Motor kaza ihtimali çok yüksek mi?

125 CC alacağım.
O zaman çok problem yaşamazsın, zaten motor sevdalısı insanlar bence o tehlikenin farkında olarak bundan keyif alıyorlar, adrenalinden ibaret ama çok tehlikeli, dikkatli sürersen ve ekipmanın eksiksiz olursa başına hiç bir şey gelmez, en önemlisi bence yolda bir ıslaklık sezersen (renk değişimi) veya yağmurlu havada sürersen eğer hızını sabit tutmaya çalış, ani hız artırıp ani hız düşürme yapma.

Eşek gibi sürmezseniz sorun yaşamazsınız ama yine de güvenli değil.

Siz düzgün sürüyorsunuz, magandanın teki gelip vuruyor. Bu da mümkün.
Tek şeritli yolda en sağda giderken yanımdan gelen hızla kamyon beni sıkıştırıp direksiyonuma çarpıp, ayak bileğimin kırılmasına ve platin takılmasına sebep oldu ve sadece 25 km hızla gidiyordum gerisini siz düşünün.

O zaman çok problem yaşamazsın, zaten motor sevdalısı insanlar bence o tehlikenin farkında olarak bundan keyif alıyorlar, adrenalinden ibaret ama çok tehlikeli, dikkatli sürersen ve ekipmanın eksiksiz olursa başına hiçbir şey gelmez, en önemlisi bence yolda bir ıslaklık sezersen (renk değişimi) veya yağmurlu havada sürersen eğer hızını sabit tutmaya çalış, ani hız artırıp ani hız düşürme yapma.

Dikkat edeceğim hocam teşekkürler.

Baktım hocam motor güzel duruyor işini görür her türlü sen milletin dediğine pek takılma al kullanmana bak iyi geceler dilerim.

İyi geceler hocam.

Tek şeritli yolda en sağda giderken yanımdan gelen hızla kamyon beni sıkıştırıp direksiyonuma çarpıp, ayak bileğimin kırılmasına ve platin takılmasına sebep oldu ve sadece 25 km hızla gidiyordum gerisini siz düşünün.

Geçmiş olsun hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ve evet iki tekerli araçlara genel olarak bir zorbalık yapılıyor, beni sıkıştıran çok sürücü oldu ölümden de çok döndüm, yanımdan sürterek geçen otobüsler, minibüsler ve arabalar oldu yani, Antalya'nın trafiğinden bu yüzden nefret ediyorum, sürücüleri ayrı bir dünyadan sanırım, İstanbul ile yarışır.

Ve evet iki tekerli araçlara genel olarak bir zorbalık yapılıyor, beni sıkıştıran çok sürücü oldu ölümden de çok döndüm, yanımdan sürterek geçen otobüsler, minibüsler ve arabalar oldu yani, Antalya'nın trafiğinden bu yüzden nefret ediyorum, sürücüleri ayrı bir dünyadan sanırım, İstanbul ile yarışır.

İzmir neden farklı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Motor kullanan adam, koruyucu donanım da kullanacak, kask, dizlik, eldiven, kışın koruyucu mont, yazları ise koruyucu zırhlardan kullanması gerekiyor. Bu şekilde hayatta kalması yüksek olur.

Motor kullanması zevkli olduğu kadar da ölümcül bir alet. Sen istersen her sokakda 10la git her caddede 15le git ama bununla birinin sana çarpmasını engellyemessin bunu engellemenin tek yolu ekipmanını en sağlamından alman dizliğinden ayakkabısına tulumuna kadar. Sürerkende insanlık hali yanlış bir frende kaza yapabilirsin bunu engellemenin tek yolu abs. Lütden ama lütfen abs siz motor almayın kendim 97 model bir motor kullanıyordum chopper abs olmadığı için kaza yaptım kazadan 2 gün sonra motoru sattım korktuğum için ve şu anda önüme o kadar çok ucuz motor teklifi geçti ki hepsini abs olmadığı için reddettim. Yani anlayacağın ekipmanını yüksek tut motorunu absli teknolojili al apaçi olma sakin sür. Ama yeri geldiğinde hakkınıda ver :).

Türkiye gibi motorcuların trafikte dikkate alınmadığı yerlerde motor sürülmez. Ne kadar yavaş, sakin ve güvenli şekilde kullanırsanız kullanın kendini bilmez magandanın birisi sanki GTA oynar gibi arkadan çarpıp size bir şey yapabilir.

Eğer gerçekten güvenli bir ülke olsaydı o zaman kullanılır derdim ama kullanılmaz ve güvenli değil. Ama normal şartlarda sakin ve dikkatli şekilde kullanan birisi için tabii ki güvenlidir.

Riskleri kabul edip kullanacaksanız tam teçhizatla kullanmalısınız; şimdiden iyi sürmeler hocam, hayallerinizi gerçekleştirirsiniz umarım :).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı