Motor kazası sonrası ne yapılmalı?

100'lük Mondial kırmızı 2008 motor. Motorun her şeyi tam.
97CC yazıyor, A2 ehliyet istiyor. Ki Ehliyetinizde yokmuş, başınız büyük belada. İstediğiniz kadar haklı olun ehliyetiniz olmadığı sürece yaptığınızda suçlusunuz, parayı çıkartmak için karşı tarafa gerçekten olduysa tehtid,hakaret gibi konulardan dava açabilirsiniz.

Neden A2 olunca bir şey mi değişiyor yok öyle bir şey 16 yaşında ve daha hiç ehliyeti yok %100 kusurlu taraf kendisi olacak.
Ehliyeti olmadığı için %100 kusurlu olduğunu belirttim. Yasalar konu ne olursa olsun önce gelir.

Bundan sonrasına ne yazarsan yaz hata sende.

Dediğim gibi adam önüme fırladı sağına soluna bakmadan, şahitler var.
Şöyle bir kaynak var yazdığınızın tersini söyleyen bir bakar mısınız?

F26CDBAE-F553-41F5-B96E-DF9929E2EF23.png

Merhaba. 16 yaşındayım fakat ehliyetim yok. 2 gün önce motorum ile kaza yaptım.

Ben ana yolda 30-40 civarı ile giderken (arkamda kardeşim de vardı) karşı taraf sağa sola bakmadan bir anda yola fırladı. Normalde sağdan soldan araba görünce yavaşlarım fakat bu arabanın arkasında kırmızı ışık görünce duruyor sanmıştım ve devam etmiştim. Adam sağına soluna bakmadan bir anda çıkınca frenleri sıksam da tutamadım motoru, çıktığı gibi sağa döndüğü için yumuşak bir şekilde çarptım. Sonrasında motoru kenara çektik vs, o günün akşamında babam ile kazayı yaptığım şahıs konuştular. Oradaki apartmanda kalan insanlar dahil 4-5 tane şahit var ve adamın hatalı olduğu bariz. Bunları bu şekilde konuşunca motorun masraflarını karşılamasını istedik, polise gitmeye gerek olmadığını söyledik ve anlaştık. Sonraki gün adam motorun masraflarını karşıladı çok bir şey yoktu zaten 500-1000 TL civarı bir masraftı.

Bugün sabah normal bir şekilde işimi yaparken kazayı yaptığım şahıs bana mesaj yazdı. Araba maaliyetlerinin 3800 TL tuttuğunu, anlaşmazsak polise gideceğini söylüyor. Kendisine babama ulaşması gerektiğini ve anlaşmaları gerektiğini söyledim ve telefonda tekrar anlaştılar. Bizlik bir masraf olmayacak yani anlaşmaya göre adam hatalı çünkü.

Fakat az önce akşam saatleri bu şahısın eşi iş yerimize geldi. Resmen hakaret etti, arabayı emeklerle çalışarak aldığını söyledi ve masrafları bölüşmemiz gerektiğini söyledi. Onun kazaya karıştığım eşi ona muhtemelen olayı başka anlatmış çünkü çok kızgın dı ve anlaşmadan döndüğümüzü söylüyordu. Sonrasında polise gideceğim falan dedi ve ayrıldı.

Olay bu arkadaşlar benim sorum ise bu kadın polise gider ise ne olur? Ehliyetsiz motor kullanma cezasını az önce araştırıyordum 8K gördüm. Bir de babama da 8K ayrı bir ceza kesiliyormuş motoru sürdürdüğü için. Adam haksız olmasına rağmen biz ehliyetsiz motor kullanma cezası alır mıyız?

+ CV'me aldığım ceza yazılır mı acaba?

Şu anda ne yapmam gerekiyor? Kazada haklı olsam da bu kadın polise giderse ehliyet cezası vs yiyeceğim adam yola fırlamış olsa dahi. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Eklemeyi unutmuşum. Kadının ettiği hakaret ve küfürlerin sesli olarak kamera kayıtları bulunuyor.
Her türlü sen suçlusun. Umarım bir an önce polise şikayet ederler de 16.000 TL ceza yiyince babanın aklı başına gelir.

Dediğim gibi adam önüme fırladı sağına soluna bakmadan, şahitler var.
Şöyle bir kaynak var yazdığınızın tersini söyleyen bir bakar mısınız?

Eki Görüntüle 1861012
Hayır karşılamaz.

Her türlü sen suçlusun. Umarım bir an önce polise şikayet ederler de 16.000 TL ceza yiyince babanın aklı başına gelir.

İşin motorcu için tarafını geçtim bu sizin benim veya başka bir yakınınızda ailesi olabilirdi, ehliyetsiz bir sürücü bir yakınınızın canına mâl olsa ne olacaktı.

Ehliyetsiz kullanmanız hata. İşi büyütmeden karşı tarafın masraflarını ödeyin çünkü yanlış bilmiyorsam adam ne kadar hatalı olsa bile siz ehliyetsiz olduğunuz için sizin masrafınızı ödeme zorunluluğu yok galiba %100 siz suçlu olduğunuz için. Adam zaten masrafınızı ödemiş sizde ödeyin bence yoksa size patlayacak.

İşin motorcu için tarafını geçtim bu sizin benim veya başka bir yakınınızda ailesi olabilirdi, ehliyetsiz bir sürücü bir yakınınızın canına mâl olsa ne olacaktı.

Kankim ehliyetsiz motorcu olan benim, önüme fırlayan adam sağına soluna bakmıyor kazada benim kusurum yok, attığım kaynakta sadece ehliyetsiz kullanma cezası alacağım fakat yine de kazada kimin kusurlu olduğunun tartışılacağı yazıyordu.

Ehliyetsiz kullanmanız hata. İşi büyütmeden karşı tarafın masraflarını ödeyin çünkü yanlış bilmiyorsam adam ne kadar hatalı olsa bile siz ehliyetsiz olduğunuz için sizin masrafınızı ödeme zorunluluğu yok galiba %100 siz suçlu olduğunuz için. Adam zaten masrafınızı ödemiş sizde ödeyin bence yoksa size patlayacak.
Anlaşmaya çalışacağız galiba zaten babam adamı ikna etmişti, eşi sıkıntı çıkarıyor.

Gelişmeleri tekrardan yazmaya çalışırım unutmazsam.

Çok saçma yorum yapmışsınız, tanımadığınız birisine nasıl bu şekilde nefret dolu mesaj yazabiliyorsunuz, nasıl bir ruh halindesiniz anlayamıyorum. Önüme sağına soluna bakmadan fırlayan tarafın karşı taraf olduğunu tekrar belirteyim.

Kankim ehliyetsiz motorcu olan benim, önüme fırlayan adam sağına soluna bakmıyor kazada benim kusurum yok, attığım kaynakta sadece ehliyetsiz kullanma cezası alacağım fakat yine de kazada kimin kusurlu olduğunun tartışılacağı yazıyordu.
Ehliyetsiz olduğunuz için siz, ama adamda makastan bi ceza alacaktır. Önemli olan kazada ölen yok.

Anlaşmaya çalışacağız galiba zaten babam adamı ikna etmişti, eşi sıkıntı çıkarıyor.
Hepsi için söylemiyorum ama özellikle evli kadınların bazıları eşlerine mi güveniyorlar ne oluyorsa sürekli bi olay çıkarma derdinde bu konularda.

Çok saçma yorum yapmışsınız, tanımadığınız birisine nasıl bu şekilde nefret dolu mesaj yazabiliyorsunuz, nasıl bir ruh halindesiniz anlayamıyorum. Önüme sağına soluna bakmadan fırlayan tarafın karşı taraf olduğunu tekrar belirteyim.

Basit ehliyetin yok, trafiğe çıkmışsın motorla, adam sizi polise şikayet etmemiş hala ben haklıydım kavgası veriyorsun. Tek bir polise gitmesine bakar tüm masrafları size kitleyip üstüne para cezası ödettirmesi. Bir de adamlar motorunun masrafını ödeyip, yanınıza gelip yarı yarıya bölüşelim arabanın masrafını diyor, daha ne yapsınlar!

Basit ehliyetin yok, trafiğe çıkmışsın motorla, adam sizi polise şikayet etmemiş hala ben haklıydım kavgası veriyorsun. Tek bir polise gitmesine bakar tüm masrafları size kitleyip üstüne para cezası ödettirmesi.

Bu kısmınız yanlış bilgi. Rica ediyorum yukarıda verdiğim kaynağı inceleyin. Ehliyetsiz olmam tabii ki ceza sebebi fakat kaza yine de incelenecek, kimin ne oranda kusurlu olduğu tartışılıp anlaşılacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

0B0D5BD1-32CF-4B35-B0EE-263795173035.png

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı