Merhaba.
Bilgisayarım 8 yaşında. İlk günkü performansı tabii ki yok ama yine de biraz daha hızlanmasını isterim. Özellikler aşağıdaki görseldeki gibidir.
Bana uygun fiyatlı ve iyi performans gösteren bir RAM önerebilir misiniz? 1x8 mi olmalı yoksa 4x2 mi?
Oyun oynamıyorum ama ileride basit düzeyde video montajlama yapabilirim. İşlemcim ve ekran kartım kötü ama yine de performansları bana yetiyor, onlarla ilgili sorunum yok. Tek istediğim, birazcık daha akıcı olsun. Yüksek boyutlu PDF'ler açılırken, Chrome'da çoklu sekme açarken vb. daha akıcı, stabil bir performans bana yeter de artar. Çok aşırı bir geliştirmeye şahsen ihtiyacım yok (CPU ve GPU anlamında söylüyorum).
Bu şekilde, cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim, iyi günler dilerim.
Bu işlemciylr malesef 64 gb ram de olsa performans yetersiz olacaktır. Ddr4 2666 ila 3200 arasındaki hızları alabiliesiniz. 2×8 16 gb ram yeterli olur ki zaten günümüzde minimum olması gereken 16.
Bu işlemciylr malesef 64 gb ram de olsa performans yetersiz olacaktır. Ddr4 2666 ila 3200 arasındaki hızları alabiliesiniz. 2×8 16 gb ram yeterli olur ki zaten günümüzde minimum olması gereken 16.
Tavsiyem sistemi emekliye ayırmanız yönünde. Düzgün bir işlemci için anakart değişmesi gerek, işlemci zaten değişecek, modern bir şey alırsan ddr5 ram de gerekecek. Yani sıfır pc almakla aynı paraya gelcek. Ram olarak 2666 olanlardan hangi ucuzsa onu alın. İşlemci olarak ta 2. El olarak saçma olmayan bir fiyata i7 6700 yada 7700 bulursanız anakart değiştirmeden halledebilirsiniz.
Tavsiyem sistemi emekliye ayırmanız yönünde. Düzgün bir işlemci için anakart değişmesi gerek, işlemci zaten değişecek, modern bir şey alırsan ddr5 ram de gerekecek. Yani sıfır pc almakla aynı paraya gelcek. Ram olarak 2666 olanlardan hangi ucuzsa onu alın. İşlemci olarak ta 2. El olarak saçma olmayan bir fiyata i7 6700 yada 7700 bulursanız anakart değiştirmeden halledebilirsiniz.
Tamamdır teşekkürler. Dediğiniz gibi, yakın zamanda bu masaüstü sistemi salacağım. Oyun da oynamıyorum, kaliteli bir laptop işimi görecektir. Ben şimdilik, biraz hız artırma ve akıcılık için bir çözüm arayışındayım.
2666'lık 8 GB Kingston'lardan birini alayım o zaman. Eğer Kingston olmazsa, bunun gibi başka iyi marka öneriniz var mıdır?
Bir de şu an benim sistemdeki RAM'in CL değeri kaç? Göremedim. Siz kaç önerirsiniz? Ve "Dual Channel" diye bir şey varmış. Kardeş kardeşe çalışma sistemi. Bunu karşılar mı alacağım RAM?
Dual channel ram performansı anlaşılır seviyede etkiliyor. Zamanında aynı işlemci ile 16 gb tek kanaldan 2x8 16 gb çift kanala geçtim ve performans hissesilir derece arttı.
Geçi çözüm olarak elinizdeki ramin yanına attıklarınızdan 1 tane alıp takarsanız yavaş hızda senkronize olur çalışırlar. Ama aynı ram den 2 tane alıp hem de yüksek hızda çalıştırırsanız daha sağlıklı olacaktır. İşlemci olarak ta ucuz fiyata en azından bi i5 6500, 7500 falan bulursanız günü kurtaracaktır az da olsa iyileşecektir.
Dual channel ram performansı anlaşılır seviyede etkiliyor. Zamanında aynı işlemci ile 16 gb tek kanaldan 2x8 16 gb çift kanala geçtim ve performans hissesilir derece arttı.
Geçi çözüm olarak elinizdeki ramin yanına attıklarınızdan 1 tane alıp takarsanız yavaş hızda senkronize olur çalışırlar. Ama aynı ram den 2 tane alıp hem de yüksek hızda çalıştırırsanız daha sağlıklı olacaktır. İşlemci olarak ta ucuz fiyata en azından bi i5 6500, 7500 falan bulursanız günü kurtaracaktır az da olsa iyileşecektir.