MSI B450M Bazooka V2 RAM Düşük Frekans Sorunu

Evet attığınız bellek bu. 2400MHz'de çalışır. Bugün bir kullanıcı daha konu açmıştı. O da Gskill Trident Z yüksek frekans belleklerini olması gereken değere çıkaramıyordu. Yine MSI anakart kullanıyormuş. Konuyu inceleyebilirsiniz. MSI ile temasa geçtiğinde anakartla uyumsuz olduğunu söylemişler. Sanırım sorun buradan kaynaklanıyor.

Evet attığınız bellek bu. 2400MHz'de çalışır. Bugün bir kullanıcı daha konu açmıştı. O da Gskill Trident Z yüksek frekans belleklerini olması gereken değere çıkaramıyordu. Yine MSI anakart kullanıyormuş. Konuyu inceleyebilirsiniz. MSI ile temasa geçtiğinde anakartla uyumsuz olduğunu söylemişler. Sanırım sorun buradan kaynaklanıyor.

Elimde ryzen 7 1700 ayrı bir sistem daha olduğu için bugün oturup tüm sistemi inceledim. Söküp dağıtıp parçaladım. Ryzen 7 1700 işlemciyi bazooka v2 anakartıma taktım. Herşey olması gerektiği gibi sorunsuz çalıştı sorun sanırım ryzen 5 3600 yüzünden kaynaklanıyor. Yeni bir bios güncellemesi ile sorunumun çözüleceğini düşünüyorum.

1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
IMG_20191129_163822_HDR.jpg

Elimde ryzen 7 1700 ayrı bir sistem daha olduğu için bugün oturup tüm sistemi inceledim. Söküp dağıtıp parçaladım. Ryzen 7 1700 işlemciyi bazooka v2 anakartıma taktım. Herşey olması gerektiği gibi sorunsuz çalıştı sorun sanırım ryzen 5 3600 yüzünden kaynaklanıyor. Yeni bir bios güncellemesi ile sorunumun çözüleceğini düşünüyorum.

Eki Görüntüle 466395Eki Görüntüle 466396Eki Görüntüle 466397Eki Görüntüle 466398Eki Görüntüle 466399
Dediğiniz gibi Bellek kontrolü işlemci içinde gerçekleştiği için işlemci bir şekilde kısıtlıyor. Garantiye gönderip test etmelerini sağlayabilirsiniz.

An itibariyle MSI sitesine BIOS güncellemesi geldi. Bende RAM mağdurlarından biriyim. 3000 MHz'lik Team T-Force (2x8) 16 GB RAM'lerimi BIOS güncellemesi sonrası 3000 MHz yaptım. Önceden 2400 MHz'de çalışıyordu.
RAM.png

Burdan indirebilirsiniz.

An itibariyle MSI sitesine BIOS güncellemesi geldi. Bende RAM mağdurlarından biriyim. 3000 MHz'lik Team T-Force (2x8) 16 GB RAM'lerimi BIOS güncellemesi sonrası 3000 MHz yaptım. Önceden 2400 MHz'de çalışıyordu.
Eki Görüntüle 469802
Burdan indirebilirsiniz.
Benimde sorunum çözüldü. Durumu ayrıntılı bir şekilde MSI raporladım. Bunun üzerine bana ticket üzerinden yeni bir bios yollayacaklarını söylediler. Bu konuyu okuyan ve farklı model marka anakartı olan arkadaşlar varsa boşuna servis veya satın aldığınız mağaza ile uğraşmayın. Direk anakart üreticisine durumu raporlayın en kısa sürede yardımcı olunuyor.

1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG

Benimde sorunum çözüldü. Durumu ayrıntılı bir şekilde MSI raporladım. Bunun üzerine bana ticket üzerinden yeni bir bios yollayacaklarını söylediler. Bu konuyu okuyan ve farklı model marka anakartı olan arkadaşlar varsa boşuna servis veya satın aldığınız mağaza ile uğraşmayın. Direk anakart üreticisine durumu raporlayın en kısa sürede yardımcı olunuyor.
Ben de rapor göndermiştim. Güncelleme geleceğine dair dönüt almıştım. İlk başlarda çok üzülmüştüm. 549 TL'ye İtopyadan indirimle almıştım. Şimdi gayet memnunum.

Eki Görüntüle 470372Eki Görüntüle 470373Eki Görüntüle 470374Eki Görüntüle 470375

Selam Arkadasım Aynı sorundan müzdaribim.Rapor Nasıl gonderiyorsunuz ? Benimde Sorunum Su 4 Slotu kullanmak istediğimde Ramleri 3200 mhz cıkaramıyorum.16 GB Ram vardı.Aynılardına Aldım 32 GB 3200 kullanayım diye aldımdan beri kullanamıyorum.Senden Ricam Sana gonderdikleri sorunsuz bios Banada gonderebilirmisin ?

Anakart : MSI B450 Bazooka V2
İşlemci : Ryzen 5 2600x

Tahmin ediyorum O bios bende güncelleme yaparsam veya downgrade sorunu cozebilirim diye dusunuyorum.TEşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı