Motor soğutma suyuna çeşme suyu koymak

Little Doge

Hectopat
Daha fazla  
Bugün arabayı motorun soğutma sıvısını değiştirmek ustaya için götürdüm. Malum ustalarımız çok bilmiş olduğu için çeşme suyu kullanacağından kıllandım ve ağzını aramak istedim. Çıraklar arabayla uğraşırken ustaya; "Hocam, antifrizin yanına saf su mu iyi olur yoksa içme suyu mu?" diye sordum. Usta da korktuğum cevabı vererek; "Çeşme suyu konur, bir şey olmaz." dedi. Motorun hayat damarlarında kireçli su dolaşmasına müsaade edemezdim.
Herhalde bu ustalar ya işi bilmiyor ya da otomobil bilgisi az olan müşterileri ayakta uyutup, ileriki zamanlarda kireçli suyun motor bloğunda ve motor soğutma elemanlarında (Radyatör, devirdaim pompası gibi.) pas ve çürüme meydana getirerek daha büyük masraf ortaya çıkarıp paraya para demeyecek olmaları. Sorgu suale gelince de "Abi arabanın yaşından dolayı." deniyor.
Sizlerin de böyle hadiseleri var mı? Motor soğutma sıvısına çeşme suyu koyan ustalara ne demek istersiniz?

Anifirize güvenip koyuyorlar fakat yanlış bir hareket.

Çeşme suyu hem kireçlenme yapar hem de paslandırır. Onun yerine hazır büyük tenekelerde satılan antifiriz koydur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı