? Eğer denemediyseniz BIOS'a girip, Advanced menüsüne ulaşın ve MSI VGA Mode seçeneğini Discrete Mode olarak değiştirin. Ardından kaydedip çıkın.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20211019_204701.jpg
    IMG_20211019_204701.jpg
    269 KB · Görüntüleme: 73
Valorant işlemciye yüklenen bir oyun olduğu için çok fazla ekran kartını kullanmıyor. O yüzden fazla FPS alamıyorum ben de.
 
Almaması saçma. Aynı cihaza sahibim. Bu konu üzerinde bi dursak iyi olacak sanırım. Çözebildiniz mi?
 
Sıfır. Hiçbir sorun yok ne sızma ne piksel ne de bulut.

Hocam aşırı şanslısınız. Fotoğraf paylaşabilme şansınız var mı karanlıkta. Sızma sıfırsa gerçekten çok iyi piksel olayı da öyle. Fakat bulutlanma her türlü oluyor diye biliyorum. Yani bulutlanmadan kastınız ekranın ortasında olan sağdan veya soldan bakıldığında görülen şeyler ise bende de yok o yani karşıdan bakıldığında falan görülmüyor. Ama paneli azıcık arkaya doğru esnettiğimde fark edebiliyorum. Ekranı üstünden doğru hafif geriye doğru iterseniz siz de göreceksinizdir. Akşam saatlerinde müsait olduğunuzda bunları deneme şansınız ve mümkünse sızma için bir fotoğraf paylaşma şansınız var mı?

Ayrıyeten bilgisayar kapalıyken ve prizde değilken gece yatıp sabah kalktığınızda yani aşağı yukarı 7-8 saat bilgisayar kapalı kaldığında bilgisayarın şarjı kendiliğinden azalıyor mu? Benim her gece bırakıp sabah açtığımda şarjı %1-2 azalmış oluyor sizde de böyle mi bu durum merak ettim. Aynı durum önceki değişen cihazımda da vardı.

2. olarak cihaz %90'ın üstünde şarja sahipken şarj almıyor bende o düzeyde sürekli olarak kalıyor. Hatta önceki cihazımda şöyle bir durum vardı. Şarjı %97 diyelim mesela 1-2 saat kadar yüksek sistem gereksinimi olan oyun oynadığımda Mafia 1 Definitive Edition gibi, şarjı %1 veya 2 azalıyordu. Yeni cihazda o tarz bir oyun oynamadığım için deneyimleme fırsatım olmadı. Ama bu kapalıyken şarjın gitmesi olayı 2 cihazda da aynı durum olunca kronik herhalde dedim ama sizdeki durumu da merak ettim.
 
Selam,
1 - Hiçbir şekilde renk dalgalanması veya bahsettiğin durum meydana gelmiyor, bilgisayarım iyi olsa da telefonum çekmese daha iyi :D zaten kamerada görünmüyor asıl görüntü nedendir bilmem.
2 - İlla çektirmek istersen olabilir.
3 - Kapalıyken 1-2 şarj azalması çok çok normal. Pil sağlığı ve bir takım unsurlar için bilerek yapıyor.
4 - Şarjı da bilerek fullemiyor bu da kasıtlı yani rahat olun. ☺
 

Yeni konular

Geri
Yukarı