MSI 27" G274QPF-QD 10.081 TL!

400 nit diye biliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Arkadaşlar bu videodaki response time kısmına bakarsanız renk değerleri ve response time çok kötü duruyor. Overdrive mod normale alsan ghosting olacak, fast'e alsan inverse ghosting olacak ve yine 11 ms response time alacaksın. Ben de siparişi geçtim ama bu durum biraz moralimi bozdu. Qrf-qd olan modelde değerler bu kadar kötü değil. Buna gereken özeni göstermemişler anlaşılan. Eskisi kadar competitive oynamadığım için çok dert etmedim ama rapid ips diye çıkarılan monitörün bu response time'ları vermesi saçmalık.

Yanlış yere bakıyorsunuz...
11 ms dediğiniz toplam ortalama yanıt süresi. Sizin bakmanız gereken yer ise sadece ortalama yanıt süresi. O da 4.73 ms. Bu tip monitörler için ideal.

Renk konusuna gelirsek;
Panel piyangosu diye bir şey var:

Sonuç olarak, panel piyangosundan Hardware Unboxed ekibine çok kötü bir panel çıkmış.
Size gelecek olan panelin bu kadar kötü olma ihtimali %5'ten daha az.

Bu monitör sizce m27q yerine alınır mı? Bu fiyat bandinda rakibi yok mu ileriye dönük düşünen birini üzer mi?

Bu monitör sizce m27q yerine alınır mı? Bu fiyat bandinda rakibi yok mu ileriye dönük düşünen birini üzer mi?
Hocam ben 2 aydır monitör araştırıyordum. M27q da seçeneklerim arasındaydı. Bu model rev 1.0 ve rev 2.0 olarak üretilmiş. Rev 1.0 olanın kronik sorunları var. Rtrings incelemesinde ve çeşitli yerlerde yazı karakterlerinin rgb yerine bgr olarak dizildiği ve bulanıklığa sebep olduğu söyleniyordu. Gigabyte da rev 2.0 olarak piyasaya yeniden sürmüş ama Türkiye'de satılanlar rev 1.0 olduğu için eledim.

Fiyat bandında rakibi var ama Türkiye'de 1440p monitörler konusunda stok sıkıntısı olduğu için olanlara da zam geldiği için bu tarih itibariyle rakipsiz. Eksileri tabi ki var ama bu eksiklerin olmadığı monitörlerin fiyatları da iki katına çıkıyor. Bu fiyat bandında şu an için alınabilecek monitör sayısı yok denecek kadar az. Gidip VA bir panel ve ya kronik Asus modellere para vermektense ben bunu almayı tercih ettim.

Memnun musunuz eksiler artıları neler?

Eksikleri malzeme kalitesi. Bir yerden kısmaları gerekiyordu onu da ekranın çerçevesinden kısmışlar. Çerçeve plastiği kaliteli gelmedi ama panelin kendisinde bir sıkıntı yok. Bir de güç adaptörü monitöre gömülü değil harici olarak geliyor. Bir eksiklik midir bilmiyorum Mag serisi olmadığı için MSI'ın Gaming Intelligence(OSD) yazılımı kullanılamıyor. Yazılım ince ayarları masaüstü uygulamasından yapmayı ve yazılımları otomatik yüklemeyi sağlıyor. Onun yerine display kit diye basit bir uygulama var ama çok bir ayar seçeneği yok. Geri kalan her şeyi monitör joystiğinden yapıyorsun. Yazılımını ben elimle kurdum ve icc profilini kendisi otomatik atadı.

Olumlu yönleri ergonomisi harika. Sağa sola yukarı aşağı pivot gibi özellikleri var. Monitör ayakları standart olduğu için kısamamışlar çok sağlam ve kaliteli. Premium hissi veriyor.
Ips glow olayı kendi muadillerine göre ortalamanın altında. Ghosting seviyesi de VA panellerle göre oldukça iyi. Görüntü kalitesi ve renk doygunluğu olarak da beklentilerimi karşıladı.

Bu monitörü karar kılmıştım lakin stoklar bitmiş heryerde. Stoklar açılırsa alacağım çok teşekkür ederim. Bu monitör IPS panel bu arada.

Bu monitörü karar kılmıştım lakin stoklar bitmiş heryerde. Stoklar açılırsa alacağım çok teşekkür ederim. Bu monitör IPS panel bu arada.
Evet hocam IPS. Ghosting az da olsa var ama birçok IPS panelde de var. Ben VA panele göre kıyasladım. 10 bin lira civarı monitörlerin birbirlerine karşı artı ve eksileri olsa da hemen hemen aynı performansı veriyorlar. Hepsinin kendine göre artısı eksisi oluyor. Sıfır sıkıntılı kusursuz monitör arayanlar en az 20 bin lira bütçe ayıracak.

Evet yanlış bakmışım kusura bakmayın. Umarım paneli kötü denk gelmiştir yoksa oyun oynarken renklerden hep feragat etmek gerekecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…