Advertisement

Monterey Monterey 12.3 kurulumun son aşamasında çökme - kitlenme

Penquin

Yoctopat
Katılım
25 Mayıs 2022
Mesajlar
5
RAM
Corsair Vengeance RGB Pro 16GB 3600 MHz
SSD veya HDD modeli
Crucial P5 500GB CT500P5SSD8 NVMe PCIe M.2 SSD
Ekran kartı
Asus RX 6600 XT
Anakart
Asus ROG Strix Z490-F Gaming
İşlemci
Intel Core i7-10700F
Herkese selamlar,
Sorunum tüm kurulumu tamamlıyorum fakat en sonunda dil, bölge vb. ayarları yapıp sistemi açacağım sırada sistem kitleniyor yada kendiliğinden reset atıyor.
Ekran kartım için boot-args kısmına agdpmod=pikera ekli, zaten bunu eklemezsem hiç kuruluma geçemiyorum, siyah ekranda kalıyor.
Bir kaç farklı imaj ve efi ile deneme yaptım, Monterey 12.3.1'de buna dahil fakat sorunum çözülmedi. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
KS
KS
P

Penquin

Yoctopat
Katılım
25 Mayıs 2022
Mesajlar
5
Hangi EFI'yi deniyorsunuz?

Hocam selam.
Buradan indirmiş olduğum imajın içindeki EFI'yi kullanıyorum.

Config olarak "10.nesil Masaustu - Intel Comet Lake - 8 Cekirdek.plist" kullandım hocam.

Az önce şans eseri tekrar tekrar denerken son kurulum adımlarını tamamlayarak masaüstüne geldim fakat masaüstü göründüğü gibi arka plan siyah bir şekilde kaldı ve anında bilgisayar res attı.
Tekrardan açıp masaüstüne ulaştığımda sistem beklenmedik bir şekilde kapatıldı gibi uyarılar vardı ve sağ üst köşede "Bu disk için hash değerleri uyumsuz, yeniden yükleme gerekli" gibi bir uyarı verdi, tam hatayı bilmiyorum çünkü okuyana kadar kayboldu ve fotoğrafını çekemedim. Bilgisayarda aynı zamanda reset attı.
EFI klasörümü buraya nasıl yükleyeceğimi bulamadım. Eğer söylerseniz EFI'yi yükleyebilirim.
Son durum olarak şu an bilgisayarı her açtığımda, hesap şifresini girerken yada girdikten kısa bir süre sonra bilgisayar reset atıyor.
Tekrardan selamlar, sorunun neyden kaynaklandığını buldum. Ethernet kablosunu çıkarınca sorun düzeldi, şu an restart atmıyor. Kabloyu sistem açıldığında takarsam kısa sürede restart atıyor.
Fakat haliyle internet bağlantısı yapamıyorum. Kablo takılıyken de bağlantı yok.
Bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?
Tekrardan selamlar,
Anakartımın Ağ Bağdaştırıcısı Intel(R) Ethernet Controller (2) I225-V
Yabancı bir kaç forumda bununla ilgili sorunlar yaşayanlar var fakat hackintosh ile ilgili bilgim olmadığı ve yetersiz dil seviyemden dolayı pek bir şey anlayamadım. Tecrübeli hocalarımın tavsiyelerini bekliyorum.
 
Son düzenleme:
KS
KS
P

Penquin

Yoctopat
Katılım
25 Mayıs 2022
Mesajlar
5
Tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım? Bu konuda biraz tecrübesizim.
Edit: Buraya
Key* = device-id value= F2150000 Type=Data
Olarak eklediğimde sistem hiç açılmıyor.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Resmi 2022-05-26 00.21.43.png
    Ekran Resmi 2022-05-26 00.21.43.png
    249,7 KB · Görüntüleme: 13
  • Ekran Resmi 2022-05-26 00.22.57.png
    Ekran Resmi 2022-05-26 00.22.57.png
    361,5 KB · Görüntüleme: 11
  • Ekran Resmi 2022-05-26 00.30.09.png
    Ekran Resmi 2022-05-26 00.30.09.png
    352,6 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
KS
KS
P

Penquin

Yoctopat
Katılım
25 Mayıs 2022
Mesajlar
5
Devices kısmına bu verdiğinizi devamına Key* = device-id value= F2150000 Type=Data yapacağım değil mi?
Görseldeki gibi yaptım deniyorum.
Edit: Sorun aynı şekilde devam ediyor hocam, Ethernet kablosunu taktığım gibi sistem 10-20sn içerisinde kitlenip Res atıyor. Kabloyu taktığımda internet gelmiyor sisteme.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Resmi 2022-05-26 00.45.33.png
    Ekran Resmi 2022-05-26 00.45.33.png
    337,6 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
Yukarı