MSI A320 JBAT 1 konumu nedir?

SkyDusk

Kilopat
Merhaba, anakartımın BIOS'unu güncellemek için M-Flash seçeneğine girdim. Bilgisayarınız yeniden başatılacak uyarısını onayladıktan sonra bilgisayar bir daha başlamadı(sadece ışık ve fanlar var ekran yok) internette bundan muzdarip çok kişi gördüm fakat çoğu CEO'su reset leyip bilgisayarı geri açabiliyordu. Ben ise CMOS pilini 1 saat çıkarmama rağmen BIOS'u sıfırlayıp sistemi başlatamadım. Ek bilgi olarak EZ Debug kısmında CPU ışığı yanıyor fakat CPU da hiçbir sorun yok ve çoğu kişide yine o ışık yanıyor anladığım kadarıyla. Şimdi kısa devre yaparak reset lemeyen çalışıyorum fakat MSI A320 anakartlarda bunu yapmam için gereken jbat1 pinleri hangisi anlayamadım. Bana birisi fotoğraf üzerinde gösterebilir mi tam olarak hangi pinler?

PSU'nun güç kablosunu çıkarıp tornavida ile temas etmen yeterli.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-10-16 224852.jpg
    Ekran görüntüsü 2022-10-16 224852.jpg
    153,8 KB · Görüntüleme: 951
Üstünde yazar zaten ama sana tavsiyem RAM slotu değiştirip bir denemen. Aynı sorunu yaşadım ve RAM slotu değiştirmeyince açılmadı. Güncelleme sonrası yeniden başlat diye basar basmaz kara ekran ile açıldı ve hiç görüntü alamadım. Pili çıkar tak seansı işe yaramadı. Tek modül RAM olduğu için diğer slota takıp açtım ve hala o slot kullanılamıyor.

PSU'nun güç kablosunu çıkarıp tornavida ile temas etmen yeterli.
Hocam bendeki gaming pro modeli kırmızı kırmızı olan. Ama sanırım gpu nun altında kalıyor ben de bir daha bakayım benzer bir parçaya gpu yu çıkarıp teşekkürler.

Üstünde yazar zaten ama sana tavsiyem RAM slotu değiştirip bir denemen. Aynı sorunu yaşadım ve RAM slotu değiştirmeyince açılmadı. Güncelleme sonrası yeniden başlat diye basar basmaz kara ekran ile açıldı ve hiç görüntü alamadım. Pili çıkar tak seansı işe yaramadı. Tek modül RAM olduğu için diğer slota takıp açtım ve hala o slot kullanılamıyor.
Hocam benim kartda hiç bir yazı yok ez debug haricinde niye anlamadım, o yüzden bulamadım reset yerini. Bende 2 slot ram var ve 4 yıldır sağlamlar takacak başka slotum yok :/ Son çare deneyeceğim onu artık.

Sorun çözüldü. Boot ışığı yanık kalıyormuş CPU değil, ben de gittim 10 yıllık vga monitore bağladım ekran kartını dönüştürücü ile ve pc açıldı.(Boot ile ne alakası var çözemedim). Tek sorun yeni monitorle pc açılmıyor çok saçma ya :D
Edit: Normal monitorde çalışmaya başladı fakat biosu asla görmüyor direkt windowsda başlıyor. Sanırım bios update için eski monitoru kullanmam lazım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı