MSI anakartı için THH şikayeti nasıl yapılır?

tariksuhakilic

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Samsung Odyssey G7 32" / Ryzen 9 5900X / MSI X570S Edge Max Wi-Fi / Corsair Vengeance RGB Pro 4x8GB Cl18 3600MHz / Sapphire Nitro+ SE RX 6800XT / Corsair H150 RGB / Corsair iCUE 5000X / Steelseries Apex Pro / Steelseries Rival 650 Wireless / MSI OPTIX G27CQ4 / Acer Nitro XV272S / Steelseries QcK 3XL Prism / 2x Samsung 980 Pro 1TB / Samsung 970 Pro 512GB / WD SN350 480GB / Samsung 970 Evo 250GB / Sandisk SSDPlus 480 / Corsair CX750F / G512SE Hero
Merhaba. 3 Kasım 2022'de Amazon.com.tr üzerinden Amazon satıcılı MSI X570S Edge Max Wi-Fi anakart aldım. Anakart beni hayattan pişman etti. Sosyal'de birkaç tane destek konularımı da görebilirsiniz. Kısaca anakartta belli başlı sıkıntılar var ve ben bununla alakalı anakartı servise gönderdim. Sorunlar da zaten kendini hemen belli etmiyor, belli koşullar mı diyeyim artık ne diyeyim bilemiyorum gerekiyor oluşması için. Servis anakartta sadece oyun oynamış bir sorunla karşılaşmamış; bana RAM, işlemci vs değişmem önerisiyle hiçbir şey yapmadan anakartı geri gönderdi. Bu anakart yüzünden her parçamı değiştim. Şakasız; depolama hariç, tüm parçalarımı değiştim. 5900X işlemcim, RAM'ler, RX 6800 XT GPU, Corsair CX750F PSU, Corsair H150 sıvı soğutma vs. her şey... Şu an 5950X, Corsair marka 4x16 GB 3600MHz RAM, PNY XLR8 RTX 4070 Ti, Thermaltake Toughpower GF3 850W PSU takılı. Bahsettiğim yeni parçaların hepsini şu anakart yüzünden aldım. En son sosyalde konu açmıştım anakartta mı sıkıntı var diye, olabilir servise gönder dediler. Servis sorunsuz dediğinde değişmediğim tek parça olan 5900X işlemciyi de 5950X satın alıp değiştim ve sorunlarım devam ediyor. Tüketici hakem heyetine şikayet etmek istiyorum. Amazon'u mu şikayet etmem gerekiyor, ServisPoint'i mi yoksa MSI Türkiye'yi mi bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Anakart ile beraber gelen e-irsaliye'ye göre mi şikayeti oluşturmam gerekiyor acaba? MSI ürünleri 3 yıl garantili diye anakartı 6 ay kutuda tutmuştum bir ara gönderirim diye. Anakartı 1 aydır test ediyorum ve tüm sorunlarım hala devam ediyor. Dediğim gibi, sadece BIOS güncellemesi yapıp göndermişler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amazon ile görüştün mü ürün sana geri geldikten sonra yardımcı olacaklardır garantisinin 3 yıl olduğunu gösteren garanti belgen varsa.
Görüşmedim ama ellerinde X570 olan herhangi bir anakart da yok kontrol ettiğim kadarıyla. Servis zaten sorun yok diyerek yollamış belgede, ama sorun var, anakart sorunlu kesin olarak. MSI yerine Amazon'u da THH' ne şikayet edebileceğimi söylüyorsunuz, doğru mu anladım? Etsem de bir işe yarayacak mı ki? Dediğim gibi, amazon satıcılı herhangi bir X570 anakart yok. THH şikayeti açmadan normal müşteri temsilcileri ile yardım almaya çalışacak olursam, zaten raporda sorunlu yazmıyor diye yardımcı olmaz. Ayrıca faturadaki tutar kadar para iadesinde de yeni anakart alamıyorum zaten (5500₺)

Görüşmedim ama ellerinde X570 olan herhangi bir anakart da yok kontrol ettiğim kadarıyla. Servis zaten sorun yok diyerek yollamış belgede, ama sorun var, anakart sorunlu kesin olarak. MSI yerine Amazon'u da THH' ne şikayet edebileceğimi söylüyorsunuz, doğru mu anladım? Etsem de bir işe yarayacak mı ki? Dediğim gibi, Amazon satıcılı herhangi bir X570 anakart yok. THH şikayeti açmadan normal müşteri temsilcileri ile yardım almaya çalışacak olursam, zaten raporda sorunlu yazmıyor diye yardımcı olmaz. Ayrıca faturadaki tutar kadar para iadesinde de yeni anakart alamıyorum zaten (5500₺)

Amazon'u THH'ye verseniz bir şey çıkmaz bence Amazon müşteri hizmetleri ile uzlaşmaya çalışın ben daha önceden bu şekilde uzlaşmıştım satıcısı amazon.com.tr olduğundan adanzye garanti oluyor belki güncel fiyata yakın bir ortak noktada pazarlık yaparlar.

Amazon'u THH'ye verseniz bir şey çıkmaz bence Amazon müşteri hizmetleri ile uzlaşmaya çalışın ben daha önceden bu şekilde uzlaşmıştım satıcısı amazon.com.tr olduğundan adanzye garanti oluyor belki güncel fiyata yakın bir ortak noktada pazarlık yaparlar.
MSI'ı, daha doğrusu yetkili servisi vermeyi düşünüyorum da; servisin gönderdiği e-irsaliyedeki bilgilere göre mi şikayet açmam gerekiyor? En kötü ihtimal bilirkişi eve gelir ben de ona gösteririm düşüncesindeyim şu an. Amazon'u şikayet etsem de inceleme ardından bir şey çıkmaz mı? Servisi şikayet edersem onarım kararı çıkarmaya çalışmaları ihtimaline karşı Amazon üzerinden şikayet açmak daha mantıklı gelmeye başladı; sizlerin de dediği gibi karar çıktıktan sonra benzer bir ürün kadar para tanımlarlar muhtemelen hediye kartına.
Thh şikayeti açmadığım sürece Amazon' daki normal müşteri temsilcileri 5500₺ iade dışında yardımcı olmaz muhtemelen. 1-2 hafta önce kazandığım Amazon THH şikayetinde B&O Beosound A1'in özel rengini almıştım, ürünü bir üst modelle aradaki fark çok diye değişmiyorlar mesela.

Geri
Yukarı