MSI B450 Tomahawk Max anakarta Ryzen 5000 serisi işlemci takılır mı?

Bupper

Decapat
RAM
Crucial Ballistix 16GB 2*8 DDR4-3600 MHz
Anakart
MSI B450 Tomahawk Max
Şu an aktif olarak kullandığım 3 Nisan 2021'de alınmış bir Ryzen 5 3600 var ve yaklaşık kabaca 3 aylık garantisi kaldı. Elimde bir miktar param var ve kendi işlemcimi satıp 5000 serisi bir işlemci almak istiyorum. Bilgisayarımı topladığım dönem ekran kartı konusunda sıkıntılı olduğu için ve hazır sistem almak istemediğim için MSI Radeon 550 2GT lp OC gibi düşük seviye bir ekran kartım var. Yani göründüğü gibi aslında önce ekran kartımı değiştirmem lazım ama buna şu an gücüm yetmiyor anca iş bulduğum zaman yeni bir ekran kartı alma şansım var.

Son olarak size şöyle bir sorum olacak. Sizce bu düşüncem mantıklı bir şey mi? Yeni bir işlemci alınır mı? Almamalı mıyım? 5000 serisinin soketinin de AM4 olduğunu biliyorum ama şu an kullandığım anakartım bu değişiklik için bir sorun yaratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncellemenizi yaparsanız bir problem olmayacaktır. Ancak güncellemeyi değiştirmeden önce yapın çünkü 5000 serisi desteği sonradan eklendi değiştirdikten sonra bios flashback düğmeniz yoksa sistemi çalıştıramazsınız.

Ya benim ana sorum aslında destekleyip desteklemediği değildi. Moderatör arkadaş başlığı değiştirmiş ve farklı yere yönelmiş ama neyse. Benim asıl sorum bu değişikliği yapmak mantıklı mı şu an?

Ekran kartınız işlemciye göre düşük kalmış bence de ekran kartına odaklanın bu sırada 5800X3D işlemcisini takip edin sizin için ömürlük olabilir.

Tabii ki mantıklı neden?

Zaten bu seri bitti AM4 serisi artık sona geldi 5000 serisi bu mimarinin en güçlüsü dolayısı ile sistemi AM5 + DDR5 gibi daha üste yükseltmeyecekseniz tabii ki 5000 serisine çıkmanız daha iyi olur.

Hazır fiyatlar da iyice düşmüşken en günceli kullanmak tabii ki en iyisi. Diğer türlü herkesin kullanımı ihtiyacı kendine kimisine R5 2600 de yeterli geliyordur. Ancak sorduğunuz soru için bana göre imkan varsa değer.

Ayrıca sizce 3600 işlemcimi ne kadara satmalıyım satarsam. Fikir alırsam hoş olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…