MSI Armor RX 580 CoD MW2 Remastered'da 81 dereceye ulaşıyor

AhmetEfee

Hectopat
Katılım
24 Ocak 2019
Mesajlar
229
Çözümler
1
Call of Duty Modern Warfare 2 Remastered oyununda 81 dereceyi gördüm. MSI Armor RX 580 ekran kartı. Kasa Xigmatek Astro. AMD Radeon Software uygulamasından undervolt yaptım. Başka ne yapmam lazım? Kart fan hızı 70-75 derece civarlarındayken 75 hızla dönüyor. 85 derecedeyken ise 80 hızla dönüyor. Şimdiden teşekkürler.
 
Kartın uzun ömürlü olmasını sağlamak için mümkün olduğunda soğuk çalışması önemli ancak 81 derece yüksek bir sıcaklık değil. Zaten yeni ekran kartları sıcaklık güvenli seviyenin üzerine çıktığında önlem alır. Merak etmeyin kartınız alev almaz.

RX 580 Armor için 81 derece "normal" bir sıcaklık. Uzun süre oynasanız da bir sorun olmaz. Asıl mesele fan hızı %'de kaçta iken 81 derece kartınız? Kart fanlarını %100'de çalıştırmasına rağmen 81 derece ise orada bir sorun vardır demek.
Hocam, 65-70-75 hızda 81 oluyor. Alev almayı bahsetmemiştim. Öncelerde, eski ekran kartım yanmıştı. Ekran bi' anda siyah oluyor ve kapanıyordu. Psikolojik baskı olmaya başladı. Diğer formlarda, 80 derecenin üstü riskli, 80'in altı normal diye yorumlar okumuştum. Şimdi de 81 dereceyi görünce korkmaya başladım. Konu oluşturup, sizin bilginiz sayenizde rahatlamış oldum. Artık rahat rahat oynayabilirim. :)
 
Hocam, 65-70-75 hızda 81 oluyor. Alev almayı bahsetmemiştim. Benim önceden yamıştı kartım. Ekran bi' anda siyah oluyor ve kapanıyordu. Psikolojik baskı olmaya başladı. Diğer formlarda, 80 derecenin üstü riskli, 80'in altı normal diye yorumlar okumuştum. Şimdi de 81 dereceyi görünce korkmaya başladım. Konu oluşturup, sizin bilginiz sayenizde rahatlamış oldum. Artık rahat rahat oynayabilirim. :)
Yanlış bir bilgi.

Kartınızın modeline, soğutmasına, kasanız ve içerisindeki diğer bileşenlerin özellikleri, bulunduğunuz ortamın sıcaklığı, kasanın konumu VS. gibi bir çok neden ekran kartınızın sıcaklığını etkileyebilir. Mesela ben aşırı sıcak bir ilde oturuyorum. Yaz ile kış arasında işlemcimin sıcaklığı boşta 15 derece fark edebiliyor.

Daha önce de dediğim gibi, fan hızı buradaki önemli nokta. Fanlarınız biraz hızlı çalışıyor ancak Armor serisinin RX 570/580 modellerinde kronik ses sorunlu olduğunu biliyoruz zaten.
Yine de sıcaklığı düşürmek isterseniz kasanızın hava akışını ve konumunu kontrol edin. Eğer yoksa/az ise fan takviyesi yapın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı