MSI B450M-A Pro Max BIOS güncelleme sonrası güney köprüsünün yanması

ikocito

Yoctopat
Katılım
19 Mayıs 2022
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
2x 8GB Kingston Fury 3200MHZ
SSD veya HDD modeli
WD 500GB SATA SSD
Ekran kartı
MSI GAMING X 2GB 1050
Anakart
MSI B450M A PRO MAX
İşlemci
RYZEN 5 2600X
Konu başlığı uzun ancak açıklayıcı. MSI Center programıyla Update scan yaptığımda BIOS güncellemesi gördüm daha önceleri hep USB ile yaparım bu sefer böyle yapayım dedim ve hata ettim. Güncelleme sonrası (AMD R5 2600X işlemci) görüntü gelmedi. Ben de jbat1'i kullanarak BIOS resetledim. Sonrasında görüntü geldi. BIOS'a girip MSI'ın sitesinden işlemcime uygun BIOS sürümünü USB'ye aktardım. M-Flash ile BIOS güncellerken %60'lık bir kısım yüklenirken, kasayı hareket ettirdiğimden dolayı(ben öyle tahmin ediyorum) bilgisayarım tamamen kapandı. Bu kapanışın ardından bir daha görüntü alamadım. Tekrar jbat1'den ve BIOS pili çıkararak resetlemeyi denediysem de hiçbir sonuç alamadım. Bir bilgisayarcıya götürmeye karar verdim. Bilgisayarcı bana güney köprüsünün yandığını anakartımın değişmesi gerektiğini söyledi. Uzun uzun anlattığım bu hikayede sizce sorun güney köprüsünde mi? Alternatif sorun ve çözümler için mesajlarınızı bekliyorum :)
 
Kasaya çarpma dışında elektrik dalgalanmalarında da böyle durumlar ile karşılaşılabiliyor. Farklı bir anakart ile deneme imkanınız olursa işlemciyi test edebilirsiniz. Onda bir sıkıntı var mı kontrol etmenizi öneririm.
 
Bazen BIOS bozulduğunda harici bir programlayıcı kullanarak tekrar yazmak sorunu çözebilir. CH341A gibi bir programcı kullanarak anakart üstündeki EEPROM yongasına doğrudan BIOS'u yazdırabilirsiniz. Kendiniz yapabilirsiniz veya bunu yapacak bir servis bulabilirsiniz.

Kendiniz yapmak istiyorsanız şu konuya göz atın.
 
Diğer bileşenleri ayrı test etmekte fayda var.
Bilgisayarcı başka bir anakartla denediğini ve diğer parçalarda herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

Ucuz kurtardınız.
Bilgisayarcı başka bir anakartla denediğini ve diğer parçalarda herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

Ucuz kurtardınız. A320 anakart alın ya da B450M hayırlısı olsun.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı