Mount & Blade II: Bannerlord Neden Çok Hızlı Bir Şekilde Kırıldı?

açıkcası korsanı tutmayan oyunun orjinali de tutmuyor, yani korsana izin vermezsen oyunun popülaritesi ciddi anlamda düşer ve reklam kaybı yaşarsın bu da oyunu almak isteyen kitleye ulaşımını kısıtlıyor, para kazanmak istiyorlarsa klasik yöntemlerin dışında yollar bulmak zorundalar.
Oyunu bitirmelerini engelleme manasında değil.
 
Oyun erken erişimde ve sürekli güncellenerek hatalar gideriliyor. Şuan torrent indiren birisi bu patchlerden zor yararlanabilir. Ayrıca oyunun bir de online tarafı var.
 
Oyunda Denuvo tarzı koruma sistemlerinin "bilerek" kullanılmadığını bir Twitch yayınında Taleworlds çalışanından bizzat duydum. Oyun kırılmasın gibi ekstra bir çabaları yok, zaten böyle bir dert edineceklerini de sanmıyorum. 2010'da çıkan Warband ile sırf 2016'da bile 400 milyon dolarlık bir ihracatla tüm dünyaya satan firma, Bannerlords ile bu seviyelerin kat kat üstüne çıkacağı için bunu dert edinmeyeceklerdir.

Hatta bence "reklamın iyisi, kötüsü olmaz" bakış açısı bile olabilir. Zaten bu kadar "vatan, millet, Sakarya" edebiyatı yapıp en başta bizim milletimizin oyunu kırması zihniyeti göstermekte. Firmanın oyunu çıkarmadan önce "Türkçe dil desteği olmayacak" açıklamasına bu kadar destek vereceğimi hiç düşünmezdim. Neden Türk pazarına açılsınlar, neden Türkçe dil desteği versinler, neden Türk oyuncuya hitap etsinler ki? Bence Türkiye'de satışa çıkarmalarına bile şükretmek lazım, bu zihniyetimiz yüzünden.
 
Her oyun elbet bir gün kırılmayı tadıcaktır. Erken veya geç fark etmez.

RDR 2: hold MY gun.
Kitlesine güvenen oyunlar drm´e pek de gerek duymuyorlar zaten. Örneğin Witcher serisi drm´sizdir. Benzer şekilde deus ex´de drm´siz bir oyundur. Çünkü zaten bunlar iyi ve büyük oyunlar olduğu için kitlelerine güveniyorlar. Herkesin sabırsızlıkla beklediği Cyberpunk´ta drm´siz çıkacak. İsteyen gog´dan pre-order yapabilir.

1080I olan adam korsan almaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı