Motorlarda yasak olmayan egzoz var mı?

mrVOIDexclux

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX3060 Laptop GPU Ryzen 7 6800H 512GB 16GB Ddr5 Ram
Meslek
Öğrenci
Motorlarda egzoz durumu nasıl? Yasak olmayan egzozlar var mı? Konuda bilgisizim, bilgili birisi anlatabilir mi?

Motorlarda egzoz durumu nasıl? Yasak olmayan egzozlar var mı? Konuda bilgisizim, bilgili birisi anlatabilir mi?

Ses sistemlerinde ve egzozlarda desibel sınırı var diye biliyorum. Ama bu hiçbirinin umurunda değil haberleri bile yok bence

Bayiden opsiyon olarak alırsan belgesini de yanında taşıyıp ve susturucusunu çıkartmazsan yasak değil. Fakat canı isteyen polis ceza yazabilir iptal etmekle uğraşırsınız.

Evet. Bu ülkede fabrika çıkışlı Hyundai I20n, Ducati V4 ve BMW GS'lerin akrapoviclerine ceza yazıldı. Unutmamak gerek. Egzoz işine hiç girmeyin derim.

Dediğiniz gibi onu da geçtim tamamen orijinal egzoza bile ceza yazabiliyorlar buna bir el atılması lazım fakat ondan önce el atılması gereken çok alan var maalesef...

Normalde susturucusu takılı olan egzozların geçmesi gerek ama polisler farklı bir egzoz görür görmez bağlıyor.

Ses sistemlerinde ve egzozlarda desibel sınırı var diye biliyorum. Ama bu hiçbirinin umurunda değil haberleri bile yok bence
Yanlış biliyorsun. Ben 30 sene bu devlete hizmet etmiş bir trafik polisi oğlu aynı zamanda da motorcu olarak konuya açıklık getireyim. Bu konuda kanun çok açık. 32/3 maddesine göre abartı egzoz kullanımı ve araç üzerine mevzuata uygun olarak yapıldığı işletilmeyen her türlü teknik değişiklik yasaktır. Yani kanunda desibel ölçümüne göre karar verilecektir gibi bir ifade yer almıyor. Veya işte atıyorum 100 desibeli aşan ses çıkaran egzozlara bir cezai işlem yapılacaktır gibi ibare yok. Süreç şöyle işliyor. Replika egzozların hiçbir sertifikası ve teknik belgesi olmadığı için onlar zaten direk ceza sebebi. Gelelim orijinal egzozlara yani orijinal akrapovic , sc , yoshimura gibi lisanslı sistemlere onlarıda yaptırdıktan sonra muayneye girmek zorundasın ve egzozun orijinal olduğunu kanıtlayan sertifikalar ile teknik değişiklik yapıldığına dair belge almalısın. İşte ozaman ceza sebebi değil. Fakat bazı polisler gene de yazabilir. Ozaman da itiraz hakkın vardır.

Normalde susturucusu takılı olan egzozların geçmesi gerek ama polisler farklı bir egzoz görür görmez bağlıyor.
Hayır dostum yanlış biliyorsun. Yazımı oku anlayacaksın.

Yukarda bahsettiğim markaların egzozları fabrika çıkışlı şekilde geliyor. Onlara da ceza yazıyorlar. "Sesi bana yüksek geldiği için ceza yazıyorum. Bir itirazın mı var?" diyerek ceza veren polislere rastladık. Verilen "gücü" adaletsiz şekilde kullanmaktan başka bir şey değil çoğu zaman polislerin yaptıkları.

Motora ait olmayan hangi orijinal, sertifikalı istediğin susturuculu/susturucusuz egzozu tak cezai işlem uygulanır. Pist dışı kullanımlardada bu hep böyledir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…