Çözüldü MSI Afterburner ekran kartı sıcaklığı yanlış gösteriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rb26dett

Kilopat
Herkese iyi forumlar, ekran kartı sıcaklığımın MSI Afterburner programında yanlış gözüktüğünü düşünüyorum. Oyunca girdiğimde yavaş yavaş artarak 90 derecelere kadar çıkıyor. Fakat Alt+Tab yaptığım anda sıcaklık Afterburner'de 60 derece olarak gözüküyor. Oyuna geçiyorum tekrar 90 derece gösteriyor. Bu kadar hızlı ısınması ve soğuması mümkün değil diye düşünüyorum. Sizce sorun ne olabilir nasıl çözebilirim?
Not: Fan ayarlarını otomatikten çıkartıp fazlasıyla yükseltsem de bir şey değişmiyor. Tam ekran kartına üfleyecek şekilde fan koydum yine sıcaklık değeri aynı. Ekran kartının termal bakımları daha yeni yapıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Sıcaklık değişimi o derece hızlı olabilir. Muhtemelen doğru gösteriyor.
Ben 245 derece gördüm, MSI dragon center dı sanırım, kırmızı görünümlü programı sildim. Nzxt ile bakıyorum sıcaklıklara. Bios pili söküp takmadan sistem açılmamışdı. Asus un aura yazılımı bile sorunlu. Gforce experince 19.07.2021 güncellemesi de sorunlu, ekran açılmadı, yeniden kurdum, gece geldim oxc000005 hatası verdi sistem açılışda, resetten sonra hata günlüğüne bakdım, experience i gösteriyordu, denetimden silip yine kurdum bakalım ne olucak, MSI tomahawk max b 450 son sürüm biosda arızalı sanırım, 8 saat uyurken biosu kuramadı, fişi çekdim, eski biosu yükledim yğenin PC de vardı ve bios USB tuşu oda şansım oldu. Birkaç bilindik programdan başıma gelen olayları paylaşayım dedim. Asus aura programını kurasım yada alternatif arayasım yok. Masrafdan çok kaçınmadan güzel bir sistem ve soğutma kurup sistemi kendine bırakmak daha güvenli gibi. Eski usül gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…