Motorcuların yol kenarlarından geçmeye hakkı var mı?

Aslında motorcu ve arabacı kavgasının bitmesi gerek motorcu kuralına arabacıda kuralına uyarsa iş biter.
 
Normal şartlarda yasak olmalı. Özellikle de sağdan araç geçilmez. Benzer bir şekilde giden bir motoru da aynı şeritten sollamak yasak. Kuralları unutup kendince kural uyduruyor insanlar.

@çokdüşünenbiri Ortadan gidilmez. Çukur ve yağ ile imtihan olursunuz. Ben motor sürdüğüm dönemlerde sol teker izini tercih ederdim. O zaman kimse kaldırımla motor arasına girmeye çalışmıyor ve sollarken diğer şeride çıkmak zorunda kalıyordu.
Hocam ortadan veya değil. Demek istediğim şeritte olduğunu arkadaki araca belli etmeli. Sağ veya sola aşırı yaklaşan motorcunun ne yaptığını kestirebilen varsa helal olsun. Gerçekten mi gidiyor, yol mu seçiyor ya da başka bir şey mi yapıyor bilemeyiz. Esas sorun motorcu veya otomobil sürücülerinin sabırsız olması ve kurallara uymaması. Birisi dahi uysa risk oranı çok fazla düşer. Ama kimse uymadığı için onlarca istisna olabilir. O anki durumu bilmeden tamamen genellemek de istemiyorum. Ancak her ne olursa olsun motorcu, taksici, dolmuşçu, tırlar ve otobüs gibi araçlardan uzak durulmalı. Haklı da olsanız uğraşılmaz insanlar oluyorlar GENELDE.

Not: Her alanda, yerde istisnalar vardır. Kimseye ön yargılı yaklaşmıyorum. Bu dediklerimin trafiğe bir kez bile çıkan birisi için %90 kabul edilebilir olduğunu düşünüyorum.
 
Motorlar şeriti kaplamalı ama tam ortada değil kenarlara yakın olmalı. Bizim şoförler motora saygısız olduğundan abartılı olmadığı sürece geçmeleri hakkı.
 
Kesinlikle yok. Sinek gibi aralardan geçiyorlar, daha sonra kaza olunca da aslan kesiliyorlar. Birde kameraları olmaz mı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Mesela örnek olarak vereyim, sen hiç kimse yokmuş gibi kafana göre aralardan vızır vızır geçersen böyle duvarı öpersin. Dua etsin ki, yeri öpmemiş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı