Monster V22.1 incelemesi

Herkese merhabalar. 7 senedir Acer V17 Nitro Black Edition kullandım.
20.05.2021 Tarihinde Monster v22.1 cihazımı almış bulunmaktayım.
Bu marka model için birçok söylenti dolaşıyor ve bunlara kendi yorumlarımı da katmak istedim.

15 bin TL civarı bütçeniz varsa bence alınabilecek bir cihaz. Bende ölü piksel, ışık süzmesi ya da FPS kaybı bu tarz problemler olmadı.
Her zaman belirtilir teknoloji şans işidir diye bu konuda şanşlı olduğumu düşünüyorum.

Cihazın kasa kalitesi gayet iyi, yenilenmiş tasarım hoş fakat bilgisayarı tek elimle kaldırdığımda sanki ortadan ikiye kopacakmış hissiyatı geliyor.
İçerisindeki bileşenlerin uyumu gayet güzel.
Oyun performansı olarak Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oynadım.
2K 165 Hz. Full ayarlarda 100 FPS civarı aldım.
1K 165 Hz. Sadece doku kalitesini 1 seviye düşürerek 150-200 FPS arası aldım.
Benim için gayet güzel bir seviye, açıkçası 2K ve 1K arasında ben çok büyük bir fark göremedim. FPS konusunda biraz takıntılı olduğum için 165 Hz ekranda minimum 150 160 FPS almayı hedefliyordum başarılı oldum, fakat NFS Heat full ayarlarda 50 - 80 arası FPS almaktayım NFS için gayet güzel bir değer diye düşünüyorum bu oyunda grafik ayarlarını düşürmeyi öngörmedim.

Bu bilgisayarda en beğendiğim RGB ışıklandırmalar oldu gerçekten yeni kasa tasarımıyla birlikte RGB'ler de harika olmuş.
Genel olarak bilgisayar harika diyebilirim bu fiyat bandı için.
İlk başta Monster markasına karşı çok ön yargım vardı çünkü çok sorun yaşayanlar olmuş fakat bende sorun olmadı umarım olmaz da.
Bu özelliklerdeki diğer bilgisayarlar ortalama 18 19 binden başlıyor arada 4 bin TL'lik bir fark var bence bu farkı vermeye değmez.
Oldu da verdiniz diyelim bence arasındaki farklar büyükte olmaz.

Ses kalitesini hiç beğenmedim 7 senelik Acer'in ses performansı bile harika, yıl olmuş 2021 Monster bu hoparlör nedir?
Soğutma sistemi iyi diyebilirim full ayarlarda oyunda ortalama 70 derecelerde oluyor fakat masam yanacak diye çok korkuyorum doğrusu böyle bir hava akışı daha önce göremedim ve ayrıca gerçekten aşırı ses çıkarıyor, eğer kulaklık takmadan oyun oynamayı düşünüyorsanız kulaklarınız bu sese çok maruz kalabileceğini sanmıyorum.

Bir diğer sevmediğim yanı ise 15 bin TL verip de 475 GB SSD ile gelmesi, bu durum gerçekten çok üzücü fakat artık neredeyse birçok firma düşük SSD ile gönderim yapıyor. Gönderdikleri standart Crucial SSD gayet başarılı diyebilirim 250 GB oyun arşivim 30 dakika içinde yüklendi.

En güzel şeylerden biride Monster canlı destek ekibi, gerçekten kafamda tamamdır bilgisayarın her şeyini güncelledim dedim ve canlı desteğe bağlandım oysaki daha yapmadığım birçok ayar varmış sağ olsunlar çok yardımcı oldular gerekli ayarları yaptık beraber.
Aynı zamanda MacBook Pro kullanıcısıda olduğum için typ-Cden USB HDMI dönüştürülerimde vardı bunlardan birini typ-C portuna takarak +1 USB kazandım benim için çok iyi oldu çünkü 3 adet USB gerçekten çok yetersiz kalıyor. Şimdi sorarsanız neden diye 1 klavye 1 mouse 1 kulaklık 3 adet portu kaplıyor zaten harici bir disk takmak istediğimde yer kalmıyordu.

Özet: 3 adet USB yetersiz, Ses kalitesi çok yetersiz, fan sesi aşırı kötü, klavye orta seviye, kasa orta seviye, bileşen uyumu gayet iyi, yükteyken sıcaklık seviyesi iyi(70 derece civarı), oyun performansı çok iyi, canlı destek çok iyi, Monster kontrol merkezi çok iyi, 2K 165 Hz ekran muazzam, RTX 3060 diyecek laf bulamıyorum mükemmel.

Sonuç alınır mı?

Bence 20-25 bin TL bütçeniz yoksa alınır. Performans gayet tatmin edici ben pişman olmadım.
15 bin TL'ye 2K 165Hz 3060 RTX ve 10870 işlemci alıyorsunuz ve bazı şeyleri göz ardı etmeniz gerekiyor.

Benim genel deneyimlerim bu şekilde genel olarak bir puanlama yapmak gerekirse 10/8 veriyorum diyebilirim.
2 puanı, ses kalitesi ve fan sesinden kırıyorum.
Aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz, umarım yardımcı olabilmişimdir.

Edit : 1ms 144 HZ ASUS VP249QGR 24" Monitör ile kullanıyorum , hdmi ile 144 hz veriyor.
Bilgisayar testini yaptıktan sonra ana ekran olarak bu monitörü yaptım çok daha keyifli oldu tavsiye ederim.

Son düzenleme:
10870H işlemci, monster ve 70 derece. Hmmm güzelmiş.
Monster'ın programında bir modu var, işlemci sıcaklığını düşük tutmak için işlemcinin hızını ekran kartına yetecek kadar düşürüyor. Bu sayede 70 dereceye ulaşmış olabilir. MSI'da böyle bir mod yok mesela, 80 derece altına inemiyorsunuz.

Monster'ın programında bir modu var, işlemci sıcaklığını düşük tutmak için işlemcinin hızını ekran kartına yetecek kadar düşürüyor. Bu sayede 70 dereceye ulaşmış olabilir. MSI'da böyle bir mod yok mesela, 80 derece altına inemiyorsunuz.
Marka takıntısından kurtulmak lazım bana kalırsa, 30 bin liralık MSI Laptopun işlemcisi 95 derecelere dayanıyordu oyun oynarken. Bu durumda MSI her şeyin en kalitelisini yapmamış oluyor. Bu her marka için geçerli.

Marka takıntısından kurtulmak lazım bana kalırsa, 30 bin liralık MSI Laptopun işlemcisi 95 derecelere dayanıyordu oyun oynarken. Bu durumda MSI her şeyin en kalitelisini yapmamış oluyor. Bu her marka için geçerli.
Algı farklı tarafa evriliyor. Bugün piyasada Monster diye bir marka varsa uygun fiyatı ve görece tecrübesiz kullanıcılar için garanti vaadiyle var. MSI dediğiniz firma yıllardan beri tüm oem parçaları kendisi tasarlıyor/üretiyor. MSI'da 95 derece Monster'da 70 derece mevzusu direkt olarak kesinleşmiş gibi algı oluşmasın. Burda hiçbir markayı savunma derdinde değilim fakat konunun uzandığı yer pek mantıklı değil. Farklı undervolt benzeri ayarlarla her laptopu serin tutabilirsiniz. Şartlar ve uygulama hakkında bilgimiz yok.

Sıcaklık çok iyi, böyle gider umarım. Hayırlı olsun. @Techno.Patates Tepe model MSI ya da Asus modelleri dahi 10. nesil Intel ile 90-98 derecede çalışıyor. Hepsi böyle değildir ancak bu fiyatta bu sıcaklıklar uzun süreli 70'lerde kalıyorsa takdir edilesi. Tabii ki Turbo Boost açık ve herhangi bir güç kısma yoksa geçerli dediklerim.

Sıcaklık çok iyi, böyle gider umarım. Hayırlı olsun. @Techno.Patates Tepe model MSI ya da Asus modelleri dahi 10. nesil Intel ile 90-98 derecede çalışıyor. Hepsi böyle değildir ancak bu fiyatta bu sıcaklıklar uzun süreli 70'lerde kalıyorsa takdir edilesi. Tabii ki Turbo Boost açık ve herhangi bir güç kısma yoksa geçerli dediklerim.
Arkadaş yazısında hangi bileşenin 70 derece olduğunu da yazmamış. Dikkat etmemiş kimse demek. Belki de GPU'dur. Masasının yanacağından korktuğunu belirttiğine göre bileşen içi 70 derece garip görünüyor. İncelemeden daha çok izlenim olduğu için çok kısa anlatılmış. İlerde belki ekleme yapar. Umarım cihazı almak isteyenlere biraz daha yardımcı olmak için gerekli verileri içeren görselleri ekler arkadaş. @@Butcher44 hayırlı olsun, güle güle kullanın.

İyi bir ses alabilmek için cihazla birlikte gelen ses yazılımını muhakkak yükle.

THX uygulamasını yükledim fakat pek güzel bir sonuç alamadım, genel olarak hoparlör kalitesi kötü sanırsam.

Evet Monster kontrol merkezinden işlemcinin kullandığı 45W'nin 15'ini ekran kartına geçirdim, oyun esnasında tam hatırlamıyorum ekran kartı kaç W çekiyor ama işlemciden +15 W alıyor bu da daha kaliteli bir oyun deneyimi yaşatıyor.

Arkadaş yazısında hangi bileşenin 70 derece olduğunu da yazmamış. Dikkat etmemiş kimse demek. Belki de GPU'dur. Masasının yanacağından korktuğunu belirttiğine göre bileşen içi 70 derece garip görünüyor. İncelemeden daha çok izlenim olduğu için çok kısa anlatılmış. İleride belki ekleme yapar. Umarım cihazı almak isteyenlere biraz daha yardımcı olmak için gerekli verileri içeren görselleri ekler arkadaş. @@Butcher44 hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Evet doğrusu net olarak işlemcimi ekran kartımı hangisi 70 derece civarlarındaydı çok dikkat etmedim, en kısa sürede bu sıcaklık verilerini SS alıp buraya ekleyeceğim.

Genel olarak gönül isterdi bir MSI ASUS Acer fakat gerçekten F/P konusunda Monster gerçekten parasını hakkettiğini düşünüyorum.

Bende aldım bundan bir tane maalesef bende Wi-Fi kopma sorunu çıktı yazılımsal olarak bayağı uğraşıldı ama çözüm olmadı sanırım Wi-Fi kartında sorun var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı