MSI B550-A Pro anakartta sistem açılmıyor

AzogTheDefiler

Hectopat
RAM
A DATA XPG GAMMİX 8*2 16 GB
SSD veya HDD modeli
M.2 240 GB Kingston
Ekran kartı
NVİDİA GTX 1650S
Anakart
MSI B 550 A PRO
İşlemci
AMD RYZEN 5 5600
Sistemime MSI b 550'a Pro anakart ve MSI MAG A850 Power Supply aldım. Kablolamayı doğru yaptım flashback ile BIOS güncelledim fakat sistem hiçbir şekilde başlamıyor. Power Supply'i eski anakartım ile denedim çalışıyor sanırım anakart sorunlu geldi.
Anakartı değişime gönderdim yenisi gelecek fakat yine aynı model sonuçta. Aynı model anakart gelince yine sistemin hiçbir şekilde açılmama durumu var mıdır? Yani hata bende mi ben mi bir şeyi eksik yapıyorum yoksa anakartın sorunlu gelme ihtimali de var mıdır? Bir de diğer aksilik M.2 SSD'mi yeni anakartı denerken anakart üzerinde unuttum. Yani değişime gitti anakart ile birlikte aradım firmayı ürün bize ulaşınca tekrar bizimle iletişime geçin dediler. Bu sorun kolay bir şekilde hallolur mu?

Sisteme hiçbir şekilde güç gelmiyor kasanın tuşuna basınca. Ekran kartının ışığı yanıyor. İşlemciyi çıkarıp kontrol kalemini Power switch kısmına dokundurunca anakart ışığı yanıyor. Farklı işlemciler de denendi fakat açılmadı.

Hocam dediğiniz gibi ekran kartı ışığı yanıyor ve fan çalışıyorsa PSU sorunsuzdur.İşlemci çıkarttığında anakart ışığı yanıyor ve sönmüyorsa işlemci soketinde de sorun yok gibi.Sorun kablolarda veya ram soketlerinde olabilir mi?

PSU sorunsuz şu an da eski anakart ile yeni PSU'yu kullanıyorum. Kablolamayı doğru yaptım ve zaten kablolar PSU'dan gelen kablolar yani kablolarda bir sıkıntı olsa eski anakartta da sıkıntı yapardı diye düşünüyorum. RAM soketlerini de tek tek denedim. Tek RAM takmayı denedim yine olmadı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı