Çözüldü MSI B450M-A Pro Max sistem işlemci ve ekran kartı değişimi sonrası görüntü vermiyor

• Konuyu başlatan L0fi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 592
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

L0fi

Decapat
Daha fazla  
RAM
8x2 Ripjaws
Ekran kartı
PowerColor Red Devil 6700XT
Anakart
MSI B450M-A PRO MAX
İşlemci
R5 5600
Merhaba,

Sistemde MSI B450M-A Pro Max Anakart var. Sistemde önceden R5 3500X ve 2070 Super takılı idi. Sistemi kullanan arkadaş herhangi bir BIOS Update yapmamış, 2020 stok BIOS'u duruyor anakartta. Sistemi kullanan arkadaş R5 5600 ve 6700XT almış ve görüntü alamamış. Sisteme BIOS Update yapmak için eski jenerasyon 3500X işlemci taktım ancak bilgisayar yine görüntü vermedi. Sorunun yeni kartta olabileceğini düşünerek elimde bulunan ve çalışan RTX 2060'ı taktım ancak yine görüntü alamıyorum.

Denediğim Şeyler:
  • BIOS pilini çıkararak ve JBAT Bridge ile BIOS resetleme
  • RAM Slotlarının yerini değiştirme
Sistemde kafamı karıştıran şey PSU. Power Boost Hive 650W PSU var sistemde, ekran kartı ise PowerColor Red Devil 6700XT. Stok karttan 50W daha fazla, yani 700W güç istiyor.

Çözüm
PSU güç gereksinimi tam yükte değerlendirilir, sorun orada değil, 3500X'i tek RAM ile açmayı deneyin.

Görüntü alıp, BIOS güncellemek şart tabii.
PSU güç gereksinimi tam yükte değerlendirilir, sorun orada değil, 3500X'i tek RAM ile açmayı deneyin.

Görüntü alıp, BIOS güncellemek şart tabii.
Merhabalar, tek RAM ile sıkıntısız açıldı ve BIOS güncelledim. Biraz da Furmark üzerinden sentetik yük oluşturdum ve şimdilik PSU problem yapmadı gibi. Ancak CPU+GPU yük testi yapmadım. Cevabınız için teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı