MSI Afterburner voltaj ayarı açılmıyor

Şimdi öncelikle ısınmanın kaynağını öğrenmemiz gerek. Ya senin soğutma sistemin problemli yada ekran kartındaki bir sıkıntı öküz gibi çalışmasına neden oluyor. Rivatuner Statistics Server'ı msi afterburner'ı yüklerken beraberinde yükledin mi? Çünkü bu bize yardımcı olacak. Isınmanın kaynağını bulmak için önce Kaç Core Clock Mhz, Memory Clock Mhz ve ekran kartının yüzde kaç çalıştığına bir oyunda bakmamız lazım. Olması gerekenden fazlaysa ekran kartın birşekilde overclock edilmiş bu yüzden MSI afterburner'dan clock speedleri kısacağız eğer sorunun kaynağı buysa... (ayrıca MSI Afterburner güncel sürümünde olsun)
Hocam aslında direkt UV yapmak istemiyorum bende. Kartı alalı daha 4 ay oldu 3 hafta önce servisten geldi. Çok fazla ısındığı için servise yollamıştım. Diğer konuma bakabilirsiniz. Akşam eve geçince bakalım olmazsa bu dediğiniz değerlere.

Hocam arkadas direkt UV yapmak istiyor pek bir sorun aramaya gerek yok :D

Hocam burada Core clock MHz'ye tıklayabiliyor musunuz?

Eki Görüntüle 2478596
Yok hocam düşündüğün kadar basit değil belki 2 aydır uğraşıyorum ısınma problemi ile öyle dur ulan UV yapayım demedim. Diğer konularıma bakabilirsiniz. Sorun başka zaten ben son ihtimal UV denemek istedim ki onu da bilmiyorum daha önce yapmadım. Servis sağolsun rezil.

Hocam aslında direkt UV yapmak istemiyorum bende. Kartı alalı daha 4 ay oldu 3 hafta önce servisten geldi. Çok fazla ısındığı için servise yollamıştım. Diğer konuma bakabilirsiniz. Akşam eve geçince bakalım olmazsa bu dediğiniz değerlere.

Yok hocam düşündüğün kadar basit değil belki 2 aydır uğraşıyorum ısınma problemi ile öyle dur ulan UV yapayım demedim. Diğer konularıma bakabilirsiniz. Sorun başka zaten ben son ihtimal UV denemek istedim ki onu da bilmiyorum daha önce yapmadım. Servis sağolsun rezil.
Tamamdır hocam bakacağım sorunu umarım çözeriz

Hocam diğer konularına bakamıyorum profilinde sınır var sanırım

Son düzenleme:
Tamamdır hocam bakacağım sorunu umarım çözeriz

Hocam diğer konularına bakamıyorum profilinde sınır var sanırım

Şu konu hocam. Teşekkür ederim bu arada yardımcı olmaya çalıştığın için. Kartı tekrar servise vereceğim zaten. Bu sıcaklık ve fan seviyeleri çok fazla daha 4 aylık bir kart için. TUF serisi diye aldık ne hale geliyor kart.

Şimdi öncelikle ısınmanın kaynağını öğrenmemiz gerek. Ya senin soğutma sistemin problemli ya da ekran kartındaki bir sıkıntı öküz gibi çalışmasına neden oluyor. RivaTuner Statistics Server'ı MSI Afterburner'ı yüklerken beraberinde yükledin mi? Çünkü bu bize yardımcı olacak. Isınmanın kaynağını bulmak için önce Kaç Core Clock MHz, Memory Clock MHz ve ekran kartının yüzde kaç çalıştığına bir oyunda bakmamız lazım. Olması gerekenden fazlaysa ekran kartın bir şekilde overclock edilmiş bu yüzden MSI Afterburner'dan clock Speed'leri kısacağız eğer sorunun kaynağı buysa... (ayrıca MSI Afterburner güncel sürümünde olsun)

Hocam RivaTuner var. Benim görmek istediğim kaç Volt aldığımdı. TUF serisi kart gereksiz ısınıyor ve bayağı rahatsız edici seviyede Fan sesi yapıyor 2200-2400 RPM'lerden bahsediyorum. 78 derece nedir yahu daha 4 aylık sıfır bir kart için. TLOU part 2 de 2000-2100 RPM 70 derece sıcaklık. Servis normal de normal diyor. Millet benim kartım en fazla 64 derece görüyorum diyor. Ki ilk kartı kullanırken ve servisten geldikten sonra (Termal pad ve macun yenilenmesinden sonra) 1 hafta bende en fazla 64 derece gördüm sonra tekrardan bu seviyelere geldi.

Masaüstü mü yoksa dizüstü bilgisayar mı? Eğer dizüstü ise curve editor ile yapabilirsin.
Düzenleme:
Masaüstü olsa da yine curve editor ile yapabilirsin. Buradan bakabilirsin.
Hocam aslında amacım UV yapmak falan değil son çare olarak düşündüm. Yoksa pek bildiğim konular değil zaten. Tekrar servise göndereceğim. Millet 1500 RPM 62 derece görüyorum diyor en fazla benim kart coşuyor. Hadi önü mesh değil akvaryum kasa yan tarafta 3 fan var ordan 2-3 derece oynasa da bu değerler çok fazla. Kulaklık takılı sanki yanımda kulağımın dibinde süpürge çalışıyor böyle bir ses yok yahu.

Dosya Ekleri

• 78 derece.jpg
    78 derece.jpg
    373,4 KB · Görüntüleme: 9
  • 3240220_145.jpg
    3240220_145.jpg
    388,7 KB · Görüntüleme: 6
  • 20250424_232517.jpg
    20250424_232517.jpg
    84,6 KB · Görüntüleme: 10
  • 3240220_150.jpg
    3240220_150.jpg
    374,4 KB · Görüntüleme: 6
  • 20250425061216_1.jpg
    20250425061216_1.jpg
    214,8 KB · Görüntüleme: 8
  • 20250424_232732.jpg
    20250424_232732.jpg
    95,7 KB · Görüntüleme: 7
  • 2531310_154.jpg
    2531310_154.jpg
    597,9 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:

hocam sıcaklıga yapabilceginiz birşey yok uv dan baska buyuk ihtimalle kart modelinden kaynaklanıyor kart model ve markanız nedir?

Şu konu hocam. Teşekkür ederim bu arada yardımcı olmaya çalıştığın için. Kartı tekrar servise vereceğim zaten. Bu sıcaklık ve fan seviyeleri çok fazla daha 4 aylık bir kart için. TUF serisi diye aldık ne hale geliyor kart.

Hocam RivaTuner var. Benim görmek istediğim kaç volt aldığımdı. TUF serisi kart gereksiz ısınıyor ve bayağı rahatsız edici seviyede fan sesi yapıyor 2200-2400 RPM'lerden bahsediyorum. 78 derece nedir yahu daha 4 aylık sıfır bir kart için. TLOU part 2 de 2000-2100 RPM 70 derece sıcaklık. Servis normal de normal diyor. Millet benim kartım en fazla 64 derece görüyorum diyor. Ki ilk kartı kullanırken ve servisten geldikten sonra (termal pad ve macun yenilenmesinden sonra) 1 hafta bende en fazla 64 derece gördüm sonra tekrardan bu seviyelere geldi.

Hocam aslında amacım UV yapmak falan değil son çare olarak düşündüm. Yoksa pek bildiğim konular değil zaten. Tekrar servise göndereceğim. Millet 1500 RPM 62 derece görüyorum diyor en fazla benim kart coşuyor. Hadi önü mesh değil akvaryum kasa yan tarafta 3 fan var oradan 2-3 derece oynasa da bu değerler çok fazla. Kulaklık takılı sanki yanımda kulağımın dibinde süpürge çalışıyor böyle bir ses yok yahu.

Hocam sıcaklıklarda bir sorun gormuyorum biraz yuksek fakat cok da sorun olcagını zannetmiyorum cok ufak bir uv ile sıcaklılları dusurebiliriz cok kolay bir işlem. siz hala açamıyor musunuz benim gosterdigim yeri onu soyleyin uv yapalım size

Kasa hava akısı sıkıntılı olabilir kasanın camını acıp deneyin bir?

Son düzenleme:
hocam sıcaklıga yapabilceginiz birşey yok uv dan baska buyuk ihtimalle kart modelinden kaynaklanıyor kart model ve markanız nedir?

Hocam sıcaklıklarda bir sorun gormuyorum biraz yuksek fakat cok da sorun olcagını zannetmiyorum cok ufak bir uv ile sıcaklılları dusurebiliriz cok kolay bir işlem. siz hala açamıyor musunuz benim gosterdigim yeri onu soyleyin uv yapalım size

Kasa hava akısı sıkıntılı olabilir kasanın camını acıp deneyin bir?
Selam hocam tekrardan valla kasa Asus GT502 yan tarafta 3 fan üstte sıvı soğutmanın 3 fanı ve arkada bir egzoz fan var. Kasanın camlarını açınca da fark etmiyor. O dediğiniz yeri değiştirebiliyorum ama ben voltajı göremiyorum.

Selam hocam tekrardan valla kasa Asus GT502 yan tarafta 3 fan üstte sıvı soğutmanın 3 fanı ve arkada bir egzoz fan var. Kasanın camlarını açınca da fark etmiyor. O dediğiniz yeri değiştirebiliyorum ama ben voltajı göremiyorum.
fotografını atarmısınız hocam birde gorunusu değiştirin daha iyi anlasılır.

1745772769690.png

arayuz gorunum ayarından bunu seçin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı