PCI-e adaptörüyle NVMe takabilirsiniz ama Windows kurulur mu bilmiyorum. Çok eski anakartlarda kurulmuyor, adaptör ile takılan SSD sadece depolama için kullanılabiliyor. Kısmen güncel anakartlarda durum nasıl bilmiyorum.
Sata SSD ile NVMe fiyatları yakın. Sata alacağıma adaptörle NVMe alırdım, bilgisayarı güncelleyince de ssd masrafından kurtulurdum.
Adaptörler hakkında bilgim yok nasıl çalışırlar, hangi hızları alırsınız vs. bakmanız gerek. Şöyle bir adaptör buldum.
Alfais 4390 M.2 Nvme Ssd Ngff To Pcie 3.0 X16 Adaptör M Key Kart Çevirici Dönüştürücü : Amazon.com.tr: Bilgisayar
www.amazon.com.tr
SSD olarak ise aşağıdakilerin 1TB yada 500GB olanlarını tercih edebilirsiniz.
En ucuz Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 2.399,01 TL'den başlayan fırsatları yakala!
En ucuz Western Digital BLUE SN580 WDS100T3B0E PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Western Digital BLUE SN580 WDS100T3B0E PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 2.469,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Sata SSD'lerde hangisi iyidir kötüdür bilmiyorum.