MSI B450 GAMING Plus Max SATA girişleri RX 5700 XT engeller mi?

ust

Centipat
Katılım
21 Nisan 2020
Mesajlar
86
Yer
Karşıyaka
Anakart: MSI B450 GAMING Plus Max.
Ekran kartı: XFX 5700 XT thicc III.
İlk defa bu kadar büyük ekran kartı alıyorum (31cm).
Ana kartımda SATA girişlerinin olduğu bölüm biraz yüksek ve şu an takılı olan kartım anakarta o SATA girişlerinin yüksekliğinden daha yakın. Yani şu anki kartım uzun olsa o SATA girişlerine baskı uygular hatta belki yuvaya takılamaz.
XFX 5700 XT thicc III boyu o SATA girişlerini bile geçiyor.
Böyle bir durum tecrübe eden ya da benim kullandığım anakart üzerinde kullanan oldu mu?
Engel olacaksa duruma göre kartı teslim almayıp iade etmeyi düşünebilirim. Bu yüzden lütfen konu hakkında tecrübeli arkadaşlar ya da bu durum sorun teşkil ederse bildiği bir çözüm olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

CSEHRYLNQM7302018132738_msi-b450_gaming_plus-3d1.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben thic III yüzünden kasamda bazı yerleri dremel ile kesmek zorunda kaldım en büyük sorun sadece ön tarafa değil backplate'in olduğu arka tarafa doğru da çok etli olması. Engeller mi emin değilim ama çok dikkatli olun, en garantisi backplate tarafı düz bir ekran kartı almak. Yatay olan engellemez mesela ama oraya kablo takamazsınız diğer dikey olan iki tanesinden dolayı kart sığar mı o konuda biraz şüpheliyim.
 
Ben imzamdaki Z390 Tomahawk ve MSİ Gaming X RX 5700 XT kullanıyorum. Anakartlarımız ATX ve tasarım olarak nerdeyse aynılar. Benim sata portunu 3-4 cm geçiyor kartın boyu ama sıkıntı olmuyor kasanın arka kapağından uzanarak takıp çıkarabiliyorum çünkü kartın altında boşluk yeterli önce kabloları bağlayıp sonra kartı takarsanız hiçbir problem olmaz diye düşünüyorum.
 
Ben engelleyeceğini düşünmüyorum. Sonuçta birçok mühendis bunları hesaplayarak ürün ortaya koyuyorlar. O anakarta ne ekran kartları uyumludur. SATA'dan yana sorun yaşamazsınız bence.

306mm kart :)
 
Konu sata girişlerinin bir kısmını kapatıp kullandırmaması değilde. Takarken SATA girişlerinin modülünün yüksekliği yüzünden ekran kartının yuvaya oturup oturmaması.

Başlık editlenince asıl noktadan uzaklaşılmış. Birkaç sata portunun kullanılmaz olmasından çok ekran kartını kullanabilmek önemli, yoksa diskleri diğer girişlere alırım problem değil.

Aldığım bazı cevaplar ve izlediğim videolar sonucunda kartı iade etmemeye karar verdim. Deneyeceğim muhtemelen sorun olmayacaktır. Teşekkürler zaman ayırıp cevap veren arkadaşlara.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı