MSI 2412F monitörde hangi görüntü çıkışı kullanılmalı?

Blassen

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 3600-DDR4 24GB 3200Mhz -Gigabyte RTX 4060 8GB Windforce - Kioxia Exceria G2
Klavye: K617
Mouse: Glorious Model O-
Kulaklık: Razer Barracuda X 2022
Monitör
MSI G2412F
MSI 2412F monitörüm var. Sizce hangi girişten kullanmak mantıklı olur? Monitörde HDMI 2.0b ve DP 1.2a girişleri bulunuyor.(en azından MSI resmi sitesinde öyle belirtilmiş.)
Ayrıcan monitörü kullanıp, kullandığı ayarlar konusunda önerisi olanlar yazarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kutu içinden çıkan HDMI kablosu 180 Hz destekliyor ama G-Sync için DisplayPort kablosu takmam gerekti.

Renk ayarları için eski ana monitörüm olan AOC 24G2U'daki canlılığı yakalayabilmek için şunları kullanıyorum:
Parlaklık: 88.
Kontrast: 70.
Renk Sıcaklığı: R 49 G 51 B 49.
Adaptive Sync açık, geri kalan HDCR vs gibi ayarlar kapalı.
Tepki süresi (tam adını şu an hatırlayamadım) Hızlı'da duruyor, En Hızlı ayarına geçtiğinde ghosting oluşuyor.

NVIDIA Denetim Masasındaki renk ayarlarından da ufak tefek düzenlemeler yaptım.

Kutu içinden çıkan HDMI kablosu 180 Hz destekliyor ama G-Sync için DisplayPort kablosu takmam gerekti.

Renk ayarları için eski ana monitörüm olan AOC 24G2U'daki canlılığı yakalayabilmek için şunları kullanıyorum:
Parlaklık: 88.
Kontrast: 70.
Renk sıcaklığı: R 49 g 51 b 49.
Adaptive Sync açık, geri kalan HDCR vs gibi ayarlar kapalı.
Tepki süresi (tam adını şu an hatırlayamadım) hızlı'da duruyor, en hızlı ayarına geçtiğinde ghosting oluşuyor.

NVIDIA denetim masasındaki renk ayarlarından da ufak tefek düzenlemeler yaptım.

Yanıtın için çok sağ ol o zaman DP kablosu alıp senin yaptığın ayarları da deneyim.

Peki kabloyu ne almalıyım monitördeki giriş 1.2a ama ekran kartımdaki giriş 1.4

Son düzenleme:
Yanıtın için çok sağ ol o zaman DP kablosu alıp senin yaptığın ayarları da deneyim.

Peki kabloyu ne almalıyım monitördeki giriş 1.2a ama ekran kartımdaki giriş 1.4
Bende de aynı durum söz konusu ve 1.2 DP kablo kullanıyorum, bir sıkıntı teşkil etmiyor. İleriye dönük daha yüksek çözünürlükte bir monitör alırım diyorsan 1.4 daha iyi bir seçenek olabilir, bildiğim kadarıyla o da sıkıntı çıkarmıyor. Karar senin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı