MOSFET kodu ne kadar güvenli?

FeedBack54

Hectopat
Katılım
25 Ağustos 2019
Mesajlar
130
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
M3056M 602 49E ve M3054M 601 55E bu iki MOSFET lazım ama 602 49E, 601 55E bu kısmı ne kadar önemli? Çünkü aynı kodda MOSFET var ama bu kısmı tutmuyor. Problem oluşturur mu? Bu MOSFET'lere eşmosfetler nelerdir? Datasheed okumayı bilmiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunların kataloglarında muadili yazar. Buna göre alınabilir. Elektronikçilerde oluyor. Yardımcı olabilirler. Belki @Yeni Teknik Sembol hocamız bilebilir.
 
Merhaba. M3056M 602 49E ve M3054M 601 55E 'in datasheetlerini az önce inceledim, drain-source, gate-source voltajları ayni, her ikisi de N Channel tipte, ancak toplam güç tüketimleri, sürekli drain akımı oranları arasında farklar var, ancak muadil olarak kullanırken transistörlerin çalışabileceği üst volt ve çalışacakları transistörlerin emitter-kollektör kollektör akımı (MOSFET'lerde drain source akımı) (amper değeri) ayni olduğunda diğer detaylar o kadar önemli değildir. Örneğin tüplü bir TV'nin yatay saptırma katında anahtarlama elemanı olan güç transistörü yerine akım/volt değerleri ayni güç sarfiyatı (total power dissipation) biraz fazla olan güç transistörünü bu TV'nin yatay çıkış katına monte edip çalıştırırken biraz fazla olan güç sarfiyatı (watt'ı) dışında herhangi bir fark olmadan sıkıntısız çalıştırmıştım, Arçelik 51 ekran tüplü TV'yi.

MOSFET Karşılıklarını bulmak için alt linkteki "MOSFET equivalent" kısmından (kutucuğundan) yazarak bir aratma yaparak varsa bu karşılıklarına bakabilirsiniz. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Merhaba. M3056m 602 49e ve M3054m 601 55E'in datasheetlerini az önce inceledim, drain-Source, gate-Source voltajları ayni, her ikisi de n channel tipte, ancak toplam güç tüketimleri, sürekli drain akımı oranları arasında farklar var, ancak muadil olarak kullanırken transistörlerin çalışabileceği üst Volt ve çalışacakları transistörlerin emitter-kollektör kollektör akımı (MOSFET'lerde drain Source akımı) (amper değeri) ayni olduğunda diğer detaylar o kadar önemli değildir. Örneğin tüplü bir TV'nin yatay saptırma katında anahtarlama elemanı olan güç transistörü yerine akım/volt değerleri ayni güç sarfiyatı (Total Power dissipation) biraz fazla olan güç transistörünü bu TV'nin yatay çıkış katına monte edip çalıştırırken biraz fazla olan güç sarfiyatı (watt'ı) dışında herhangi bir fark olmadan sıkıntısız çalıştırmıştım, Arçelik 51 ekran tüplü TV'yi.

MOSFET karşılıklarını bulmak için alt linkteki "MOSFET equivalent" kısmından (kutucuğundan) yazarak bir aratma yaparak varsa bu karşılıklarına bakabilirsiniz. Kolay gelsin.

Hocam öncelikle teşekkür ederim bu MOSFET'ler ekran kartındalar yazınızdan anladığım kadarı ile bunlar pek değiştirmez diyorsunuz peki MOSFET tecihi yaparken gate-Source drain-Source'ye bakmak yeterli mi? Veya başka bir nooktaya bakmak gerkirmi. Bir başka sorum eş değer MOSFET'i nasıl bulabilirim yaşadığım şehir(Sakarya) 2 tane büyük elektronik malzeme satan yer var buralara danışmam yeterli mi gelir mi bildiğim kadarı ile smd parçalar yok bunun için altarnatif bir internet sitesi var mı?
 
Evet, en baştaki V ve A değerleri dışında diğer detay değerlere bakmanız pek gerekmez, çok doğru anlamışsınız. Eşdeğer MOSFET'leri yaşadığınız Kocaeli'deki 2 ayrı elektronikçiye sorarak veya netten "MOSFET equivalent" şeklindeki aramayla çıkan karşılıkların bu elektronikçilerde mevcudunun olup olmadığını sorarak bulabilirsiniz. Bu elektronik dükkanlarında aradığınız SMD malzemeleri şehri temsil ettikleri için bulabileceğinizi düşünüyorum. Bulamazsanız en yakın merkez olan İstanbul 'dan gelecek şekliyle siparişinizi verirsiniz. Bu malzemeleri online satan internet siteleri de olabilir, ancak sabit dükkanları tercih etmeniz daha iyi olur, çünkü parçalarda sıkıntılar olduğunda değiştirme imkanınız daha güvenli olabilir. Kolay gelsin.
 
Evet, en baştaki V ve A değerleri dışında diğer detay değerlere bakmanız pek gerekmez, çok doğru anlamışsınız. Eş değer MOSFET'leri yaşadığınız Kocaeli'deki 2 ayrı elektronikçiye sorarak veya netten "MOSFET equivalent" şeklindeki aramayla çıkan karşılıkların bu elektronikçilerde mevcudunun olup olmadığını sorarak bulabilirsiniz. Bu elektronik dükkanlarında aradığınız smd malzemeleri şehri temsil ettikleri için bulabileceğinizi düşünüyorum. Bulamazsanız en yakın merkez olan İstanbul'dan gelecek şekliyle siparişinizi verirsiniz. Bu malzemeleri Online satan internet siteleri de olabilir, ancak sabit dükkanları tercih etmeniz daha iyi olur, çünkü parçalarda sıkıntılar olduğunda değiştirme imkanınız daha güvenli olabilir. Kolay gelsin.

Sağ olun hocam çok teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı