Motosiklet yerine araba alınır mı?

lemina

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, önce motosiklet almak istiyordum. İstanbul'un kaosunda ölmek veya sakat kalmak istemediğim için rotamı arabaya çevirdim.

Gelgelelim arabanın kendi fiyatı, aldıktan sonraki masraflarını düşününce benim gibi birisi için araba almak mantıklı mı bilemiyorum. Ne yapacağımı bilemediğim için de fikirlerinizi almak istiyorum.

İstanbul'da tek başıma yaşıyorum, memurum. Şehrin merkezi noktalarına uzak değilim. Metro, metrobüse çok uzak değilim yani. Ev ve iş arası 6 km. Araba altımda olunca normalden bir tık fazla gezerim muhtemelen. Bir de arabayı arada bir ailemi gezdirmek için kullanırım ama ayda maksimum 2-3 kez olur. Kısacası evli, çocuklu vs olmadığım için zorunlu sebeplerle araba almam gerekmiyor. Mobilite ihtiyacım aşırı olmasa da ayağımın yerden kesilmesi beni mutlu eder.

Alacağım araba hatchback, performans açısından coşmayan ama aynı zamanda üzmeyecek, büyük ve pahalı olmayan bir model olur. Fakat Türkiye'de en ucuz ve masrafsız araba bile yatımız varmışcasına yük olduğundan yıllık veya aya vurunca aylık belli bir masraf yaratacak. Hepsini bir araya getirince siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Motorsiklet Türkiye'de kullanılmaz millet bi acayip araba kullanıyor yollar yamuk yumuk. 2.el eski bir araba alın. Hem zaten ulaşım çok pahalı oldu arabaya 5 kişi biniyor motora max 2 kişi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı