MSI Armor RX 580 8GB OC Yüksek Fan Hızı ve Isınma Sorunu

• Konuyu başlatan sekect
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 50
  • Görüntüleme 14.011

sekect

Kilopat
Arkadaşlar MSI Armor RX 580 8GB OC modelini kullanıyorum. Daha öncede buna benzer bir konu açmıştım fakat bir sonuca ulaşamadım. Servise yolladım, bir kere Servispoint'e, ısı değerleri normal ve Windows'dan görüntü alındı diyip bana geri yollamışlar. Fakat resmini de ekliyorum aşağıya. Örnek olarak Fortnite'ı seçtim. Daha lobideyken RPM ve fan hızı oranı ortada. Acayip derecede gürültü yapıyor.

@Recep Baltaş ve @Ali Güngör 'ün RX 580'li topladıkları sistem videosunu izledim fakat ordaki fan hızı oranı ve RPM'i gayet makul seviyelerde. Oyunlarda FPS'i sabitlersem 60-75 arasına, o zaman fan kullanımı %40-44 civarına düşüyor. Oyunlarda tam performans almak istediğimde ise yani FPS unlimited yaparsam resimdeki gibi değerlere ulaşıyor. Ekran kartını servise tekrar yollayacağım fakat şikayet olarak ne yazmalıyım sizce?

Kullandığım kasa Cooler Master MB511 modeli. Hava akışı da güzel kasanın.
15 dakikadır açık oyunun lobisi. Onun resmini de ekledim. Fan hızı oranı %63'lerde 3109 RPM'de dönüyor.

fan hızı2.jpg

fan3 15dk.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırsam özellikle menülerde çok ısınıyor. Çünkü kartın çizmesi gereken birşey yok fakat orda siz maksimum fps vermeye zorluyorsunuz kartı ve menüde %100 kullanım veriyor. Bunun yerine radeon ayarlarından chilli açın sonra oyun içinde f11 e basıp aktif edin. Bir de böyle deneyin büyük ihtimalle çözülecektir.
Hocam malesef sadece menülerde yapmıyor bunu. Oyun içindeki değerleriyle aynı bu attığım resim. Oyunu 2-3 saattir oynuyorum sabit %63-65 arası fan hızı kullanımı mevcut.

Hocam eğer bu işleri biliyorsanız ekran kartının termal macununu yenilemeyi öneririm ancak sadece biliyorsanız aksi takdirde büyük sıkıntılara yol açabilirsiniz. Belki silicon lottery size böyle geldi ama yinede fanların o derece dönmesi normal değil bende en azından öyle değildi. Şuan aklıma gelen tek şey kasanız onunda yan kapağını açtım dediniz. Aklıma başka bir çözüm gelmiyor üzgünüm.

Hocam eğer bu işleri biliyorsanız ekran kartının termal macununu yenilemeyi öneririm ancak sadece biliyorsanız aksi takdirde büyük sıkıntılara yol açabilirsiniz. Belki silicon lottery size böyle geldi ama yinede fanların o derece dönmesi normal değil bende en azından öyle değildi. Şuan aklıma gelen tek şey kasanız onunda yan kapağını açtım dediniz. Aklıma başka bir çözüm gelmiyor üzgünüm.
Çok teşekkür ediyorum fikirleriniz için.
Bu rehberdeki benchmark testinin aynısını yapıyorum, Shadow of War'da ve rehberdeki videoda %39 fan hızı olan yerde ben %46-47 alıyorum. Belki de dediğiniz gibi termal macunla alakalı da olabilir ama kendim bu işi pek bilmediğim için kurcalamak istemiyorum. Bu seferde karta komple zarar verebilirim. O yüzden servise tekrar göndericem bakalım. İnşallah güzel bir sonuçla dönerler.
Ryzen 5 2600 ve RX 580 Sistem Toplama Rehberi - Technopat

Çok teşekkür ediyorum fikirleriniz için.
Bu rehberdeki benchmark testinin aynısını yapıyorum, Shadow of War'da ve rehberdeki videoda %39 fan hızı olan yerde ben %46-47 alıyorum. Belki de dediğiniz gibi termal macunla alakalı da olabilir ama kendim bu işi pek bilmediğim için kurcalamak istemiyorum. Bu seferde karta komple zarar verebilirim. O yüzden servise tekrar göndericem bakalım. İnşallah güzel bir sonuçla dönerler.
Ryzen 5 2600 ve RX 580 Sistem Toplama Rehberi - Technopat

"Buradan" GPU-Z uygulamasını,
"Buradan da" Superposition benchmark uygulamasını indirir misiniz?

Bir kez iki uygulamayı da indirip kurunca GPU-Z'yi başlatın. "Sensors" sekmesine gelin.
GPU Temperature
Fan Speed %
Fan Speed RPM
GPU Only Power Draw
VDDC Power Draw
VDDCI Power Draw
VDDC
CPU Temperature

Değerlerinin yanlarındaki küçük siyah üçgenlerden "Show highest reading" seçin. Bir kez seçtikten sonra bu değerlerin yanında mavi küçük bir "max" ibaresi olacak.

Şimdi GPU-Z masaüstünde açık dururken Superposition Benchmark'ı açın. Sağ üstten "preset" değerini 1080p Extreme olarak seçin ve benchmark'ı başlatın. Benchmark süresince gözünüz ekranın sağ üst tarafında olsun. Orada GPU hızını ve sıcaklığını verdiği iki satır var. O satırlarda 1-) Sıcaklık 75'in üstüne çıkıyor mu 2-) Saat hızı düşüp düşüp yükseliyor mu, bu ikisini takip edin.

Sonra size zahmet sonucu (75'i geçti ve yavaşladı, ya da hiç geçmedi yavaşlamadı şeklinde) ve GPU-Z'nin, benchmark'tan hemen sonra alnmış bir ekran görüntüsünü burada paylaşın.

Bu arada 1366mhz bi rx 580 için hiç birşey değil, benim uyduruk red dragon v2 bile 1411 mhz de stabil çalışıyor ve hiç bir oyunda 70 dereceyi geçtiğini görmedim.
Ben gaming x imi 1500 ve 2250 de çalıştırıyorum. Adamın bence başka bir sıkıntısı var yada tamamen silicon lottery. Belki de macunla alakalıdır.

Ben gaming x imi 1500 ve 2250 de çalıştırıyorum. Adamın bence başka bir sıkıntısı var yada tamamen silicon lottery. Belki de macunla alakalıdır.
Hocam kartı servise tekrar yolladım. Bu kartı aldığımdan beri böyle. Kartın soğutma sisteminde bir sıkıntı olduğu belli aslında. Dediğiniz gibi termal macundan da olabilir. CS GO da bile yüksek ayarlarda 70-75 dereceyi görüyordu ve fan hızı %39-40 larda geziyordu. Kart ısındıkca fan hızı yeterli gelmiyor, soğutamıyor ve sürekli devir artırıyor.

Şimdi servise yolladım sorunumu da bir kağıda yazdım fakat bunlar büyük ihtimal yine bir şey yok diyecekler. Acaba servisi arayıp termal macunu yenilemelerini söylemeli miyim ?

Bende de aynı kart var. Pubg de yüksek ayarlarda 73 dereceyi görüyorum. Lakin geçen gün Mortal Kombat X oynarken fanlarından 1 tanesi dönüyordu, diğeri dönmedi ve sonra diğer fan da durdu. Bu normal midir?(Ayarlarına dokunmadım, 2 fan açmaması sadece garip geldi.)

Ben aslında yazılımsal bir sorun olduğunu düşünmüştüm başta ancak eğer yapabilirseniz başka bir modelle değişim yaparlar mı ? Aynı kartı yollamasalar bari
Hocam yazılımsal olacağını sanmıyorum çünkü 2 kere format atıp saf kurulumla denedim kartı. Yine aynıydı. Servisin böyle bir şey yapacağını pek sanmıyorum, keşke yapsalar.
Bende de aynı kart var. Pubg de yüksek ayarlarda 73 dereceyi görüyorum. Lakin geçen gün Mortal Kombat X oynarken fanlarından 1 tanesi dönüyordu, diğeri dönmedi ve sonra diğer fan da durdu. Bu normal midir?(Ayarlarına dokunmadım, 2 fan açmaması sadece garip geldi.)
Belirli bir dereceden sonra kart fanlarını otomatik döndürüyor. Acaba oyunda ısınmadığı için mi fanları açmıyor ? Pubg de grafik ayarlarınız nedir ? Bir de fan hızı % olarak ve RPM olarak kaç acaba ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı