Motor kaza ihtimali çok yüksek mi?

Merhaba, 16 yaşıma gireceğim 125 CC Benelli almayı düşünüyorum. Motor sürmekten korkmuyorum. Ancak sürekli duyuyordum çevremden kaza yaparsın, ölür gidersin, elin kopar kolun kopar ailen üzülür diye. Bende Technopat'taki sorulara baktım yanıt verem herkeste aynı şekilde şeyleri söylemiş. Ben hız yapmayacağım, hızı sevmiyorum, öyle otoban veya trafiğin çok olduğu yerlerde sürmeyeceğim zaten çok nadir sürerim, tamamen ekipman kullanacağım. Bunlara rağmen yine de kaza riskim çok mu?

Motor kazası affetmez hocam kim ne derse desin. Araba ile bir yere veya bir şeye çarpınca kemeriniz takılıysa sizi fırlatmıyor ve yüksek oranda kurtuluyorsunuz. Motorda bırakın kemeri dış bir koruma yok herhangi bir çarpma da savrulursunuz. Ayrıca çarptğınız şey direk size çarparsa tüm enerji üstünüze boşalır ve kırıklar olur.

Yavaşta sürsen hıyarın teki gelir vurur orası ayrı mesele. Tedbiri al takdir Allah'tan.

Merhaba, 16 yaşıma gireceğim 125 CC Benelli almayı düşünüyorum. Motor sürmekten korkmuyorum. Ancak sürekli duyuyordum çevremden kaza yaparsın, ölür gidersin, elin kopar kolun kopar ailen üzülür diye. Bende Technopat'taki sorulara baktım yanıt verem herkeste aynı şekilde şeyleri söylemiş. Ben hız yapmayacağım, hızı sevmiyorum, öyle otoban veya trafiğin çok olduğu yerlerde sürmeyeceğim zaten çok nadir sürerim, tamamen ekipman kullanacağım. Bunlara rağmen yine de kaza riskim çok mu?
Apaçilik yapmazsan sorun yok, hayatımda 1 kere kaza yaptım o da çok hafifti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buradaki her şey hem sana hem karşında gelecek adama kalmış bir şey. Her ne kadar düzgün sürsen bile biri kaza yaptırtabilir. Veya apaçi gibi kullanırsan kaza yaparsın. Benim ailem bana mesela hayatta motor aldırtmaz motorda olan kazalar çok tehlikeli olduğu için. Ama şunu bil, 4 teker her zaman 2 tekerden üstündür. Motor sürmek çok riskli. Aynı kumar.

Haklısınız.Ya ben zaten nasıl söyliyim eve,cafeye,awmlere gitmek için kullanıcağım ve zaten gidiceğim yerler belli trafiğini biliyorum.
Dediğinizi anladım hocam ama işler bazen şehir içi sürüş ile bitmiyor. :)

Şehir içi sürüşte dikkat etmen gereken şey yayalar, çocuklar ve hayvanlar olur.
Ayrıca arabalara da dikkat etmen gerekecek, kimin nereye döneceği belli olmuyor.
Aralardan geçip toz olayım diye de düşünürsen önermem, tehlikeli iş yine.

En kötü motor parasına kuş serisinden 1.3 motorlu 131 bulursun, aklında bulunsun. Belki soğutucusu yok ama 4 tekeri var. 😂

Sakin ve dengeli olarak fazla kalabalık olmayan yerlerde kullanın hocam. Yoğun trafiğin olduğu yerlerde ve kışın dikkatli olun. Artık kaldırımda bile üzerimize süren şoförlerimiz mevcut.

Hocam ben İzmir'de yaşıyorum. İzmir Bornova. İzmir büyük bir yer olduğu için trafiği çoktur. Ancak benim motoru süreceğim yerler cadde gibi yerler. Örneğin cafeler dolu olan yerler olur ya öyle yerlere gideceğim takılacağım çıkacağım geri döneceğim.

Buradaki her şey hem sana hem karşında gelecek adama kalmış bir şey. Her ne kadar düzgün sürsen bile biri kaza yaptırtabilir. Veya apaçi gibi kullanırsan kaza yaparsın. Benim ailem bana mesela hayatta motor aldırtmaz motorda olan kazalar çok tehlikeli olduğu için. Ama şunu bil, 4 teker her zaman 2 tekerden üstündür. Motor sürmek çok riskli. Aynı kumar.

Güzel söylemişsiniz hocam.

Dediğinizi anladım hocam ama işler bazen şehir içi sürüş ile bitmiyor. :)

Şehir içi sürüşte dikkat etmen gereken şey yayalar, çocuklar ve hayvanlar olur.
Ayrıca arabalara da dikkat etmen gerekecek, kimin nereye döneceği belli olmuyor.
Aralardan geçip toz olayım diye de düşünürsen önermem, tehlikeli iş yine.

En kötü motor parasına kuş serisinden 1.3 motorlu 131 bulursun, aklında bulunsun. Belki soğutucusu yok ama 4 tekeri var. 😂

Hocam benim babam hem arabayı hem motoru çok yavaş sürüyor otobanda önü bomboşken bile 50 60 ile gidiyor. Yani o yüzden nasıl diyeyim ön kaldırmak, tam hız yapmak, aralardan geçmek gibi düşüncelerim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben İzmir'de yaşıyorum. İzmir Bornova. İzmir büyük bir yer olduğu için trafiği çoktur. Ancak benim motoru süreceğim yerler cadde gibi yerler. Örneğin cafeler dolu olan yerler olur ya öyle yerlere gideceğim takılacağım çıkacağım geri döneceğim.

Güzel söylemişsiniz hocam.

Cadde'de çok risk olacağını düşünmüyorum. Otoyollarda ise önerim çok hız yapmaman. Motor çünkü çok riskli dediğim gibi. O motor kıyafetlerine de ayrıca güvenme. Onun tek amacı kaza yaptığında parçalara ayrılma diye yapılmış şeyler. 125CC ile top Speed denenir mi bilmiyorum ama benden öneri.

Eskiden izlediğim bir videoda bir motosiklet sürücüsü otobüsün yanında geçerken dengesini kaybedip otobüse çarptı ve otobüsün altında kaldı. Nasıl olduysa adamın kafası bedeninden koptu ve kaldırıma doğru yuvarlandı. Bu videodan sonra motosiklete karşı bir fobim oluştu, herhalde asla binemem. Motosiklet çok riskli bana göre, diğer araçlara kıyasla yaşama ihtimali daha düşük gibi.

Burada anlatmak istediğimiz senin sürüş tarzın değil aslında... Ülkemizdeki trafik kurallarına uymama ve artık güvensiz hissetme olayı. Daha geçenlerde kavşağa yakın yavaşladım ve yanımdaki aracı bekledim. Ne sinyal verdi ne şerit değiştirdi. Düz gidecek sandım yola devam ettim ama kadın önüme bir kırdı neredeyse kayıp düşecektim, meğer dönecekmiş kavşaktan.

Düzgün kullanırsan hiç bir sorun olmaz. Yeni başladığın için acemi olacaksın, ufak tefek kazalar olacak tabi ki acemilikten dolayı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı