Motor kaza ihtimali çok yüksek mi?

Hocam çok kötü olmuş ya ben örnek verdiniz sandım.
Yok ben ciddiyim. Geçen de hızlı giden motorlu, ehliyetsiz, kasksız bir çocuk kayarak düşüp bir motorlu adama çarptı. Sonra arkadaşları bir anda nereden geldiyse toplandı ve adama bağırmaya başladı. Yani Türkiye'de doğru düzgün insan yok neredeyse, hele benim gibi Esenyurt'ta yaşıyorsanız.

Yok ben ciddiyim. Geçen de hızlı giden motorlu, ehliyetsiz, kasksız bir çocuk kayarak düşüp bir motorlu adama çarptı. Sonra arkadaşları bir anda nereden geldiyse toplandı ve adama bağırmaya başladı. Yani Türkiye'de doğru düzgün insan yok neredeyse, hele benim gibi Esenyurt'ta yaşıyorsanız.

Hocam ben İzmir bornovadayım bilmem bilir misiniz? Mesleğimiz gereği babamla motorla her gün sabah, öğlen, akşama doğru yoğun bir yere gidiyoruz ama hiçbir zaman nedense sıkıntı çıkaran görmedim.

İşin magandalık kısmını boş ver, hiç merak etme.

Bak ben araba sürücüsüyüm, sinyalimi görmeyip hatalı sollama yapan motorcu çok oldu.
Heriflere ekstra dikkat etmesem kaza yapacaklar vebali benim üzerime olacak.

Hocam ben 18 yaşında olsam motoru düşünmezdim araba alırdım. Ama şu motoru bir alayım çok işime yarayacak çok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben İzmir Bornova'dayım bilmem bilir misiniz. Mesleğimiz gereği babamla motorla her gün sabah,öğlen,akşama doğru yoğun bir yere gidiyoruz ama hiç bir zaman nedense sıkıntı çıkaran görmedim.
Esenyurt çok farklı, başka bir yer. Durduk yere omuz atıp özür dilemedi diye bıçaklayıp öldüren kişi çok. Hiç bir yere benzemez.

Dostum öncelikle yaşadığın yer nasıl bir yer ona göre bu risk artadabilir veya azaladabilir nedenine gelecek olursak ben Muğla köyceğiz de yaşıyorum belki biliyorsundur buraları 40 bin nufüslu bir yer burada trafik çok tehlikeli değil yollar boş genelde ve motor sürmeye çok uygun 9 yıldır kaza yapmadım öyle söyleyeyim tabii başına bir şey gelme ihtimalin var her koşulda yok diyemem de yaşadığın yer buna büyük etken işte. Söylediklerine bakılırsa da bilinçli bir kardeşimize benziyorsun başına pek bir şey geleceğini düşünmüyorum :)

Hocam ben izmir bornovadayım bilmem bilir misiniz.Mesleğimiz gereği babamla motorla her gün sabah,öğlen,akşama doğru yoğun bir yere gidiyoruz ama hiç bi zaman nedense sıkıntı çıkaran görmedim.
Esenyurt ülkenin Paris'i veya Teksas'ı gibi bir yer.
Hocam ben 18 yaşında olsam motoru düşünmezdim araba alırdım.Ama şu motoru bir alayım çok işime yarıyacak çok.
Motor alacaksan işine yarar ama dediğimiz gibi ekstra dikkatli ol. Akla gelmeyecek şeyi düşünmen gerekecek.

Cebinde para olursa kuş serisine falan bakarsın "ulaşım" amacıyla.

Esenyurt çok farklı, başka bir yer. Durduk yere omuz atıp özür dilemedi diye bıçaklayıp öldüren kişi çok. Hiçbir yere benzemez.

Hocam çok duyuyorum Esenyurt'u ya ama İzmir diğer illere göre daha yenilikçi daha güzel bir yer ben öyle düşünüyorum. Bulunduğum ilçede sıkıntılı bir yer değil. Hatta hayatımda hiç denk gelmedim motor kazasına.

Dostum öncelikle yaşadığın yer nasıl bir yer ona göre bu risk artadabilir veya azaladabilir nedenine gelecek olursak ben Muğla köyceğiz de yaşıyorum belki biliyorsundur buraları 40 bin nufüslu bir yer burada trafik çok tehlikeli değil yollar boş genelde ve motor sürmeye çok uygun 9 yıldır kaza yapmadım öyle söyleyeyim tabii başına bir şey gelme ihtimalin var her koşulda yok diyemem de yaşadığın yer buna büyük etken işte. Söylediklerine bakılırsa da bilinçli bir kardeşimize benziyorsun başına pek bir şey geleceğini düşünmüyorum :)

Hocam İzmir Bornova'da yaşıyorum. İzmir'in en çok nüfüslu 4. ilçesi 452 bin 867 kişi. Ama benim süreceğim yerler mahalledeki caddeler veya cafeye gidilen yollar vs
hocam.

Esenyurt ülkenin Paris'i veya Teksas'ı gibi bir yer.

Motor alacaksan işine yarar ama dediğimiz gibi ekstra dikkatli ol. Akla gelmeyecek şeyi düşünmen gerekecek.

Cebinde para olursa kuş serisine falan bakarsın "ulaşım" amacıyla.

Hocam ben Benelli 125CC almayı düşünüyorum bir önceki açtığım soruya bakabilirsiniz.

Merhaba, 16 yaşıma gireceğim 125 CC Benelli almayı düşünüyorum. Motor sürmekten korkmuyorum. Ancak sürekli duyuyordum çevremden kaza yaparsın, ölür gidersin, elin kopar kolun kopar ailen üzülür diye. Bende Technopat'taki sorulara baktım yanıt verem herkeste aynı şekilde şeyleri söylemiş. Ben hız yapmayacağım, hızı sevmiyorum, öyle otoban veya trafiğin çok olduğu yerlerde sürmeyeceğim zaten çok nadir sürerim, tamamen ekipman kullanacağım. Bunlara rağmen yine de kaza riskim çok mu?
Kaza riskin çok, ama genellikle küçük kazalar. Mesela daha yeni bir tane yaşadım; dönel kavşaktan dönerken sağ tarafımda bulunan iki şeritli yoldan iç taraftaki şeritte bulunan adam olması gerektiği gibi yol verdi ama kör noktada kalan "adam" yırtık dondan çıkar gibi yola atladı. Sövdüm saydım, yoluma devam ettim. Bunun gibi şeyler yaşanmaz değil.
O ölürsün kalırsın diyenlere de kulak asma, onlar felaket tellalı. Senin bir şey yapmanı istemeyen kıskanç tipler.

Kaza riskin çok, ama genellikle küçük kazalar. Mesela daha yeni bir tane yaşadım; dönel kavşaktan dönerken sağ tarafımda bulunan iki şeritli yoldan iç taraftaki şeritte bulunan adam olması gerektiği gibi yol verdi ama kör noktada kalan "adam" yırtık dondan çıkar gibi yola atladı. Sövdüm saydım, yoluma devam ettim. Bunun gibi şeyler yaşanmaz değil.
O ölürsün kalırsın diyenlere de kulak asma, onlar felaket tellalı. Senin bir şey yapmanı istemeyen kıskanç tipler.

Hocam kıskanç demeyelim ya kendi fikirlerini belirtiyorlar yani ben en azından öyle söylenmemesini düşünüyorum. Konumuza gelirsek küçük kazalar olabilir tabii kol kırılır, ayak kırılır, yüz yarılır. Sıkıntı ettiğim ölüm, veya kalıcı sakatlık bacağımın kopması, kolumun kopması vs ancak zaten ölümden kaçamam.

Motorları takip etmiyorum uzun süredir.
Abs ve disk fren olursa işine yarar.

Anladım hocam. Açtığım soruya yaptığın destekler için teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı