Uzun zamandır takipçi ve yeni bir üye olarak herkese merhaba diyorum.
Arkadaşınkine benzer bir sorun bende de var. Ortak noktalar vardır diye ben de ekleme yapayım. MSI GAMING X99a ana kart, Intel i7 6800k işlemci ve Corsair h115i sıvı soğutma kullanıyorum.
Bu ara fanlar sesli çalışıyor. Malûm, yaz geldi. Ama ana kartın üzerindeki dijital göstergede sıcaklık çok yüksek görünüyordu. Durum şu:
Afterburner, BIOS ve dijital göstergede işlemci sıcaklığı hep 60 civarında. Ani olarak 70, 80 filan oluyor. Hatta 99'u bile gördüm. Önceleri hep 40 civarındaydı sıcaklık.
Üçüncü parti programlarla bakınca aynı andaki sıcaklığı o programlarda 37-42 C olarak görüyorum.
Kasadan çıkan hava gayet normal. Hiç de öyle ısınma sorunu vs. gibi durmuyor. PC'de bir kapanma filan da yok.
- Termal macun değişti, BIOS güncellendi, kablo bağlantıları gözden geçirildi.
- Stres testi yapıldı ve Afterburner, BIOS, ana kart sıcaklık göstergesi 99'a dayanırken diğer programlar en fazla 42 gösterdi. Yanı bir derece filan oynadı. Testi birkaç dakikalığına yaptım.
Aynı program üzerinden ilerlediğimiz için arkadaşımızla ortak bir sorunumuz da olabilir.
Ben size mesaj yazarken bile sıcaklık bir tarafta 74, bir tarafta 41 görünüyor.
Aida64 vb. programlar düşük gösterirken Afterburner, Corsair Link, BIOS yüksek gösteriyor. Bilgisayarda hiçbir terslik yok. Sadece fan sesi var. Nasıl bir yol izlemem gerek sizce?