tunc_ustundag
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- | CPU: AMD Ryzen 5 5600X | Motherboard: Asus PRIME B450M PLUS | Ram: Corsair Vengeance 4x8GB 3000Mhz | Graphics Card: GAINWARD RTX 3060 GHOST 12G | SSD: WD BLUE SN580 1TB + Sandisk 480 GB SSD | Cooler: Cooler Master HYPER212
| Case: RAMPAGE AZOR | PSU: Thermaltake Smart BX1 650W 80+
- Meslek
- Bilgisayar Programcısı
Merhaba, yeni anakarta geçtim arkadaşlar. ASUS Prime B450 Plus vardı, onun yerine MSI B550-A Pro karta geçtim. ASUS'ta açılışta sorun yoktu bu karta geçince açılışta 3 kez bip sesi var. bilgisayar açılıyor normal, görüntü falan var. Bazen bip sesi olarak açılıyor bazen ses olmadan açılıyor.
Bende 4x8 32 GB RAM var toplam. RAM'ler 3000 MHz DDR4 CL16. BIOS'ta 2133 MHz olarak çalışıyor OC ile 3000'e yükseltince bip sesi geliyor.
RAM'leri aynı markalar yan yana olacak şekilde 2+2 şeklinde taktım. 1 aynı markadan 1 farklı markadan yan yana olmak üzere mi takmalıyım?
BIOS güncellemesi yaptım düzelmedi. yeni anakarta geçtikten sonra format atmadım PC ye sadece eski anakartın programlarını kaldırdım (ses, internet, görüntü vs.)Yeni anakartın programlarını yükledim. Nasıl çözebilirim bu sorunu mu? Yardım bekliyorum.
Bende 4x8 32 GB RAM var toplam. RAM'ler 3000 MHz DDR4 CL16. BIOS'ta 2133 MHz olarak çalışıyor OC ile 3000'e yükseltince bip sesi geliyor.
RAM'leri aynı markalar yan yana olacak şekilde 2+2 şeklinde taktım. 1 aynı markadan 1 farklı markadan yan yana olmak üzere mi takmalıyım?
BIOS güncellemesi yaptım düzelmedi. yeni anakarta geçtikten sonra format atmadım PC ye sadece eski anakartın programlarını kaldırdım (ses, internet, görüntü vs.)Yeni anakartın programlarını yükledim. Nasıl çözebilirim bu sorunu mu? Yardım bekliyorum.