MSI Armor RX 580 8GB OC Yüksek Fan Hızı ve Isınma Sorunu

• Konuyu başlatan sekect
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 50
  • Görüntüleme 13.995

sekect

Kilopat
Arkadaşlar MSI Armor RX 580 8GB OC modelini kullanıyorum. Daha öncede buna benzer bir konu açmıştım fakat bir sonuca ulaşamadım. Servise yolladım, bir kere Servispoint'e, ısı değerleri normal ve Windows'dan görüntü alındı diyip bana geri yollamışlar. Fakat resmini de ekliyorum aşağıya. Örnek olarak Fortnite'ı seçtim. Daha lobideyken RPM ve fan hızı oranı ortada. Acayip derecede gürültü yapıyor.

@Recep Baltaş ve @Ali Güngör 'ün RX 580'li topladıkları sistem videosunu izledim fakat ordaki fan hızı oranı ve RPM'i gayet makul seviyelerde. Oyunlarda FPS'i sabitlersem 60-75 arasına, o zaman fan kullanımı %40-44 civarına düşüyor. Oyunlarda tam performans almak istediğimde ise yani FPS unlimited yaparsam resimdeki gibi değerlere ulaşıyor. Ekran kartını servise tekrar yollayacağım fakat şikayet olarak ne yazmalıyım sizce?

Kullandığım kasa Cooler Master MB511 modeli. Hava akışı da güzel kasanın.
15 dakikadır açık oyunun lobisi. Onun resmini de ekledim. Fan hızı oranı %63'lerde 3109 RPM'de dönüyor.

fan hızı2.jpg

fan3 15dk.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bellekler 2000 olarak kalabilir, dilerseniz düşürebilirsiniz ama gerek yok. Çekirdek frekansını Afterburner yardımıyla kolayca düşürebilirsiniz.Eki Görüntüle 356783
İşaretlediğim kısımda değer yazıyordur. Sizde muhtemelen 1366 yazıyor direkt. Ona tıklayıp yerine 1257 yazacaksınız, alttan tik işaretine basacaksınız. Bu kadar. O profili kaydetmek istiyorsanız Profile kısmından kayıt simgesine basıp herhangi bir seçeneğin içine kaydedebilirsiniz. O seçeneğe bastığınızda otomatik olarak o profile geçer. Startup kısmını işaretlerseniz, başlangıçta otomatik olarak açılıp o değerlere alır ekran kartını. Voltaj da düşürebilirsiniz, sizde aktif durumda değilse ayarlarından açılıyor Afterburner'ın. Voltaj kısmına girmenizi tavsiye etmiyorum ama.
Hocam denedim pek bir şey değişmedi malesef :( Soğutması cidden çok kötüymüş artık yapacak bir şey yok. Teşekkür ediyorum.

O kadar kötü olmaması lazım siz frekanslarla oynamayın voltajlada. Bilgisayarı malwarebytes ile tarayın. Bende kartı aldığım ilk hafta monero virüsü çıkmıştı. Kartı oyunlarda kullandırtamıyordum ve boşta bile ısınıyordu.
Hocam denedim pek bir şey değişmedi malesef :( Soğutması cidden çok kötüymüş artık yapacak bir şey yok. Teşekkür ediyorum.

Size tavsiyem ekran kartındaki macun ve termal padleri kaliteli ürünler ile değiştirmeniz. O zaman mutlaka sıcaklık değerleriniz düşecektir.
Hocam ekran kartıyla alakalı o kadar bilgim yok yani ben o değişimi yapamam. Servise göndersem onlarda bir şey yok diye geri bana gönderecekler. Satmaya kalksam 400-500 TL zarar edeceğim. Kart her türlü elimde kaldı. Armor pişmanlık.

Ekran kartınızda yanlış bir şey yok. Hızını da düşürmeyin, garantiye de göndermeyin. Normalde ısınan bir ekran kartının tipik 2 davranışı vardır;
1) soğumak için fanların hızını arttırır.
2) belirlenen bir güç tüketim sınırına ulaştıysa da kart yavaşlar.

Oyun esnasında biz kullanıcıların da kartlarımızdan iki beklentimiz vardır.
1) oyuna %100 kaynak ata (yani oyun, kartı %100'e kadar kullanabilsin)
2) asla ısınma sebebiyle yavaşlama..

Sizin kartınız ikisini de süper bir şekilde yapıyor. Resimlerde %99 kullanım yakalamışsınız.

Kartı daha sessiz çalıştırmanız için yapılabilecek tek şey FPS sınırlamak olacaktır.

Aynen vsyn açarak kare oranını sabitleyebilirsiniz ancak çok düzgün çalışmayıp kasma hissi yaratabilir he böyle birşey olmazsa ne ala. Ancak kartınızı yavaşlatmayın veya undervoltage yapmayın. Yan kapağı açın he zaten açıksa oyunlarda 70-75 derecelerin üstüne çıkmadığı sürece sorun olmaz. Fanlar hafif sen çıkarabilir onu da kulaklık takarak görmezden gelebilirsiniz. Kart 80 derece olsa bile sıkıntı olmaz ancak uzun kullanımda yan etkisi olabilir. Bahsettiğim süre 4-5 yıl. O kadar uzun süre kullanırmısınız bilemem tabi.
Ekran kartınızda yanlış bir şey yok. Hızını da düşürmeyin, garantiye de göndermeyin. Normalde ısınan bir ekran kartının tipik 2 davranışı vardır;
1) soğumak için fanların hızını arttırır.
2) belirlenen bir güç tüketim sınırına ulaştıysa da kart yavaşlar.

Oyun esnasında biz kullanıcıların da kartlarımızdan iki beklentimiz vardır.
1) oyuna %100 kaynak ata (yani oyun, kartı %100'e kadar kullanabilsin)
2) asla ısınma sebebiyle yavaşlama..

Sizin kartınız ikisini de süper bir şekilde yapıyor. Resimlerde %99 kullanım yakalamışsınız.

Kartı daha sessiz çalıştırmanız için yapılabilecek tek şey FPS sınırlamak olacaktır.

Aynen vsyn açarak kare oranını sabitleyebilirsiniz ancak çok düzgün çalışmayıp kasma hissi yaratabilir he böyle birşey olmazsa ne ala. Ancak kartınızı yavaşlatmayın veya undervoltage yapmayın. Yan kapağı açın he zaten açıksa oyunlarda 70-75 derecelerin üstüne çıkmadığı sürece sorun olmaz. Fanlar hafif sen çıkarabilir onu da kulaklık takarak görmezden gelebilirsiniz. Kart 80 derece olsa bile sıkıntı olmaz ancak uzun kullanımda yan etkisi olabilir. Bahsettiğim süre 4-5 yıl. O kadar uzun süre kullanırmısınız bilemem tabi.

Hocam kasanın yan kapağını açıp denedim fakat dereceler yine aynı belki 1 derece oynarsa arada oynuyor. Kasamın hava akışı sağlam yani. Şuan Shadow of War oyunu açık ultra'da 60-70 FPS arası bir değer alıyorum ve değerler aşağıdaki gibi. Yani fanlar 3300 RPM civarında dönüyor ve kulaklık bile kolay kolay bu sesi engellemiyor. Tamam soğutması kötü olabilir ama bu derece kötü olan bir ürün olacağını sanmıyorum yoksa üretilmesinin bir amacı yok. Servise tekrar yollayacağım bakalım ne diyecekler.

Kartı bu oyunlarda test etmiş @Recep Baltaş, bir değerlere bakıp fikrini söylese çok iyi olacak aslında :)

Dosya Ekleri

• shadow of war.jpg
    shadow of war.jpg
    199,9 KB · Görüntüleme: 93
Sanırsam özellikle menülerde çok ısınıyor. Çünkü kartın çizmesi gereken birşey yok fakat orda siz maksimum fps vermeye zorluyorsunuz kartı ve menüde %100 kullanım veriyor. Bunun yerine radeon ayarlarından chilli açın sonra oyun içinde f11 e basıp aktif edin. Bir de böyle deneyin büyük ihtimalle çözülecektir.
Hocam kasanın yan kapağını açıp denedim fakat dereceler yine aynı belki 1 derece oynarsa arada oynuyor. Kasamın hava akışı sağlam yani. Şuan Shadow of War oyunu açık ultra'da 60-70 FPS arası bir değer alıyorum ve değerler aşağıdaki gibi. Yani fanlar 3300 RPM civarında dönüyor ve kulaklık bile kolay kolay bu sesi engellemiyor. Tamam soğutması kötü olabilir ama bu derece kötü olan bir ürün olacağını sanmıyorum yoksa üretilmesinin bir amacı yok. Servise tekrar yollayacağım bakalım ne diyecekler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı