Motosiklet için Vexo Mars vs. Saturn vs. Prohel Colombia mont

JezzyTM

Femtopat
Katılım
26 Mart 2023
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Uzun zamandır mont araştırması yapıyorum. F/P olarak; Vexo Mars, Vexo Saturn ve Prohel Colombia modellerini buldum. Sizce hangisi daha iyi olur?
 
Oturduğunuz yeri bilmiyorum ancak 3 mevsim, 4 mevsim montlar hikaye. Yazın pişersiniz, kışın donarsınız. Beni kimse uyarmadığı için kendim tecrübe etmek durumunda kaldım sonradan bi tam kışlık bir de tam yazlık mont aldım. Bu montların hepsi de 3 mevsim mont olarak geçiyor.
 
Oturduğunuz yeri bilmiyorum ancak 3 mevsim, 4 mevsim montlar hikaye. Yazın pişersiniz, kışın donarsınız. Beni kimse uyarmadığı için kendim tecrübe etmek durumunda kaldım sonradan bir tam kışlık bir de tam yazlık mont aldım. Bu montların hepsi de 3 mevsim mont olarak geçiyor.

Denizlide oturuyorum. Ve yaz, kış için içlerinde astar oluyor diye biliyorum. Yazın çıkarıp kışın takmak için. Zaten şu anda 2 farklı mont alabilecek durumda da değilim, dediğiniz mantıklı ama.
 
Astarı çıkarınca montun hava geçirgenliği artmıyor maalesef. Yazlık / kışlık kullanımında herşeyi montun kumaşı belirliyor. Şahsi olarak yazlık fileli montum var. Havalar soğumaya başladığı zaman yazlık montumun üstüne günlük kullandığım montu geçiriyorum. Biraz kaba gözüküyor ama işimi görüyor açıkçası. Benim gibi sezondan sezona kullanan ( amiyane tabirle tatlı su motorcusu ) biriyseniz , yazlık mont almanızı öneririm. Zaten kullandığınız zamanın büyük kısmı yaza denk geliyor.
 
Astarı çıkarınca montun hava geçirgenliği artmıyor maalesef. Yazlık / kışlık kullanımında her şeyi montun kumaşı belirliyor. Şahsi olarak yazlık fileli montum var. Havalar soğumaya başladığı zaman yazlık montumun üstüne günlük kullandığım montu geçiriyorum. Biraz kaba gözüküyor ama işimi görüyor açıkçası. Benim gibi sezondan sezona kullanan ( amiyane tabirle tatlı su motorcusu ) biriyseniz, yazlık mont almanızı öneririm. Zaten kullandığınız zamanın büyük kısmı yaza denk geliyor.

Anladım. Yazlık montlarda oluyor mu bilmiyorum ama varsa hörgüçlü yazlık mont önerebilir misiniz?
 
"Montlarda ense kısmında bulunan ve hörgüç diye adlandırılan kısmın amacı koruma değil, aerodinamizmdir, bu sebeple ki yalnızca pist ve yarış amacı ile üretilmiş, birleştirmeye müsait deri mont/pantolon setlerinde ya da tulumlarda bulunur. Koruma için herhangi bir etkisi ya da dayanıklılığı bulunmamaktadır."

Şöyle bir bilgiyle karşılaştım. "Deri ekipmanlarda bulunur' ifadesi doğruysa yazlık montlarda bulunmaması gerekir. Sonuçta fileli ve polyester kumaşa sahip oluyor yazlık montlar. Normal kullanım için çok bir fonksiyonelliği de bulunmadığına göre pek önemli değil gibi. ( Tabi "estetik olarak beğeniyorum" derseniz arayabilirsiniz ancak kaba taslak baktığımda hem hörgüçlü hem fileli bir mont göremedim ) Denizli'de motosiklet ekipmanı satan bir yer varsa sorabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı