MSI 1660 Ti Gaming X Warzone'da ısınıyor

Ryujin

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhabalar. Bundan yaklaşık 11 ay önce PC aldım. Bugün CoD Warzone'a girdiğimde ekran kartının 70leri geçtiğini gördüm. Böyle bir ekran kartında ısınma olması bana pek normal gelmedi. Şüphelendiğim iki şey PSU ve kasanın hava sirkülasyonu. Kasanın kendisi Frisby 4 fanlı bir model. PSU da kendisi ile geliyor. İlk aldığımda pek bilgim yoktu sonrasında araştırınca kötü olduğunu anladım. En kısa sürede değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce başka herhangi bir etken var mıdır ısınmasında?

PSU, ekran kartının soğutmasına etki etmez. Kasa etki eder ancak buradaki en büyük etken termal macun gibi duruyor. Anladığım kadarıyla ürünün garantisi devam ediyor, ekran kartını servise temizlik için götürebilirsiniz.

PSU, ekran kartının soğutmasına etki etmez. Kasa etki eder ancak buradaki en büyük etken termal macun gibi duruyor. Anladığım kadarıyla ürünün garantisi devam ediyor, ekran kartını servise temizlik için götürebilirsiniz.
Şurada küçük bir düzeltme yapmak isteyeceğim. Güç kaynağı verimsiz ise istenilen gücü parçalara sağlamaz. Bu yüzden sistem gereğinden fazla enerji çeker. Bu da fazla ısıyı beraberinde getirir.

Şurada küçük bir düzeltme yapmak isteyeceğim. Güç kaynağı verimsiz ise istenilen gücü parçalara sağlamaz. Bu yüzden sistem gereğinden fazla enerji çeker. Bu da fazla ısıyı beraberinde getirir.
PSU, sisteme yeterince gücü veremediği an kendini kapatır zaten. Ayrıca dediğinizin de ekran kartının ısınmasıyla hiçbir alakası yok. Ekran kartının sıcaklıklarına sadece fan sayısı, fan verimliliği, kasanın hava akışı ve termal macun etki eder.

PSU, sisteme yeterince gücü veremediği an kendini kapatır zaten. Ayrıca dediğinizin de ekran kartının ısınmasıyla hiçbir alakası yok. Ekran kartının sıcaklıklarına sadece fan sayısı, fan verimliliği, kasanın hava akışı ve termal macun etki eder.
Sistemim maks 500 550 w ile bile rahat çalışabilecek sistem. Bende 650w var. Benim ekran kartım maks 135w güç çekiyor normalde. Fakat psu verimliliği iyi olmadığı için düzgün bir enerji veremiyor bu da parçaların daha fazla enerji istemelerine sebebiyet veriyor. Güç demek gerilim x akım demektir. Akım ne kadar fazla olursa direnç de o kadar fazla olur direnç de ısı demektir. 80+ Bronze silver gold gibi sertifikalar ne işe yarıyor sizce. Enerji kalitesini gösterir bunlar. Verimlilikleri de yazar arkalarında. Verimlilik düşük olan psu düzgün enerji veremez bu yüzden psu dan isteyebildiği en yüksek değerleri almaya çalışır. Bu da ısı demektir. Psu sadece güç vermez kalitesiz ise ısı yapar bu da performans ve ömür den eksi demektir.

@Ryujin hala PSU diyorsun. Bu durumun PSU ile uzaktan yakından bir alakası yok ki zaten PSU'nda gayet yeterli, verimsizlik gibi bir durum yok ortada. Termal macun yenilersen büyük ihtimal sorun çözülecek, hala niye PSU diye ısrar ediyorsun?

Arkadaşlar herkese merhabalar. Bundan yaklaşık 11 ay önce PC aldım. Bugün CoD Warzone'a girdiğimde ekran kartının 70leri geçtiğini gördüm. Böyle bir ekran kartında ısınma olması bana pek normal gelmedi. Şüphelendiğim iki şey PSU ve kasanın hava sirkülasyonu. Kasanın kendisi Frisby 4 fanlı bir model. PSU da kendisi ile geliyor. İlk aldığımda pek bilgim yoktu sonrasında araştırınca kötü olduğunu anladım. En kısa sürede değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce başka herhangi bir etken var mıdır ısınmasında?

70-75 sıkıntı yaratacak bir sıcaklık değildir ancak çok fazla rahatsız oluyorsanız 3 parti program ile grafik kartı soğutma fanını 100'e çekerseniz elinizden gelecek tüm her şeyi yapmış olursunuz.

70-75 sıkıntı yaratacak bir sıcaklık değildir ancak çok fazla rahatsız oluyorsanız 3 parti program ile grafik kartı soğutma fanını 100'e çekerseniz elinizden gelecek tüm her şeyi yapmış olursunuz.
Teşekkür ederim zamanını ayırıp yardımcı olduğun için.
Bu yaz aylarında eğer kasanın havalandırması iyi değilse 70-75 dereceler çok normal. Benim de yer yer 70-71'e vurduğu durumlar oluyor.
Evet kasa hava akışı kötü maalesef bir süre daha idare edip kasayı daha iyisi ile değişmeyi düşünüyorum.
Aynı kart bende de var 70 normal sıcaklıklar bazen 75 falan gördüğüm oluyor.
Anladım teşekkür ederim yardımcı olduğun için saolasın.
@Ryujin hala PSU diyorsun. Bu durumun PSU ile uzaktan yakından bir alakası yok ki zaten PSU'nda gayet yeterli, verimsizlik gibi bir durum yok ortada. Termal macun yenilersen büyük ihtimal sorun çözülecek, hala niye PSU diye ısrar ediyorsun?
Ben diyeceğimi dedim. Psu nun sadece sunduğu Watt' an ibaret olmadığını biraz araştırdığında anlayacaksın diye düşünüyorum. Teşekkür ederim zamanını ayırıp yardımcı olduğun için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı