Monster Tulpar T7 V25.1'de ışık sızması var

baransuer

Hectopat
Katılım
13 Aralık 2014
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Tulpar T7 V25.1 17,3" Gaming Laptop | Monster Notebook adlı laptopu satın aldım. Elime ulaştığında fark ettiğim sorunlar:
1- Ses kartı problemi var. Ne kadar uğraştıysam da ses açma simgesinin üzerinde kırmızı çarpı işareti var. Aradım driverlardan bahsettiler fakat kendilerinin gönderdiği driverdan tut bin bir çeşit driver yükledim hayır düzelmiyor. Trendyol'da da bir müşteri sormuş "Ses kartı sorunu var diyorlar düzeltildi mi?" diye. "Evet BIOS ile ilgili sorunlar düzeltildi." denmiş. Ama bendekinde düzeltilmemiş.
2- Ürünün ekranında ciddi manada ışık sızması var. Kendilerini aradığımda. Bunun normal olduğunu belirttiler. Yeni ekran da taksak ışık sızmasının olmamasının garantisini veremeyiz dediler.
Bundan önce Trendyol'dan Abra A7 almıştım 2 hafta önce. Yine rahatsız edici bir ışık sızması problemi var diye iade etmiştim. Daha üst segmentte bu sorun yoktur belki diye bunu satın aldım. Ama hayır, fayda etmiyor arkadaşlar. Gece karanlık ortamda film izleyecekleri ciddi şekilde tilt edecek bir sorun ve çaresi olmadığını belirtiyorlar.

Peki aşağıda gördüğünüz ışık sızması oranı normal mi?
Monster Tulpar T7 v25.1
Aşağıdaki görüntünün çekildiği ortam:
-Aydınlık ortam
-Siyah ekran
-Ekran aydınlatma oranı 100%

WhatsApp Image 2021-10-11 at 18.33.52.jpeg


Eğer bu ışık sızması problemi olmasaydı bu fiyat bandında gerçekten kasa, soğutma ve donanım konusunda muhteşem bir bilgisayar diyebilirim. Donanımlara düşüyorum fakat bu problem içten içe rahatsız ediyor beni. Bir iki güne ürünü iade edeceğim. Yüksek ihtimal satın alacak ilk kişiye gönderecekler :)

2 Hafta önce satın alıp iade ettiğim Monster Abra A7 V13.2.3

12.jpg


BONUS: Ağabeyimin 5 yıl önce aldığı IPS MAT ekranlı Monster Abra A5 bilgisayarı. Işık Sızması Problemi %0 :)

WhatsApp Image 2021-10-11 at 18.33.52 (1).jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Monster sitesindeki driver ı temiz kurulumla kurun 1.
2.olarak ise sizin ışık sızması çok fazla değil bence uğraşmayın.
 
Hocam Monster sitesindeki driver ı temiz kurulumla kurun 1.
2.olarak ise sizin ışık sızması çok fazla değil bence uğraşmayın.
1. Kendi sitesinden de Monster Tulpar T7 V25.1 bölümünden tüm driverları indirip kurdum fayda etmedi. Ya donanımsal ya da anakart-ses kartı ile ilgili uyumsuzluk var.
2. Fazla değil diyorsunuz fakat aydınlık ortamdaki hali o şekilde. Karanlık ortamdaki halini de çekebilirim isterseniz?

@390845 Kendileri yeni panel taksak bile ışık sızması olmama garantisi yok dediler. Yani yine zaman kaybından başka bir şey olmayacak 2 haftadan fazla süredir bununla uğraşıyorum.
 
Son düzenleme:
@KimBusik Kendileri yeni panel taksak bile ışık sızması olmama garantisi yok dediler. Yani yine zaman kaybından başka bir şey olmayacak 2 haftadan fazla süredir bununla uğraşıyorum.
Hocam adınıza üzüldüm ama yapacak bir şey yok. Hiçbir IPS monitörde ışık sızması olmama garantisi yok zaten. Ya iade edip dengi bir laptop bakın ya da değişim isteyin.
 
Hocam adınıza üzüldüm ama yapacak bir şey yok. Hiçbir IPS monitörde ışık sızması olmama garantisi yok zaten. Ya iade edip dengi bir laptop bakın ya da değişim isteyin.
Hocam değişim yapmak isterim aslında. En azından ışık sızmasının daha az olduğu bir ekrana da razıyım. Ama bu halde 15.800 TRY ödediğim bir laptopta bu denli ekran sorununun olması beni üzüyor gerçekten. Değişim istesem de yeni ürünü kontrol etmeden gönderiyorlar. Önceki kötü Abra A5 deneyiminden sonra Tulpar T7 isterken daha önceki kötü deneyimimden bahsettim ve daha titiz bir kontrol sağlandıktan sonra gönderilmesini istedim. Sonuç: Hiçbir şekilde kontrol edilmeden gönderilmiş. Sanırım yeni ürün alınırken hiçbir kontrol sağlanmadan gönderiyorlar. Ya da kişiyi deniyorlar. İade edip başka marka alırsam ve aynı ışık sızması problemi ile karşılaşırsam bu kez bu daha üstün donanımlı pcyi aratmasından korkuyorum. Bu anlamda merak ediyorum bu sitedeki laptop kullanıcılarının yaşadıkları ışık sızması oranını. Ona göre bir hamlede bulunacağım.
 
Monster'in bu modeli çok iyi ama sorunlar çok üzücü. Zaman alsa bile değişim yapmanızı öneririm. Yetkililerle konuşup kontrol ettirip göndermelerini bir şekilde sağlayın. İyi şanslar.
 
Sonuç nedir bu konu ile ilgili değişim yaptınız mı ? Kullanmaya devam mı ediyorsunuz ?
Hayır kendilerine gönderecekleri yeni bilgisayar konusunda güvenmediğimden iade edip yerine aşağıdaki bilgisayarı satın aldım. Gayet memnunum :)

Güncelleme: Monster Tulpar T7 V25.1 Laptop'u iade etmiştim. Ardından 25.500 TL'ye MSI GP76 I7 11800H RTX 3070 almıştım. 1 hafta sonra ekran gelmemeye başlamıştı. Teknik servise gönderdim ekran değişimi yaptılar. Şu an gayet problemsiz bir bilgisayar. Kardeşime verip kendim için de 10 gün önce 28.500 TL'ye aynı bilgisayarı satın aldım. Şu anki fiyatı 39.722 TL. Bu bilgisayarda da düşük fan devrinde rahatsız edici ve düzensiz bir fan sesi vardı. Sessiz ortamlarda çok fazla rahatsız ediciydi. Onu da teknik servise gönderdim. Fan değişimi yaptılar fakat eski bilgisayardaki fan boruları bakırken yeni taktıkları tamamen siyahtı. Kontrolleri yaptığımda seste hiçbir değişiklik olmamakla beraber yeni taktıkları HeatSink(Soğutucu bloğu) eskisi kadar bilgisayarı soğutamadığı için benchmark testlerinde yaklaşık %20 performans düşüşü görülüyordu. Üstüne üstlük eskiden CS:GO'da 75-80 derecelerde olan bilgisayar artık 95'lere vuruyordu. Araştırmalarıma göre gp76'lardaki bu düşük devirdeki fan sesi sorunu kronik bir sorunmuş ve bazı bilgisayarlarda oluyor bazı bilgisayarlarda olmuyormuş. Son hamlem bu pcyi değişime göndermek. Bilgisayarın içini teknik servis elemanları ne kadar çok kurcalarsa o kadar kötüleşebiliyor.

3-4 aylık bilgisayar alışverişiyle ilgili siz değerli üyelere tecrübelerimi açıkladım. Satın aldığım her ürün problemliydi. Problemli çıkan ürünlerin hepsi en ucuz fiyatı verdiği için Trendyoldan alındı. Tahminimce trendyoldaki teknolojik alet firmaları sorunlu ürünleri ucuzdan bizlere okutuyor. Kısacası bizi deniyorlar, razı gelirsek kazançlı oluyorlar, gelmezsek de bir sonraki müşteriyi deniyorlar. Yalnız Monster'ı iade ettikten sonra trendyol müşteri memnuniyeti adına kusurlu ürün adı altında her kategoride kullanılabilir koşulsuz şartsız 300 TL'lik bilet(Sanırım bu firmaya kesilen cezaymış) gönderdi. En azından bu memnun etmişti beni.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı