İnceleme Monster v20.5 inceleme

Merhaba. Ufak çaplı bir inceleme paylaşmak istedim. Belki faydalanan olur. Şu an sadece RDR2 oyunu mevcut, bu sebeple onu test edebildim. Ultra ayarlarda oynadım. Yaklaşık 15-20 dakika sürdü. Genel olarak sıcaklık 80-85 seviyelerindeydi ancak ben yüksek gördüğüm anlık sıcaklık görselleri de aldım. Monster'da Control Center sadece oyun modu bulunuyor. Gelecek bir güncelleme ile Turbo mod gelecektir. Yani oyun modunda kullanıldı. Tüm testlerde seçeneklere ilişkin ilk görselde mevcut.
I scored 8 936 in Time Spy (3D mark testi)

Dosya Ekleri

• cc.png
    cc.png
    989,3 KB · Görüntüleme: 259
  • rdr2.png
    rdr2.png
    2,3 MB · Görüntüleme: 256
  • rdr2 3.png
    rdr2 3.png
    1,5 MB · Görüntüleme: 193
  • rdr2 2.png
    rdr2 2.png
    2,4 MB · Görüntüleme: 225
  • 3D Mark Görsel 5.png
    3D Mark Görsel 5.png
    157,6 KB · Görüntüleme: 205
  • 3D Mark Görsel 4.png
    3D Mark Görsel 4.png
    177,1 KB · Görüntüleme: 187
  • 3D Mark Görsel 3.png
    3D Mark Görsel 3.png
    826,8 KB · Görüntüleme: 199
  • 3D Mark Görsel 2.png
    3D Mark Görsel 2.png
    220,7 KB · Görüntüleme: 212
  • 3D Mark Görsel.png
    3D Mark Görsel.png
    3,8 MB · Görüntüleme: 263
Son düzenleme:
Umarım çıkar Turbo mod ama pek ümidim yok. Monster yazılım güncelleme ve geliştirme yönünden çok zayıf maalesef. HDMI 2.1 ile istediğiniz gibi görüntü alabilirsiniz sıkıntı olmaz.
Peki oyun modunda bu sıcaklıkları alıyorum, turbo modu gelince daha yüksek sıcaklıklara ulaşmaz mı? Yani Turbo modunu verimli kullanabilecek miyim?

Peki oyun modunda bu sıcaklıkları alıyorum, Turbo modu gelince daha yüksek sıcaklıklara ulaşmaz mı? Yani Turbo modunu verimli kullanabilecek miyim?

Turbo mod koymamalarının büyük olasılıkla nedeni sıcaklık zaten. 20.3 20.4 20.5 aynı kasaları kullanıyor 12 ve 16 çekirdeği ucu ucuna soğuturken bu kasa 20 çekirdeği Turbo modda nasıl soğutur çok büyük bir muamma. SSD takarken fotoğraf çekmiştim fanlardan tut soğutucu bloklara kadar aynı her şey tek değişiklik batarya 4 hücreden 3 hücreye indirmişler

Dosya Ekleri

• edcd2d96-4055-4167-82dd-ea7eb6bcc25d.jpg
    edcd2d96-4055-4167-82dd-ea7eb6bcc25d.jpg
    286,4 KB · Görüntüleme: 83
Şu an çok kafam karıştı.. Evet oyun modunda 85-90 arası sıcaklık değeri alıyorum. Bu bile fazla hoşuma gitmezken dediğiniz gibi Turbo modde ne olacak..
Turbo mod koymamalarının büyük olasılıkla nedeni sıcaklık zaten. 20.3 20.4 20.5 aynı kasaları kullanıyor 12 ve 16 çekirdeği ucu ucuna soğuturken bu kasa 20 çekirdeği Turbo modda nasıl soğutur çok büyük bir muamma. SSD takarken fotoğraf çekmiştim fanlardan tut soğutucu bloklara kadar aynı her şey tek değişiklik batarya 4 hücreden 3 hücreye indirmişler

Şu an çok kafam karıştı. Evet oyun modunda 85-90 arası sıcaklık değeri alıyorum. Bu bile fazla hoşuma gitmezken dediğiniz gibi Turbo modde ne olacak.

Eğer işlemci üzerine bir işle uğraşmıyorsanız sadece oyun amaçlı kullanıyorsanız ve 15 günü geçmediyse aldığınız tarihten bu yana 20.4 le değiştirmek daha mantıklı olur şayet ben öyle yaptım.

Eğer işlemci üzerine bir işle uğraşmıyorsanız sadece oyun amaçlı kullanıyorsanız ve 15 günü geçmediyse aldığınız tarihten bu yana 20.4 le değiştirmek daha mantıklı olur şayet ben öyle yaptım.
Turbo modda ultra ayarlarda oynadığınız oyunlarda en yüksek aldığınız sıcaklık değerleri nedir?

Yani anladığım benim v20.5 ile oyun modunda aldığımı, siz v20.4 ile turbo modunda alıyorsunuz. O zaman bir kaybım yok gibi görünüyor. Turbo modunu halledebilirlerse ne ala, halledemezlerse oyun modunda zaten v20.4'ün turbo modu ile aynı değerleri alıyorum. Değişmek pek bir fark yaratmayacak. En azından turbo modu ihtimalim var :)
GPU 75-78 arası CPU 80-85 arası GoW 2018 de

Sorunda bu zaten :) 12.Nesil 20 çekirdek işlemci ile 11. Nesil 16 çekirdek işlemci performansı alıyorsun. Karar senin tabii ki.

Turbo mod konusunda monster'ın böyle bir cevap vermesi çok ilginç gerçekten. Zaten v20.4 ile v20.5'in soğutma sistemleri de farklı. v21.9'da da Turbo mod var ancak monster kontrol merkezi kaynaklı bir sorundan dolayı cihaz belli bir seviyeden sonra performans yukarı çıkmıyordu. Sanki v21.9'da Turbo modun çalışmadığını fark edince v20.5'de Turbo modunu kaldırmış bile olabilirler :) (bu söylediğim tahmini)
@okncyrn hocam sizde monster'a bu durumu yine sorun. Aynı cevabı verirlerse bence cihazı iade edip v20.4'e geçin derim. Hatta aynı paraya v20.4'ü upgrade bile edersiniz ya da v21.7'yi bile düşünebilirsiniz.

Ama Turbo mod için çalışma yaptıklarını söylediler. Yani ihtimal dahilinde gelebilir. Bu ihtimali çöpe atmak ile atmamak arasında seçim yapmam gerekiyor. Ben atmamayı tercih ediyorum bakalım neler olacak :) Bir de timelook arkadaşın söylediğine göre soğutma sistemleri farklı. Bu sayede çözülebilme ihtimali var. Ayrıca soğutucu almayı düşünüyorum, soğutucu da en azından 3-4 derece fark ettirirse sorun çözülmüş demektir.

Sizce bu soğutucu nasıl?

Ama Turbo mod için çalışma yaptıklarını söylediler. Yani ihtimal dahilinde gelebilir. Bu ihtimali çöpe atmak ile atmamak arasında seçim yapmam gerekiyor. Ben atmamayı tercih ediyorum bakalım neler olacak :) Bir de timelook arkadaşın söylediğine göre soğutma sistemleri farklı. Bu sayede çözülebilme ihtimali var. Ayrıca soğutucu almayı düşünüyorum, soğutucu da en azından 3-4 derece fark ettirirse sorun çözülmüş demektir.

Turbo mod MCC de olan bir şey zaten hocam neyin çalışmasını yapıyorlarmış :) Cihaz çıkalı 1 ay oldu neredeyse performans verdiremedikleri için cihazın inceleme videosunu bile çekemediler. Soğutma konusu içinde fotoğraf attım herhangi bir farklılık yok diğer cihazlardan.

Bir gün Turbo mod gelirse muhakkak buraya geldi diye paylaşırsanız sevinirim mağazaya gidip test edeceğim :)

Sizce bu soğutucu nasıl?

Bunu tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı