Rehber Mozilla Firefox Üzerinde Backspace ile Geri Gitmeyi Ayarlama

  • Konuyu başlatan Tim
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 1B
Merhaba,

Mozilla Firefox, 87.0 sürümü ile Backspace ile sayfalarda bir sayfa geri gitmeyi varsayılan olarak kapatmayı planlıyor. Bu özelliği, beta sürümünü kullanmadan kapatmak istiyorsanız veya 87.0 sürümüne geçtiğinizde açmak istiyorsanız diye rehberini göstereyim istedim. :)

Araç çubuğuna about:config yazıyoruz ve uyarıyı onaylıyoruz.

aboutconfig.png


Daha sonra browser.backspace_action değerini aratıyoruz.

back.png

  • Eğer burada yapmak istediğiniz, Backspace ile bir sayfa geri gitmeyi açık tutmak ise değeri 0 olarak ayarlayıp çıkıyoruz.
  • Eğer burada yapmak istediğiniz, Backspace ile bir sayfa geri gitmeyi kapatmak ise değeri 1 olarak ayarlayıp çıkıyoruz.

Bu özellik kapalı iken klavyeniz ile geri gitmek mi istiyorsunuz?​

Yapmanız gereken oldukça basit. Alt + Sol ok ile geri gidebilirsiniz veya Komut + Sol ok ile Mac bilgisayarlarda geri gidebilirsiniz.

Mozilla'nın 87.0 sürümündeki kararını aşağıda bulabilirsiniz.


Bazı durumlarda yanlışlıkla sayfalarda geri gitsem de çoğunlukla geri döndüğümde yaptıklarım aynı şekilde durmuş olduğundan pek bir sorun yaratmıyordu benim açımdan. Sanırım yeni sürümde de açık tutmaya devam edeceğim. Bu özelliğe hiç ihtiyacım oldu mu peki? Hayır.
 
Tarayıcılarda geri dönmenin yanı sıra birçok kullanışlı kısayol var. Fareyle uğraşmak yerine bu kısayolları öğrenip uygulamak daha pratik olacaktır:)

 

Yeni konular

Geri
Yukarı