MSI anakart VGA ışığı uyarısı

Makaleler
1
Yer
İzmir
RAM değişikliği yaptıktan sonra sistemden görüntü alamamaya başladım.
Üç farklı RAM hepsi farklı CL değerlerine sahip her türlü kombinasyonu denedim en son tek RAM olarak denedim ama RAM çıkarmadan önce çalışan ekran kartı neden RAM değiştirdikten sonra görüntü vermeyi reddediyor çözemedim.

Sistem.
RX6600 ekran kartı.
A320M Pro vh-Plus anakart.
Ryzen 1600 işlemci.

XPG DDR4 3200 CL 16 20 20.
XPG DDR4 3600 18 22 222.
Corsair DDR4 2400MHz 16 16 16 -- 39 bellekler ile denedim.

Corsair ile XPG bellek beraber çalışabiliyordu. Tek tek denesem de sorun değişmedi. RAM çıkarmadan önce çalışan ekran kartı sistemi kapatma tuşundan arka arkaya 3 - 4 kapatınca bozulmuş olamaz diye düşünüyorum. Farklı kablo ve RAM kombinasyonu ile denedim. Sorun neden kaynaklı olabilir?

Biraz deneme yanılma ile çözdüm.

Öncelikle saçma bir şekilde ekran kartını çıkarıp takınca görüntü aldım.
Sonra 3600MHz ve 2400MHz RAM'ları denemek için taktım. Çalıştı ama frekansı 2400MHz'e sabitliyordu. Hız aşırtma yapınca da görüntü alamadım.
Daha sonra XPG 3600MHz ile 3200MHz RAM'ları denedim. İkisi 3200MHz'de çalıştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şimdi şöyle bir durum var, RAM konusunda RAM'lerin tamamen aynı olması lazım kodlarının, arkasında yazar o kodlar. Tamamen aynı olması gerek, aynı üreticiden aynı MHz değerlerine sahip. Muhtemelen bir çakışma söz konusu ancak yine de çalıştırabildiysen ne mutlu sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…