MSConfig işlemci çekirdek sayısı arttırılırsa ne olur?

• Konuyu başlatan dutyd
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.779

dutyd

Kilopat
Merhaba arkadaşlar ben emulator üzerinden PUBG Mobile oynuyorum ve kayıttayken takılamalar yaşıyorum. MSConfig'den işlemci sayısını 8 seçince performansta bir artış olur mu, bir zararı var mı? Bu konu hakkında bayağı bir konu açılmıs fakat ben emulator için soruyorum bir şey fark eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet.

Ryzen 3 3100 GTX 1660 Super.

Hocam o bildiğim kadarıyla daha hızlı açılmasını sağlıyordu ama bilen biri yazarsa sizin için daha iyi olur.
Ve hoca o ayarlarla çok oynamayın sistemin hiç açılmama ihtimali var (yazıyorlar :D)
Şu konuya bakabilirsiniz isterseniz.

O ayarın performans ile doğrudan bir ilgisi yok. O değeri en yüksek haline de geitrseniz o tik kapalı iken aldığınız performansı alacaksınız. Değeri en yüksek hale getirirseniz bilgisayar güç tasarrufu için çekirdekleri kapatamıyor diye biliyorum. Sonuç sadece uzun kullanımda ısınmayı artırması ve fazla güç tüketimine yol açacaktır.

Ayrıca @Recep Baltaş önceki konularda bu ayarının amacının performansı artırmak veya çekirdekleri devre dışı bırakmak için yapılmadığını söylemişti. Eğer bildiği gibiyse üstte dediklerimin de bir önemi yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı