Takamazsın, soketler çok farklı.
Anakarttaki LGA 1200, işlemcideki LGA 1366.
@Dogank
10105F daha iyi bir seçenek olur. En yüksek performanstan kastın nedir sadece onu anlayamadım.
i3 10105F daha iyi. i3 10100F kullanan birisi olarak memnunum. Zaten R5 1600 eski bir işlemci artık alınmaz.
Oyun olarak da i3 10105F daha iyi.Oyunlar da daha yüksek performansdan bahsettim. Zaten bir daha sistemi yükseltmem ama yeterli olur mu onu merak ettim sadece.
Peki Intel i3-10105F ile en yüksek performansı alır mıyım? Yoksa Ryzen 5 1600 tarzı bir işlemci mi bakmalıyım?
Oyunlarda daha yüksek performansdan bahsettim. Zaten aldıktan sonra bir daha sistemi yükseltmem ama yeterli olur mu onu merak ettim sadece.
Bilgin bayağı az sanırım. Her anakarta her işlemci olur sanıyorsun. Anakartlar Intel ve AMD destekli olarak ayrılıyorlar. Her Intel anakarta da her Intel işlemci olmuyor. Yani bu anakarta AMD işlemci takamazsın. Takabileceğin en iyi işlemci ise, i9 10900K. Fiyat performans olarak i5 10400F öneririm.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.