MSI B150 Gaming M3 anakart için SSD önerisi

casper04

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, PC özelliklerim şöyle:

MSI B150 Gaming M3 anakart.
i5 6600 işlemci.
MSI GTX 980 4 GB ekran kartı.
2x8 16 GB RAM.
Zalman Z12 kasa.

Windows 10 Pro yüklü. Şu an Windows'un kurulu olduğu yerel disk C'de Patriot Burst 2.5" 240GB SSD var ve ayrı olarak 1 TB HDD var ama bu SSD yetmiyor gün geçtikçe alanı azalıyor.

500 GB'lık ya da 1 TB'lık bir SSD daha alıp temiz format atıp Windows'u oraya kurmayı düşünüyorum benim bilgisayarıma uyacak SSD tavsiyesi verebilir misiniz? Sanırım anakart NVMe desteklemiyor, önceki gibi 2.5" bir SSD mi alayım yoksa M.2 SATA uyumlu olursa ondan mı önerirsiniz? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bir yardımcı olursanız çok sevinirim, konu güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
PCI-e adaptörüyle NVMe takabilirsiniz ama Windows kurulur mu bilmiyorum. Çok eski anakartlarda kurulmuyor, adaptör ile takılan SSD sadece depolama için kullanılabiliyor. Kısmen güncel anakartlarda durum nasıl bilmiyorum.

Sata SSD ile NVMe fiyatları yakın. Sata alacağıma adaptörle NVMe alırdım, bilgisayarı güncelleyince de ssd masrafından kurtulurdum.

Adaptörler hakkında bilgim yok nasıl çalışırlar, hangi hızları alırsınız vs. bakmanız gerek. Şöyle bir adaptör buldum.

SSD olarak ise aşağıdakilerin 1TB yada 500GB olanlarını tercih edebilirsiniz.

Sata SSD'lerde hangisi iyidir kötüdür bilmiyorum.

PCI-e adaptörüyle NVMe takabilirsiniz ama Windows kurulur mu bilmiyorum. Çok eski anakartlarda kurulmuyor, adaptör ile takılan SSD sadece depolama için kullanılabiliyor. Kısmen güncel anakartlarda durum nasıl bilmiyorum.

Sata SSD ile NVMe fiyatları yakın. Sata alacağıma adaptörle NVMe alırdım, bilgisayarı güncelleyince de ssd masrafından kurtulurdum.

Adaptörler hakkında bilgim yok nasıl çalışırlar, hangi hızları alırsınız vs. bakmanız gerek. Şöyle bir adaptör buldum.

SSD olarak ise aşağıdakilerin 1TB yada 500GB olanlarını tercih edebilirsiniz.

Sata SSD'lerde hangisi iyidir kötüdür bilmiyorum.
Anladım, çok teşekkür ederim ama Windows kurulması kesinlikle gerekiyor yani bunun garanti kurulacağını bilip almam gerekiyor. Peki Sata SSD alsak şuan bende olan SSD de dursa o yeni alacağım Sata SSD'yi nereye montaj ediyorum? Anakartın üzerinde bir yere mi takılıyor?

Sata SSD'yi anakartın sağ altında "L" şeklinde port var oraya başlayacaksınız. Güç kaynağından da kablosu vardır mutlaka çok kolay. Anakart kutusu duruyorsa muhakkak kablo vardır içinde.

Anakartın kasaya takılı olduğu hali ile sağ altta duruyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı