MSI Alpha 17 düşük performans

Gayet de tutarlı hocam. Ekran kartı (Örn Nvidia)denetim masasından ekran kartını seçmek gerekiyor kendisi otomatik görmüyor. Mesela benim ekran kartım büyük ihtimalle 2070 biosu atılmış ve OC yapılmış bir 2070Max-Q. Çünkü çok yakın bir skor alıyor. Çinliler şaşırtmadı.
Aynı ekran kartını aynı bilgisayarda 1 gün arayla %9 düşük gösteren uygulamayı savunma bana burada. Bıktım.

Aynı ekran kartını aynı bilgisayarda 1 gün arayla %9 düşük gösteren uygulamayı savunma bana burada. Bıktım.
Yüzde 9 düşük göstermesi sizin ekran kartının aniden yüzde 9 değer kaybetmesi demek değildir. Kullanıcıların ortalamasını 100 kabul eder ve sizi 89 olarak sayar. Bunda bir çok etken var elektriğin durumu oda sıcaklığı arkada açılan Windows Defener kapatmayı unuttuğunuz uygulamalar...

Sadece UserBenchmark'a özel bir durum değil.

Diğer bütün "Benchmark" testleri dilimizdeki karşılığıyla "Karşılaştırma" testleri için de aynı durum geçerlidir

Savunmuyorum ama savunulacak bir proje varsa o da budur. Veritabanında onlarca markayı kullanan kullanıcıların yaptıkları testlerin sonuçlarını kendinizkiyle karşılaştırmak için tutuyorlar ki aynı model kullanan kullanıcılarla sonuçlarınız yakın mı yoksa aradaki makas büyük mü bunu karşılaştırabilmeniz için. Makas büyükse mesela o ekran kartı biraz şans işidir. Yüzde 105 ile makasın yukarısında kalmanız da piyangonun size vurmasına benzer.

Son düzenleme:
Yüzde 9 düşük göstermesi sizin ekran kartının aniden yüzde 9 değer kaybetmesi demek değildir. Kullanıcıların ortalamasını 100 kabul eder ve sizi 89 olarak sayar. Bunda bir çok etken var elektriğin durumu oda sıcaklığı arkada açılan Windows Defener kapatmayı unuttuğunuz uygulamalar...

Sadece UserBenchmark'a özel bir durum değil.

Diğer bütün "Benchmark" testleri dilimizdeki karşılığıyla "Karşılaştırma" testleri için de aynı durum geçerlidir
Dostum tatava yapıyorsun sadece. İkimiz de bir kartın 1 günde %98'den %89'a düşmesinin normal olmadığını biliyoruz.

Hadi o kadar laf etmişsin hepsi böyle diye, o zaman sorarım sana: Neden diğer uygulamalardaki skorlar hep "tutarlı"? Bkz: Cinebench, CrystalDisk, CPU-Z?

Konuyu kirletmeye gerek yok, zaten Sosyal'de de halihazırda bir referans kaynağı değil bahsettiğiniz site.

Dostum tatava yapıyorsun sadece. İkimiz de bir kartın 1 günde %98'den %89'a düşmesinin normal olmadığını biliyoruz.

Hadi o kadar laf etmişsin hepsi böyle diye, o zaman sorarım sana: Neden diğer uygulamalardaki skorlar hep "tutarlı"? Bkz: Cinebench, CrystalDisk, CPU-Z?

Konuyu kirletmeye gerek yok, zaten Sosyal'de de halihazırda bir referans kaynağı değil bahsettiğiniz site.
Kendine göre haklı olabilirsin. Ben de biliyorum yasaklandığını referans vb kabul edilmediğini Ben mantığını anlatmaya çalıştım sadece. Sen beni hedef gösterip hakaret ediyorsun.
Cinebench ile bunun mantığı farklı.
Her üretilen ekran kartı yüzde yüz doğrulukla aynı performansı vermez. Birisinin puanı düşük çıkar buna rağmen ısınıyordur diye undervolt yaparsınız puanına bakarsınız daha da düşük çıkmış ama diğeri kaliteli denk gelir overclock bile yaparsınız. Aldığı skor bir üst model ekran kartına denktir vb. Teknoloji şans işi

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı