Yazdığından anlaşılmak olursa ehliyeti yok gibi:Ehliyet sınıfın nedir?
@613366 neyi beğenmedin? Ehliyet sınıfını bilmediğin adama nasıl motor önereceksin?
İleride motor ehliyeti ve motor almayı
16 yaşındaysa A1 ehliyet alacak. 18 yaşındaysa A2 ehliyet alacak. 24+ yaşındaysa A sınıfı ehliyet alacak. Yine bunları bilmeden motor önerisinde bulunamazsın. A sınıfı olan adama gidip Drift L falan mı önereceğiz yani?Yazdığına göre ehliyeti yok gibi.
Eki Görüntüle 2135941
Yazdıklarımdan anlaşılacağı üzere, ilk defa motor kullanacağım, hiçbir şekilde tecrübem olmadı ve yalnızca başlangıç motoru fikrini rica etmiştim, lütfen gerilmeyin16 yaşındaysa A1 ehliyet alacak. 18 yaşındaysa A2 ehliyet alacak. 24+ yaşındaysa A sınıfı ehliyet alacak. Yine bunları bilmeden motor önerisinde bulunamazsın. A sınıfı olan adama gidip Drift L falan mı önereceğiz yani?
Eğer ilk defa sürecekseniz, A1 ehliyetiniz var ise ve vitesli güzel olsun diyorsanız;
TVS Raider 125
Drift L 125
Tarzı çin modellerine bakarsınız. Yeni başlayanlar için bu tarz çin motorları öneririm. Düştüğünüz zaman Allah korusun parçasını ucuza yaparsınız. 0 Tecrübe ile YZF 125 alırsanız ve düşerseniz güzel masraf açar.
Eğer direkt almak istiyorum diyorsanız arkadaşımda olduğundan bildiğimden KTM 125 Duke öneririm 2023 model çift ABS sistemli 125'lik kategorisi için güzel motordur üst seviyelerden.
Racing istiyosanız, KTM 125 Race modeli önerebilirim. KTM'yi seven birisi olarak söylüyorum yedek parça bulmada zorlanabilirsiniz fakat parasını hak eden motorlardan.
125CC ler zaten aynıdır hemen hemen sadece motordan motora tork değişir. Tavsiyem ilk defa sürecekseniz CBR veya YZF gibi üst modeller değil de Drift L veya TVS 125 tarzı modeller almanız. Düşseniz bile ucuz ve kolay parça bulmanız açısından. Öğrendikten sonra CBR 125-250 YZF almanızı öneririm.Yazdıklarımdan anlaşılacağı üzere, ilk defa motor kullanacağım, hiç bir şekilde tecrübem olmadı ve yanlızca başlangıç motoru fikrini rica etmiştim, lütfen gerilmeyin
Önerileriniz için çok teşekkür ederim, dikkate alacağım, peki ya sizce CBR125 ve GSX R125 nasıl? Çok zor olur mu ve ya sıkıntı yaratır mı?
Vardır. Siz gidip 125cc yerine 400cc falan verirseniz gaza dokunduğu gibi kontrolsüz bir şekilde düşecektir. 125CC ile gitmeyen, yavaş giden motor ile öğrenmeli. (Kendi fikrim)Güzel kardeşim, başlangıç motoru diye bir şey yok. Motora ilk defa oturacak biri olabilirsin ama boyun 1.95 olabilir. Senin altına 125 CClik bir motosiklet verirsek süremezsin. Bacağını kırmaktan oturamazsın motora. Aynı şekilde 25 yaşını da geçmiş CC veya beygir sınırı olmadan istediğin her motoru sürecek kabilyette de olabilirsin ama boyun 1.60tır. Sana sırf A ehliyetin var diye GS 310 öneremeyiz. Yüksek kalır. Böyle böyle bir sürü farklı kıstas var.
Boyunu, kilonu ve yaşını(ehliyet sınıfını belirleyecek) söylemen gerek sana uygun motor önerebilmemiz için.
Fikrine saygı duyuyorum fakat bilgin eksik. Eğitimle başlandığı sürece istediğin motorla başlarsın. 2023 mayıs ayında NC750X ile motosiklete başladım. 749cc 55bg bir motor ama eğitim alarak başladım ama "gaza dokunduğum gibi" kontrolsüz şekilde düşmedim. Şu anda da 937cc 110bg'lik bir motosiklet sürüyorum. Ne hikmetse hala gaza dokunup düşmüşlüğüm yok.Vardır. Siz gidip 125cc yerine 400cc falan verirseniz gaza dokunduğu gibi kontrolsüz bir şekilde düşecektir. 125CC ile gitmeyen, yavaş giden motor ile öğrenmeli. (Kendi fikrim)
Valla bu düşünceniz konu sahibinin fikrine göre. Ben KTM 125 Duke 2023 ile başladım ilk sürdüğüm motor.Fikrine saygı duyuyorum fakat bilgin eksik. Eğitimle başlandığı sürece istediğin motorla başlarsın. 2023 mayıs ayında NC750X ile motosiklete başladım. 749cc 55bg bir motor ama eğitim alarak başladım ama "gaza dokunduğum gibi" kontrolsüz şekilde düşmedim. Şu anda da 937cc 110bg'lik bir motosiklet sürüyorum. Ne hikmetse hala gaza dokunup düşmüşlüğüm yok.
Bu yüzden "başlangıç motoru" diye bir kavram yok. Doğru eğitim ile başlarsan Africa Twin ile de başlarsın, GS ile de başlarsın, 600RR ile de başlarsın. Eğitimde ve bilekte bitiyor bütün iş.