MSI 1660S Gaming X Coil Whine

SefaK.

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yakın bir zamanda yeni bir bilgisayar topladım. Ekran kartımı coil whine sebebiyle servise gönderdim. Servis iade/değişim onayı verdi. Değişim sağlandı. Gelen ürün sıfır üründü ancak gelen üründe de aynı hata söz konusu idi. Servisle görüşme sağladığımda servis iade/değişim durumunun bir defaya mahsus müşteri memnuniyeti kapsamında ürünün yeni olması durumunda değişim/iade onayı verdiklerini söyledi. Diğer üründe bir problem yokmuş güya. 33-35 desibel ses aralığına sahipmiş ekran kartlılarının çalışma sesi. Eğer ses bunun üzerinde ise değişim/iade yapılıyormuş. Benim bu durumda ne yapmam gerekiyor ürünü yeniden servise gönderirsem çok yüksel ihtimalle sorun görülmedi deyip geri yollayacaklar tamamen zaman kaybı MSI servisi. Önerileriniz nelerdir?

Sorun Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
@SefaK. hocam onlar açıyor ''müzüğü'' son ses, sonra bobin sızlaması yok oluyor. Ayrıca benim ekran kartımın markası Galax, bobin sızlamasını anlarım. Fiyattan düşmesi için bir yerden çalacak mecburen, tellerden çalsınlar sıkıntı yok. Ancak MSI, ASUS gibi markaların bu tarz tüketici memnuniyetini zedeleyen kartları satışa çıkartmaları gerçekten hayal kırıklığı. Kendi şahsi cihazlarında bobin sızlaması yaratan parçayı kullanıyorlar mı acaba? İmkansız. Testlere gönderilen cihazlar bu problemi yaşar mı? Neredeyse imkansız. Ama garibana satış yapmaya gelince, vur sırtana sopayı.

Bence denemeye değer, tekrar gönderin. Sıfır aldığım üründe bobin sızlama sesini duymak zorunda değilim dersin. Kusursuz ürün ya da para iadesi talep et. Bir şans daha ver seni çok rahatsız ediyorsa.

Dedikleriniz de sonuna kadar haklısınız hocam. Zaten olmadı en son çare tekrardan göndereceğim. Teşekkür ederim size de.

Dedikleriniz de sonuna kadar haklısınız hocam. Zaten olmadı en son çare tekrardan göndereceğim. Teşekkür ederim size de.
Ben obsesif biriyim. Sese tahammül oranım sıfır. 15 Bin TL verip bilgisayar topladım. O kadar para verdikten sonra oyuna girince kasadan gelen o vızıldama sesi beni kanser ediyordu. 5 ay bilgisayarı açmadım bütün bileşenleri ikişer defa garantiye gönderdim. Fakat çözüm bulamadım. Ses zaten oyun oynarken geliyor sadece. Performans anlamında kesinlikle zararı yok. Ben o badireleri atlattım ve inan artık hiç takmıyorum. Oyun oynarken zaten kulaklığım takılı oluyor. Bak şöyle söyleyim ekran kartını yenilesen bile 1 ay sonra bu olayın tekrardan olup olmayacağı meçhul. Kafana takma ve keyfine bakmaya devam et lütfen.

Aynı kişiliğe sahip gibiyiz. Önerileriniz için teşekkür ederim

NVIDIA tarafında ekran kartında tercihiniz her zaman Zotac / EVGA / ASUS'dan yana olsun.

Hocam bende üst düzey bir sistem kullanıyorum ama sisteminiz ne kadar üst seviye olursa olsun oyuna girdiğinizde kasadan gelen uğultu sesini çözemezsiniz Coil Whine'ı demiyorum fanlar hızlandığında çıkan ses rahatsız edici olabiliyor tabii ki de ama sistemin ısınmaması için yapacak başka bir şey yok.

NVIDIA tarafında ekran kartında tercihiniz her zaman Zotac / EVGA / ASUS'dan yana olsun.
Hocam 2060 Super EVGA XC satın aldım ve 1 gün sonra Coil Whine oluştu. Şu an 2070 Super Asus Dual OC modelini kullanıyorum ve maalesef ki bu ekran kartında da aynı durum oluştu. Bu durum marka ayırt etmiyor. Tamamen şans işi. Bütün elektronik aletlerde bulunabiliyor. Özellikle şarj aletlerinde çok sık rastlanan bir durum.

Bayağı şanssızmışsınız sizde PSU'dan kaynaklı olabilir mi acaba?

Bayağı şanssızmışsınız sizde PSU'dan kaynaklı olabilir mi acaba?
Hocam 3 kere PSU değiştirdim. Bütün bileşenleri birbirinden ayırarak test ettim. Maalesef ki kurtulamadım. Hatta o kadar bıkmıştım ki beni bu sesten kurtarana 1000 TL vereceğim diye ilan açmışlığım var. Lakin sesi kafaya takmamayı başardım. Bana çok artısı oldu aslına bakarsanız. Bilgisayarın bütün bileşenlerinin teknik detaylarını öğrendim. O kadar çok sök tak işlemi yaptım ki yarı profesyonel bir vaziyete geldiğimi söyleyebilirim.

Konuyu hortlatayım. Ben de aynı karta sahibim aynı model hatta bende de aynı yerden ses geliyor. Sadece HDMI ve DP port çıkışlarından kafamı oraya yaklaştırmadığım sürece duyulmuyor. Ama karta zarar verir diye korkuyorum. Şu anki durumunuz ne? Hala devam ediyor mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…