MSI B460-A-PRO uyumlu M.2 SSD önerisi

loneytunes

Kilopat
Katılım
13 Mayıs 2016
Mesajlar
684
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Merhaba iyi sosyaller, anakartımın markası ve modeli bu, bütçem 1000-1400 lira civarında, WD veya Samsung gibi ürünler var, güzel de, bugüne kadar disk olarak her zaman WD kullandım zaten çok da memnunum. Önerilerinizi bekliyorum.
 
Merhaba çok teşekkür ederim, bu ürün kaliteli midir acaba? İlk defa gördüğüm için merakımı gidermek için soruyorum lütfen yanlış anlamayınız. Ben bu fiyata sadece 500 GB olur sanıyordum, 1TB çok güzel
 
Giriş-orta segment bir ürün. Diğer modellerden DRAM sahibi olmasıyla ayrılıyor. Kaliteli.
1200-1500 lira arasında, Samsung 500 GB M2 SSD gördüm, onlar nasıl? Tercihim tabii ki 1TB olması çok daha iyi, çünkü aynı fiyata hatta daha pahalı 500GB modeller var, farklarını merak ettim. Yarın Kioxia siparişi vereceğim.
 
1200-1500 lira arasında, Samsung 500 GB M.2 SSD gördüm, onlar nasıl? Tercihim tabii ki 1TB olması çok daha iyi, çünkü aynı fiyata hatta daha pahalı 500GB modeller var, farklarını merak ettim. Yarın Kioxia siparişi vereceğim.

970 EVO Plus var. Tepe seviye, iyi bir ürün. Daha iyi NAND yongalarına, yazılıma, kontrolcüye sahip.

Hem 970 EVO Plus'a kalite olarak yakın olsun, hem 1 TB olsun isterseniz:
 
970 EVO Plus var. Tepe seviye, iyi bir ürün. Daha iyi NAND yongalarına, yazılıma, kontrolcüye sahip.

Hem 970 EVO Plus'a kalite olarak yakın olsun, hem 1 TB olsun isterseniz:
Anlıyorum değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim, bir şey merak ettim. 1300 civarında olan Kioxia ile bunun arasında fiyat farkı var, bunun sebebi, okuma ve yazma hızı, değil mi? WD ve Kioxia güzel, Samsung da güzel. siz bu 4'ü arasından (ilk verdiğiniz Kioxia dahil) hangisini önerirsiniz acaba? Profesyonel bir oyuncu değilim, genelde Windows için kullanıyorum, ama ilk kez bu kadar yüksek kapasiteli bir SSD olacağı için oyunları da yüklerim elbette.
 
Anlıyorum değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim, bir şey merak ettim. 1300 civarında olan Kioxia ile bunun arasında fiyat farkı var, bunun sebebi, okuma ve yazma hızı, değil mi?

Daha çok kontrolcü farkı yüzünden. Tabii o da hızını etkiliyor.

WD ve Kioxia güzel, Samsung da güzel. Siz bu 4'ü arasından (ilk verdiğiniz Kioxia dahil) hangisini önerirsiniz acaba?

WD veya SanDisk'i öneririm.
 
Daha çok kontrolcü farkı yüzünden. Tabii o da hızını etkiliyor.



WD veya SanDisk'i öneririm.
Sandisk ben pek tercih etmiyorum, ama yine de çok teşekkür ederim, bugüne kadar bir çok disk denedim hepsi bad sector veya benzer sorunlarla çöpe gitti, ama WD aldığımdan beri 5 yıldır kullanıyorum HDD halen, ama benim bilgilerim ne kadar doğru onu da bilmiyorum, ama evet, eğer alabilirsem kesinlikle WD alacağım olmazsa Kioxia. Sizce aralarında çok hız farkı var mıdır? M2 SSD hepsi çok hızlı onu biliyorum, aralarında çok ciddi farklar yoktur sanırım. Mesela bir HDD ile SSD M2 arasındaki fark kadar fark yoktur herhalde, benim için önemli olan M2 SSD olması, bu yüzden 1400 lira olan Kioxia da çok güzel, kafamdaki tek sorun alırsam kısa süre içinde bozulur mu acaba? Yanlış anlamayın ilk kez gördüğüm için, ama siz önerdiğinize göre sorun yok. Bütçeme bağlı WD, Samsung, eğer alamıyorsam da Kioxia alacağım.
 
SanDisk ben pek tercih etmiyorum, ama yine de çok teşekkür ederim, bugüne kadar birçok disk denedim hepsi bad sector veya benzer sorunlarla çöpe gitti, ama WD aldığımdan beri 5 yıldır kullanıyorum HDD halen, ama benim bilgilerim ne kadar doğru onu da bilmiyorum, ama evet, eğer alabilirsem kesinlikle WD alacağım olmazsa Kioxia. Sizce aralarında çok hız farkı var mıdır? M.2 SSD hepsi çok hızlı onu biliyorum, aralarında çok ciddi farklar yoktur sanırım. Mesela bir HDD ile SSD M.2 arasındaki fark kadar fark yoktur herhalde, benim için önemli olan M.2 SSD olması, bu yüzden 1400 lira olan Kioxia da çok güzel, kafamdaki tek sorun alırsam kısa süre içinde bozulur mu acaba? Yanlış anlamayın ilk kez gördüğüm için, ama siz önerdiğinize göre sorun yok. Bütçeme bağlı WD, Samsung, eğer alamıyorsam da Kioxia alacağım.

Render almıyorsanız aradaki hız farkını anlamazsınız.

Kioxia, Toshiba'nın bellek ürünlerindeki yeni adı. Eski ve köklü bir firma yani. Zaten 400 TB yazma vaadedilmiş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı