Mouse hareket ettirince cihazdan gelen cızırtımsı ses

Ryones

Centipat
Katılım
1 Ekim 2020
Mesajlar
18
Fareyi hareket ettirince klavyenin alt kısmından her hareket ettirişimde ses gelmekte. Bilgisayara yakın duruyorsam fark edebiliyorum fakat rahatsız edici seviyede değil. Sorduğumda yazma hızından, veri aktarımından dolayı cihazdan bu tarz ses çıkabileceğini söylediler. Sizin görüşünüz nedir, normal midir veya ilerleyen zamanlar sorun yaratır mı?
 
Fareniz kablolu mu kablosuz mu?
 
kablosunda sıkıntı vardır veya laptopun içinde tam bilemem
 
Anakartta bir sorun olabilir. Muhtemelen hareket ettirdiğiniz anda USB hattı üzerinde gerilim oluşunca zayıf bir noktadan geliyor.
 
cızırtı sesi gibide değil aslında nasıl anlatabilirim bilmiyorum tiz bi ses mi desem
laptopun sol kısmından geliyor ve farketmem için yakın olmam lazım
 
ses kaydı atılabilirse gönderin. (imkansız gibi görünüyor.)
 
ses kaydında çıkmıyor malesef fan sesi bastırıyor laptopu dibime aldığımda farkettim çıkan o sesi kafama takıldı acaba bir sorun mu var veya ilerleyen zamanlar yaratır mı diye :D çünkü kulağımı klavyeye götürdüğümde boştayken de ufak garip bir ses geliyor dediğim sese benzer biraz araştırdım cool whine olabilir diye düşünüyorum veya elektronik cihazlar ses bu tarz sesler çıkarması normal sanırım
 
SSD, HDD veya işlemciden geliyordur muhtemelen. Daha düşük olsa da güç kaynağından gelme ihtimali de söz konusu.
Sen fareyi hareket ettirdiğinde bu arkadaşlara durup dururken yük biniyor. Normalde hiç çalışmazlarken bir anda çalışmaya başlıyorlar. Sessiz ortamda fark edilebilecek bir şey.

Kendi adıma veri aktarırken SSD'den, fare hareket ettirirken işlemciden o sesi duyuyorum. Odamdaki ampülden ve ev telefonunun şarj olduğu yerden de o tip ses geliyor. Bunlar normal şeyler.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı