Mount & Blade Warband grup kapasitesi arttırma

cagrigunaydin

Centipat
Katılım
18 Haziran 2022
Mesajlar
145
Makaleler
1
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Maksimum 250 kişi alabiliyorum, liderlik fullendiği halde karizmada bastım ne yapmam gerekiyor savaşta fazla oluyorlar benden.
 
Namını arttır. Bunun dışında TweakMB ile de ayarlanabiliyor.
Askerlerin nitelikli olduğu sürece her türlü kazanıyorsun zaten 400-500 kişi olsalar bile. Taleworlds bilerek oyuncunun alabileceği asker sayısını düşük tutmuş sanırım.
 
Liderlik ve karizma dışında yükseltmenin tek yolu nam kasmak. Ancak nam kasmak da bir noktadan sonra imkansız hale geliyor. Çünkü oyunda namın arttıkça haftalık belli bir oranda nam kaybediyorsun ve nam kazanma oranları da azaltılmış oluyor. 1500-1600 civarlarına ulaştığında artış hızı inanılmaz yavaşlamış oluyor. Sürekli büyük savaşlara girip zaferler kazanman gerekiyor. Ancak bu da geçici bir çözüm. Çünkü yok ettiğin büyük düşman ordularının geri toparlanması zaman alıyor. Bana kalırsa en mantıklısı tüm ordunu kalene bırakıp tek başına büyük haydut gruplarına veya küçük lord ordularına meydan okuman. Tek başına olacağın için 30-40 kişilik gruplara karşı ciddi nam kazanacaksın. Zaten 250 kişilik bir ordu kapasiten varsa namın da oldukça yüksektir. Tüm bunlarla uğraşmak zahmetli diyorsan da karakter menüsünden karakteri ihraç edip not defteri üzerinden karizmanı 500-600 seviyelerine çıkarabilirsin. Kocaman bir orduya sahip olursun böylece.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı