MSI 6800 XT PUBG'de düşük FPS mi veriyor?

ekran kartı sürücüleriniz güncel mi
evet güncel hocam

diğer ryzenlerde de yapılabiliyor diye gördüm yabancı sitelerde aktif ettim sam olayını yapmadan öncede böyleydi. ekran kartım darboğaz yaşasa anlayacağım fakat testlerde youtube da aynı sorun var anlamadığım mesele şu ekran kartımın sıcaklığı boşta 35derece yükte 50 keza işlemcimde aynı şekilde sıvı soğutma ile kullanıyorum. ve nedense ekran kartım %100 çalışmıyor oyunlarda rage mode'a bile alsam %10 ile %99 arasında takılıyor süreklilik yok incelemelerde hep %95+ çalışıyor :/

şöyle bir başlık açılmış çeviri ile baktım fakat tam anlayamadım ingilizce yorumlayabilecek gibi değil sizinle paylaşmak istedim acaba çözüm müdür ?

@ümitcan23 oyunun çözünürlüğünü veya grafiklerini yükseltin. AfterBurner ile oyun içindeki sıcaklık ve kullanım değerlerinin ekran resmini atabilir misiniz?

hocam tam hakim değilim afterburner yükleyemedim fakat ayarlar yüksek iken fps 140 fhd ayarlarda durum bu fotodaki gibi %100 çalışmıyor nedense

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    216,6 KB · Görüntüleme: 85
6800 XT + 1080 + %100 ölçekleme+ en düşük grafikler. O ekran kartı yüzde kaç kullanılıyor acaba ? Kart düşük FPS için zorlamışsınız bence.
hocam tam hakim değilim afterburner yükleyemedim fakat ayarlar yüksek iken fps 140 fhd ayarlarda durum bu fotodaki gibi %100 çalışmıyor nedense
Sürücüleri güncelleyin. Şu rehberden faydalanabilirsiniz.

hocam maksadım 240hz monitörde 240 fps almaktı aslında 1080p ısrarım bu yüzden düşük ayarları seçtim aslında ultra ayarlarda 10-20 fps aşağı düştü. rehberi inceliyorum. önceki kartım 3070 idi ve driverları yükledikten sonra farkedip driver uninstaller ile kaldırıp tekrar kurdum bu sorun olurmu format atmam gerekir mi ?

Ustam benim sistem imzada yazıyor, en düşük ayarlar da işlemci ölçeğim 100'de tabii unutmayalım, V-Sync kapalı ortalama 150-220 aralığındayım tabii havaya falan bakınca bazı yerlerde 300 400'ü görüyor. Gel gelelim bana sorarsan akıcımı oynuyorsun diye, akıcılığım 0 sürekli yırtılmalar oluyor. Ben de bayağı rahatsız oluyorum ama yapacak bir şey yok. Sizin sorununuza gelince güç seçeneklerinize baktınız mı? Ney olarak kullanıyorsunuz?

Ryzen 5 3600X.
ASUS TUF B450M PRO GAMING.
High Power 600W 80+ Gold Performance GD aktif PFC güç kaynağı.
Gigabyte RTX 2060.
Samsung EVO 970 500GB - 3500.3200.
G.Skill 3600 MHz CL 18- 2x8GB.

@ümitcan23 çözünürlük yükseltin. O ekran kartını 1080P ile kullanmak çok saçma zaten. 4K için üretilmiş bir kart. 1440P bile az kalıyor bazen o kart için. İşlemci ve ekran kartı kullanım değerleri nedir?

İşlemcinizden kaynaklı olabilir. PUBG optimizasyon sorunlu. Her şeyi ultrada kullanmayın. Ben r5 3600 rx5600xt 16gb ram sistemiyle 2k ve %100 ölçeklendirmede 90-150 FPS alıyorum. Sizinki bence normal değil. Görüş uzaklığı ve kenar yumuşatma ultra diğerleri low benim ayarlarımda. Bence PUBG için de her şeyin ultra olmasına gerek yok. Zaten öyle mükemmel ötesi grafikleri yok.

Sanırım kendimi anlatamadım fakat webde araştırdığımda birçok 6800xt sahibi aynı sorunu yaşamış.Psu,ram ve işlemci değiştiren çok kişi var sorun hala hepsinde devam etmiş.Youtube da
çözünürlük 1080p aynı ayarlarda tüm testlerde 220+ alınmış gayet stabil şekilde fakat bende ekran kartım anlık düşüşler yaşıyor ve hiçbir zaman stabil çalışmıyor. itopyadan yeni aldım iade edebilirmiyim ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…