MSI Armor OC RX 580 8 GB mı, MSI Gaming X Plus GTX 1060 (9 GBPS) 6GB mı?

haklısın gpu ısınma olaylarını hep takip ediyorum arka planda çalışan absürt uygulama da mevcut değil fakat iş oyuna geldiği zaman rx 580 güç tüketiyor ama üstüne fazla performans katamıyor diyecegım ekran kartına overclock yapayım stabil çalışması için verilecek değer %5 %6 civarlarında undervolt yapsam dahi bu yaklaşık -%15 civarında düşürülüyor max sıcaklıgı 65 derecelere çekiyor fakat bu durum bile fanları cok yuksek çalıstırıyor ve gürültülü çalışmasına neden oluyor gtx 1060 ise düşük güç kullanımı ve oc hakimiyeti biraz daha değer katabiliyor buda maximum %10 ve %15 gibi yukseltme söz konusu 200 250 mhz fazladan frekans bile değer katıyor bazen amd tarafı sürekli madenciliğe yöneldiği için şahsi görüşüm oyun bölümünü unuttu gitti hepten bakınız vega serisi neden pc toplama videolarında pek görünmüyor neden Recep beyler rx 580 ve vega sistem pek toplamıyor bunlar hep aklımdaki bazı ufak sorular

Bakınız Vega serisi neden PC toplama videolarında pek görünmüyor. Neden Recep Bey RX 80 ve Vega sistem toplamıyor? bunlar hep aklımdaki bazı ufak sorular.
Vega serisi umulduğu gibi f/p olmadığı için tutulmadı ama ellerinde Vega 56 var diye biliyorum.
RX 580 ise madenciler yüzünden aşırı fazla ilgi gördü ve oyunculara pek ekran kartı kalmadı ve RX 580 fiyatları uçtu.

evet madenciler fazlasıyla rx 580 ve 480 leri çöp etti ve 2. el pazarına sundu şimdi ise aklımda ne yapmam gerektiği ekran boşta 54 derece çalışıyor olması oyuna gırdıkten hemen sonra fanların devreye gırıp ısınmaya başlaması sıkıntı yaratıyor. biraz daha araştırma yaptım kimisi 980 ti almaı önermiş kimisi 1060 980 ile eşit oldugunu yazmış bu konuda kafam biraz karışık

Armor için sıcaklık normal. O kasanın hava akışı iyi değil. Önde en az 2 adet olmalı, yaptığın takas mantıklı değil.

Şimdi RX 580 incelemesine testlerine baktım kart yükteyken gpu sıcaklığı 65-70 bazen 75 derecelerde geziyor. Yani arkadaşın da dediği gibi gpu sıcaklığı normal gibi. Bu sıcaklıktayken fan hızı %45 ile 55 arası geziyor. Yük altındayken fanlarınız bu orada çalışıyorsa normalde aşırı ses yapmaması gerekiyor. Fakat 70 derecelerdeyken fanlar %80-90-100 hızlarda çalışıyorsa msi afterburner ile varsayılan ayarlarda test edip olmazsa manuel ayarlayıp test etmeli mesela hızı %50 ayarlayıp yükte sıcaklığı kontrol edip az geliyorsa %60 ayarlayıp test etmeli fanlar hala aşırı ses yapıyor ise bence servise göndermek en mantıklısı olur. Son olarak sağlam bir antivirüs ile tam tarama da yaptırabilir misin.

Son düzenleme:
Ekran kartı için 76-77, işlemci için ise 60 derece normal.
Ekran kartı için 76-77, işlemci için ise 60 derece normal.
Ben Battlefield 1 64 kişilik server da oynarken GTX 1070 ekran kartı bu dereceleri görüyor, 8700K 4,7 GHZ işlemci Kraken X62 sıvı soğutma ile Amiens haritasında 65-70 derece arası oluyor. Kasa havalandırma da çok iyi. Sorun yok. Oda sıcaklığıda etkili tabi ki, malum yaz mevsimi, odalar ısınıyor artık. Benim bilgisayarın bulunduğu odanın ortalama sıcaklığı 30 derece. Senin değerlerde normal bence.

Son düzenleme:
Yoo. Bende yük altında 60 dereceyi geçtiğini görmedim.

Armor kartlar 80 dereceye kadar normal. MSI bunu normal olarak kabul ediyor. Yaşadığın şehirin sıcaklığı, evin ve odanın sıcaklığı aynı zamanda kasanın hava akışı bunlara etken olan şeyler. Tabi test ettiğiniz oyun diğer PC bileşenler de önemli. O yüzden “yooooo” demek için biraz bilmek gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…